Followers

Tuesday, April 20, 2010

TRAUMA se TRAUMAnya

thanks ye korang sudi ambil berat ..... hadoi kalau ingat semula mmg rasa bdebar gak dada ni... turun2 daripada kereta smlm mengigil rasanya lutut... bjalan pun rasa jalan tu lembik semacam...

mggu ni kebetulan en abu cayang ku xde plak dah..huhu nangis!!!
camni ceritanya... ptg smlm otw nak blk umah saya mmg dah rasa mcm x sedap hati... x tahu kenapa.. tp jalan je la cam biasa..keta br servis so x de la risau pasal keta.. cuma fikirkan maryam je..camne la minah tu tanpa beshfren dia ... kalau korang nak tahu dia ngan ayah dia cam kembar... ok berbalik semula cerita trauma saya...

lepas kuar hiway sy pun p la isi minyak .... dah x saya jenis x reti guna CC..nak guna cash plak ada sket pasal td p reload T&G... sekali try guna CC punya tu off line... nangis!!! so isi je la RM10.. masa tu rasa x besh dah... iskhhhh rupanya CC bleh guna kt dlm kaunter eh... haku x reti arr kena sign mana pun x perasan.... :P

dr stesen minyak nak ke jln besar agak jammed la.. lepas tu kena la masuk ke belah kanan... saya mmg bg signal drpd awal... kebetulan lampu merah.. bila hijau.. saya gerak la sket2 ke depan.. lepas ada satu keta tu.. mcm x jalan2...nyembang ke hapa tatau la.. sy pun masuk la depan dia... jalan terus... nak angkat tgn to say tq or sowi tp kebetulan depan sy mmg dah ujung jalan n ada byk batu.. mmg x cekap la nak angkat tgn sambil mengelakkan batu2 tu...

rupa2nya hal itu telah menjadi BALA... nak tahu kenapa BALA, rupanya pemandu + penumpang marah giler2 kt sy.... dia p belah kanan sy... buka tingkap..dan maki sy giler2... mencarut semua ada... siap dia buka tingkap... korang dapat bayangkan? nasib baik sy perasan dia mcm x puas hati.. so masa dia maki2 tu sy x toleh dia pun... langsung x pandang walaupun sipi..rasanya lagilah dia mendidih.. oh ya pemandu keta tu lelaki...yg penumpang pompuan.. dan bangsa melayu ye... Masya Allah... rasa mmg teruk giler... dah la jalan sesak....

oleh kerana keta sy kecik bleh la nyelit2... keta tu x puas hati tetap kejar keta sy... 3 kali lalu traffic light pun dia bleh kejar.... siap hon byk2 kali.. bagi lampu... sy? sy mmg x toleh pun... dia nak potong x bleh pasal sesak... so dia mmg cucuk la.. al-hamdulillah sy mmg try cool padahal nangis dalam hati.. tetiba teringat semula..kalau jadi camtu cari balai polis yg tdekat... tapi malangnya balai polis x de...huhu nangis lagik!!! lagi satu cara ialah pergi tempat sesak.. so org jahat nak buat apa pun agak payah la.. sy x risau dia nak langgar or ketuk cermin kasi pecah ke hapa.. cuma sy risau sgt2 tetiba dia kuarkan pistol ke hapa... mati haku kt situ gak

korang bygkan eh.. sy pegang hp pun gigil nih, ingat nak kol la sapo2... nak minta tlg...... sebab lagak keta tu mcm sy salah besar sgt2.. mcm sy langgar keta dia dan larik.. klu betoi pun dia bleh ambil no plat keta sy dan p balai kan? sy mmg x nampak no plat keta dia..pasalnya sy x tgk sgt cermin blkg..sy blagak x tau apa2... buat dek je..siap buat2 nyanyi.... sebabnya x mo panjang2.. sy dok pk kalau dia nak pancung, nak msk depan sy ke hapa pun..lantak dia la..tp dia x potong2.. pasal jln mmg sesak..dia x de peluang nak buat camtu.. keta tu makin marah ngan sy dan makin berani rasanya pasal sy pompuan.. dan seorang..keta kecik potong keta besar.. makanya.. tanduk pemandu + penumpang telah tumbuh.... dia kejar sy sampai ke area rumah sy... tgn sy mmg gigil2 dah tp still lg buat cam biasa... dalam kepala dok pk manalah aku nak p nih... alih2 sedar2 dah sampai kawasan umah..msuk je simpang umah

kebetulan mak tok + maryam ada main kt taman... mak tok siap nampak keta tu folo sy dekat gile... dan mak tok gak nampak sy dok pusing2 dlm area umah sy ..semata2 nak elak dr dia tahu sy dok mana... sy x tahu nak pegi mana lg.. mmg ada tfikir nak bawa keta tu "jalan2" tp rasanya makin jauh dari kawasan rumah makin x selamat.. so sy bawa dia pusing2 dlm kawasan sekitar perumahan... sampai kan keta tu tggu luar pagar apartment ..maybe dia tahu sy tipu dia dgn msk kawasan lain....so dia nak ikut sy kuar dr kaw tu...


nasib baik msk situ ramai org lepak kt taman...so rasanya dia x berani kot nak maki2... al-hamdulillah dia blah lepas tggu sy kt luar apartment tu... hurmmm rasanya trauma gak la sy... selalu org marah pun x pernah plak kejar jauh sampai 5-6 km.. sanggup ikut haku redah jammed semata2 nak maki hamun ... bg lampu tggi + hon x yah kira la..rasanya sepanjang pjalanan.. rasanya dia nak sy turun kot.... teruk sgt ke sy buat kt dia? apasal rasa mcm dia marah tu teruk giler? sy masih konpius.. rasa lemah sgt smlm... rasa nak demam... demam tkejut.. pastu fobia..dok jeling keta kt bwh.... dia calar ke..dia pancitkan x pe.. sila lah..aku repot polis je dan bleh claim insurans..tp takut dia buat benda lain je....

ni nak blk ptg ni tataulah.. nak tukar laluan ke nak ikut jalan smlm... sy sgt2 trauma... sy sgt2 takut... smlm en abu dah bg no polis, no polis atas rumah sy... so blk ni just letak hp kt sebelah... kol terus .... korang doakan sy selamat ye.... takutnya...lama lg en abu nak blk sini... nape tetiba rasa nak nangis ni....


11 comments:

Lily @ Mama Iqa said...

sue..aku paham perasaan ko sbbnya aku pun penah kena!

uwaaaa..mmg ms kena tu, kite gelabah gile kan? tak tau nk buat ape. pdhal, ms aku kena tu, aku lalu dekat area balai polis lg. blh tak terpikir.aku kena time tu dgn lelaki ca ya nun alif! dan dia dpt blok kete aku di smpg bkt jalil ms tu. tau ape dia buat? dia nk tgk semata2 aku ade langgar kete dia ke tak.pdhal skit pun takde.dan dia blh tnye aku apsal aku lari?WTH la blh tnye mcm tu lps cucuk2 kite n kejar kite mcm org slh sesgt kan, selps pancung kete dia selps signal diberi, n line clear, trus msk. 1 keslhan beso agaknye bg org2 mcm diorg nih.

ape2 pun sue, lps ni harap ko selamat ye. be cool bile ko kena lg, n harap ko blh berpikir utk buat ape, jgn blur n gelabah! mintak Allah p'mudahkan urusan pegi n blk keje dlm p'jlnan yg agak jauh dr umah..insyaAllah

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Ya Allah sue, akak baca pun dah seram2 sejuk jer citer kau ni.. boleh bayangkan apa perasaan kau masa tu.. tp tu la kiranya kau gigil2 tp cool. kalau akak, dah tak boleh drive dah . huhu

apapun sabar yer.. baca doa banyak2 masa nak balik ni..kalau ada jalan lain, cuba guna jalan lain untuk 3-4 hari ni. sampai keyakinan kau dah ada untuk lalu jalan semalam tu, baru kau guna jalan semalam..

Melissa Mjb said...

kak sue, ptg ni kalo ade org yg mencurigakn sile amik no plet n jenis kete tu. pastu call polis trus. org skrg ni reckless. diorg sanggup wat ape saje. be carefull and take care.

yong ibu chem said...

su, aku paham juga apa ko rasa. aku pun penah kena gini. dgn org bukan bgsa melayu. aku kena dlm area perumahan. hadang keta aku jgn bg jalan. pastu ketuk tingkap keta aku n maki hamun aku.

aku buat cam ko gak. aku tak pandang n buat tak tahu. aku cuma angguk2 je.

gila! mmg trauma berminggu aku nak bwk keta... :(

su, ko doa byk2 agar hati ko tak takut2. tu yg abah aku ajar pas kejadian tu..psl klu tak, kita akan rasa serba tak kena..

SSulieana said...

wei ati2 pasni tau...takut nye aku...mintak2 ko selamat!!!!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

mak aiiii sue...giler ke apa orang tu sue.....bukan ko buat salah besar pun..keta dia pun xde calar balar...just ko potong dia sebab dia lembs bw keta.....kalau ikutkan salah dia pun sebenarnyer...kalau takat nak bersembang nak bercinta dlm keta sampai bawa keta menyusahkan orang belakang..baik dia pergi parking tepi jalan sembang sampai ke malam...giler betullll arr....

balik nie, kalau ko rasa cam ada something yg mencurigakan....ko terus call polis jer sue...tak pun, ko minta ler tolong officemate ko teman balik or escort ko balik.....yelah...mana ler tahu kan...org giler nie tak pikir apa dah......

makcikrehan said...

silap pulak tak ambik no plat keter. kalau tak, buleh log report terus. apa2 hal kalu depa buat, kita dah penah buat report pulis.

kalau dia mmg dendam kesumat memang seram sikitlah. takut dia aim keter. buat sementara jgn guna keta sue dululah kot. nanti tukar no plat baru [logik ker saranan makcik ni ekk]

moga2 kes ni tak berpanjangan...

☆ lieya latif ☆ said...

gile laa sue mamat tu...mmg bodoh betul...aku bace ni pun dlm keadaan takut tau.....lagi kan ko yg merase pengalaman tu....sampai ke umah diikutnye....mmg psyco laa mamat tu....kesalahan mcm ko dah calarkan keter die jek kan.....siyes wei...kalo aku pun mmg dah tunggang langgang drive mase tu..seb baik ko 'kuat' .....

Jasfyra said...

seramnya aku baca sue..kalo aku hd ko pun takut gila.bengong ar mamat tu.aku rasa dia panas baran ar sue,sbb tu dia wat gitu.dah xde keje lain agaknya

juita77 said...

sue...adohai, akak yang baca pun seram giler ni kan pulak sue yang mengalaminya...
do take care key...kalau boleh elakkan la jalan tu, try cari alternate 2 -3 hari nih...
takut kejadian yang sama berulang..
memang giler la mamat tu...

Anonymous said...

Bi..I will try to find that f**k kereta & orangnya!

Related Posts with Thumbnails