Followers

Wednesday, April 28, 2010

kesian budak2 zaman sekarang


korang tgk eh.. ni antara buku-buku yang tadika maryam bg kt budak2 ni..
sob sob susah weh.. ialah maryam baru berumur 4 tahun dan maryam belajar ikut silibus budak 5 tahun... ikut kata cikgu tadika maryam bleh buat kalau mood dia baiklah ye... kalau x dia asyik tgk kwn2 yg lain...

paling x bleh blah kalau dia kena buat kerja rumah subjek bahasa Arab.... huhu dan-dan tu gak saya p beli kamus bergambar bahasa arab okeh... sedih plak rasanya..mama x reti..... nak ajar dia pun x bleh..klu tulisan jawi ok gak kan..ni bahasa arab... x lepas okeh.. korang ada cadangan?

mmg buku camni ke untuk umur 5 tahun ? saya rasa masa saya umur 5 tahun pengang pensil pun x lepas lagi.. ni budak2 sekarang 4 tahun pun buku sikit punya susah... sian anak ku... tp nak buat camne... cuma rasa lega sket setakat ni maryam x pernah lg kata dia x nak p tadika or dia x nak buat kerja sekolah... cuma kdg2 tu ada gak la dia buat perangai, siap kata adik penat, adik ngantok.. .. rasanya normal lah kan kalau malas2 tu.... sebab kite dulu pun macamlah rajin sgt...muahahaha

kerja sekolah maryam...

10 comments:

Jasfyra said...

betol tu..bila tgk buku anak cam rasa kagum gila..kita dulu rasanya xde la sesusah ni..hihi

AiZ said...

ok lah tu... hikhik
dapat 2 bintang.. :P




komen i punya entry gak ye.. klik bertubi-tubi kat sini >>BAGAIMANA NAK JADI BLOGGER YANG DIKENALI RAMAI DENGAN BERKESAN !



☆ lieya latif ☆ said...

Betul ko ckp tu sue..skrang budak2 kene compete tu sebab laa silibus pelajaran dieorg susah2...tak cam kite dulu2...ye la ko, kite pun belajar kat tadika KEMAS je dulu...mane ade tadika yg mahal2 cam skrang nie...

tapi takpe, maryam tu aku tgk budak bijak...die boleh ikut punye.... moga2 anak kite jadi anak2 yg bijak...amin

Seri Nuang Shah Alam said...

sepatutnya, kena ajaq macam mana nak update blog hahahaaa

Puan Iza said...

Sebab tu lah skang nie...budak2 bijak :-).

Sham Ummi Echa said...

bdk2 skang advance dr kita dlu.. kita umor 6 thn pndai sebut one, two,three.... pon da abis kagum dah tu..hahaha

Cik Nurul said...

datlah tu kak kalau mengantok atau penat nak buat kerja sekolah hehe..adik nurul pun cam tu jugak hehehe

tie said...

Alahai Sue..samalah aku ni kdg2 aku plak yg belajo dari wawa.. aku blaja kira 1-10 dlm bahasa arab pon dr wawa..so camner nak ajo dia..ko rasa mende tu memenatkan otak depa ke mengaktifkan otak depa ek..samtime aku pon blurr gak..sian anak2 kita kan

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

yelah sue....bebudak sekarang nie..kemain advance dari segi pembelajaran.......budak 4 tahun belajar sekarang beh kurang kita umur 8 tahun punya silibus.....

takpe lah....yg penting maryam minat belajar...tengok tu...berbintang2 hah dia dpt....bangga beb

tak tahuler princess aku tu nanti camne kalau pergi school

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bagus la maryam....banyak yang betul tu...la ni buku2 untuk taska pun dah semakin mencabar kan...dah besaq leh jadi doktor ek maryam leh jaga ibu & ayah k

Related Posts with Thumbnails