Followers

Friday, March 19, 2010

TERKINI : berita keluar di KOSMO online - luluh hati ini...




malam tadi dlm kol 9 mak kol bgtau saya..cucu saudara saya meninggal, umur 2 1/2 tahun... paling menyedihkan dia meninggal akibat dilanggar oleh anak saudara saya iaitu pak cik kepada budak itu tadi... ( nenek budak yg meninggal itu mak cik saya) ...pak cik budak tu katanya undur kereta (storm plak tu) dan x sedar budak tu ada di belakang... mak kata memang teruk sgt.. pecah sebelah kepala... otak , mata terkeluar... Innalillah...budak itu meninggal di tempat kejadian... bawa pergi hospital..hospital Raub settlekan semua... jahit semua dan letak semula segala yg terkeluar di tempat sepatutnya... al-hamdulillah adalah rupa walaupun mak kata senget sikit muka dia... terus mandi dan kafan kan... dan dah selamat dikebumikan malam tadi juga pada pukul 11.30 malam.

Dah banyak kes berlaku mcm ini..tapi kena masih lg berlaku... hurmm nak salahkan driver atau mak/ayah or penjaga budak yg tak tgk2kan anak... iye saya tahu ia dah ditetapkan bahawa budak itu akan meninggal pada waktu itu kalau dah dijanjikan oleh NYA tp saya rasa kita masih boleh elakkan... entahlah... semoga budak itu aman di sana...

10 comments:

nifalnin... said...

takziah suhana.. sedih plak aku bc n3 ko pg2 nih... hurmmm...

Jasfyra said...

ya Allah...sedihnya sue
kita jdkan perkara ni sebagai pengajaran

zaiMi said...

innalillah. kesiannya. tak sempat dia nak kenal dunia.

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

takziah buat keluarga arwah.. seoga anak kecil itu aman di sana.. insyallah dia akan tolong ibu dan ayah dia.. al- fatihah

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...ye ke sue....speechless lieya.....harap keluarga mereka tabah dengan dugaan nie.....

liwaniel said...

takziah...sedihnye...semoga keluarga mereka tabah...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

subhanaallah sue...
yelah....kejadian mcm nie...sepatutnyer boleh di elakkan...nak salahkan budak pun tak boleh gark..coz' diaorg nie mana ler tahu apa....tahu nak main jer....nak salahkan driver pun...x boleh gark...kadang2 dah hati2 tp bebudak nie tetiba jer muncul kat belakang...nak salahkan mak pak or org yg jaga pun....ntah ler....tp itu yang dah tersurat kan sue....tp selagi boleh...cuba lah elak kejadian2 camnie berlaku...if driver extra hati2 time mengundur and mak pak or penjaga lebih ambil berat kat mana anak2 main...insya allah kejadian nie dpt di elakkan.

btw...takziah buat keluarga mereka....

Jue ~ mama DnD said...

Ya Allah... mcm Lieya.. akakpun x tercakap...terbayang camnalah keadaan dia...

Perkara nak jadi & dah jadi... susah nak ckp salah siapa... dia pasti tenang & damai di sana... pak cik yg melanggar & si penjaganya tu sure sesalan seumur hidup...

Takziah buat sue & keluarga...

Melissa Mjb said...

takziah buat kak sue & keluarga kanak-kanak malang itu :(

al-fatihah....

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails