Followers

Sunday, February 28, 2010

Friday @ Danau Murni

Jumaat lepaskan cuti so km adik beradik( belah en abu ) telah sepakat membawa berkat ke rumah abg en abu di danau murni... kt sana ada pool apa lg... maryam + sepupu2 pakat2 terjun la lepas kaum2 adam solat jumaat...hehehe mak2? jerit2 tgk anak mandi..muahaha... mula2 nak terjun sama tp lupa plak bw tudung spare..so melangut je la...

budak2 yg tensen x dpt2 lg p pool... bapak2 nak makan dl....

syahmi ni suka benar ngorat maryam..hek hek hek... budak2 ni jarang bjumpa...maryam plak jenis lembik lemah gemalai... bila tgk budak2 melasak..dia tgk je la.. terus x bape nak berani nak mandi-manda... lepak kt tepi pool jek...hek hek hekpadahal klu x de org dia la melasak x hengat klu x ..x kan la luka sana-sinikan...kontrol ayu konon...

owhh sy suka pic ni... suka maryam percik2 air...


ok, sekian cerita jumaat kami...



autopublish




Thursday, February 25, 2010

ok gak kan klu rupa maryam camni....

ello semua :)


keh keh keh sebelum org lain gelak biar mak dia dl tgolek2... budak ni mmg klu ngan ayah dia ada je benda2 dibelinya... beli cekak rambut berambut ni masa km p CM bulan lepas... asyik lupa nak snap gambo.. tah apa angin maryam mlm mggu lepas.. dia pose manja suh amik gambo dia ngan rambut megi nih.. hahaha cute gak klu maryam rambut camni.. tp x larat plak nak nyikatnya.... masa amik gambo ni dia siap nak pose kt katil dia.. lepas amik gambo nilah maryam main dlm lemari dia... hangennnnnnnnnnnnn bangat!!!

Wednesday, February 24, 2010

JM Bariani House

kata dah gaji kan..harusla p makan kt luar :p hahaha
km makan malam di JM Bariani House kt Gaint Kota D'sara... 1 st time masok.. ada la en abu ajak p sebelum ni tp mcm malas jek... smlm tetiba je km p masok mkn kt sini.. hurmm ok la kot pasal maryam mkn byk...... sebenarnya saya ni x reti sgt la nak komen... pasal sy kurang gemar mkn nasi bariani...hehehe tp rasanya sedap lg yg opis sy dok tempah tu..mmg meletop la bariani kambing dia..klu tak, takkanlah TDM suka kan... hehehe

km amik nasi bariani 2 pinggan, bariani daging + ayam goreng berempah.. lepas tu air teh 3 layer mcm pic atas ni, teh o ais limau , teh tarik + air suam... total suma rm29.30... ok la kot...nasi tu leh mkn 4 org..hehe byk weii....

saya paling suka air 3 layer tu..ada sapa tah penah buat n3 air ni...sedapppppppp bwh sekali gula merah... wangi je ....sedapnya..tetiba teringin nak minum air ni.... sedapp percayalah...

tambah pic!!! : lepas satu..satu..satu lagi..minta2 ni yg terakhir


salam semua,

hurmm saya agak bz mggu ni... mlm2 pun x sempat nak online... giler ahhh..wpun bz tp rasa kali ni agak kurang stress pasal dpt team yg sgt2 membantu...sgt2 bagus..al-hamdulillah eh eh eh team sebelum2 ni pun bagus gak cuma jarang dpt lama as a team dan team members yg cukup orgnya... klu dpt btiga pun x lama lepas kembali berdua... huargghhhh x suka.. ok cukup pasal kerja....

ingat x n3 maryam benjol tu? lepas tu gigi plak longgar...kali ini yg terbaru plak..kena hari ahad baru ni... kulit lutut plak luka ada koyak sket..mujur x kena jahit ..klu dahi/dagu kompom jahit... iskhhhh ni blaku di raub

al-kisahnya maryam n kazennya pegi kedai..lepas tu anak haku pakai sket plak hari tu bsama2 dgn selipar baru dia.. minah tu cam mama dia x reti pakai selipar yg ada apa tu kt selipar kena kepit2 tu..ala x reti nak cerita..km mmg reti pakai selipar sarung je .. lepas tu bantai blari.. apa lg.. sagat la lutut tu ke jalan raya bertar ... byk darah yg keluar..panik hokeh... terus sy ambil ais..nasib baik india dpn umah tu keja spetal..dia dtg cuci luka maryam...

minah tu nangis kuat giler..yelah pedihkan.. tp time india tu cuci luka dia bleh plak diam.. org tu tekan2 pun rilek je lepas tu meraung semula...pujuk2 bg ubat deam.. msk dlm buai terus tido.. (maryam blk umah mak tok mmg tido buai waktu siang..klu x dia x mo tido asyik nak main je)

dah 2 hari ni al-hamdulillah luka makin kering tp still btampal lutut dia pasalnya seriau takut bgesel ngan pakaian... mcm2 plak la tjadi harap2 abeh la bencana ..amin... pic belum ada ...malas plak nak transfer..akan dihapdet kemudian...



Monday, February 22, 2010

al-hamdulillah sejuk perut mama

maryam dah boleh solat bjemaah ngan ayah.. :) sebelum ni mmg dia biasa ikut tp dia tatau baca apa... so dia just ikut la perbuatan kita....sekarang ni maryam dah pandai baca fatihah + surah al-ikhlas ...sebutan x la tepat atau fasih tp kita boleh tahu apa yg dia baca..insya-Allah lepas ni saya akan ajar dia ayat kursi plak.. moga2 teranglah hati maryam hendaknya amin..... terima kasih Ya Allah


pic ni saya curi2 ambil tp dah x jadi curik2 pasal maryam sedar la plak...eee adik x kusyuk ye...hehehe sowi syg mama kacau awak ....


n3 autopublish

Friday, February 19, 2010

Kenduri Kawen Cik Milah @ Cheras

Sabtu 13/02/2010 km pergi ke Cheras...Majlis Menyambut Menantu ... yg kawen ni sepupu saya cik milah + areen a.k.a bob... nasib baik km biasa meredah jalan2 kt KL maka selamat sampai dlm kol 12.30 fuhhhhhhhhh lega itu pun ada btekak2 dalam keta ngan en abu..muahahaha hangin okeh....

cik milah ni sepupu saya belah mak..org SP tp dah jd warga KL la.. pasal blajar sini..dok pun sini... tahniah diucapkan kepada pasangan pengantin..moga cepat dpt baby...ngeh ngeh ngeh


hehe ada yg kenal x budak tomei ni...bersama ngan mama dia nih.. ni pun sepupu saya gak saya panggil k.cik ... dia anak pak teh saya.. abg kepada emak saya gak.... geram tau tgk aira ni... gebu je..mama + daddy dia xde la besar mana pun... hehehe km jarang2 dapat jumpa ngan sepupu2 belah mak ..terutama kamilah pasal km dok jauh... blk kedah pun jarang2 sekali...sejak dah besar2 ni masing2 pepandailah..mujur saya kawen ngan org kedah..kalau x mesti makin jauh phubungan...wpun ramai gak sepupu2 yg dok kt sini..tp masing2 ada urusan sendiri kan.... sedih tau.... nak borak lebih2 pun segannn ada ke patut??? jom2 k.cik kite buat gilir2 dtg umah sesama kita...3 bulan sekali ke... umah k.cik, k.long, cik milah....hehehe ok x?


n3 autopublish

Thursday, February 18, 2010

nasib baik x rongak....huhuhu


abeh cerita CNY..aci x? malas la nak sambung... hahaha nak cerita jumaat lepaskan saya cuti ada hal sket.. maryam plak bgn pg tu x mo p tadika..dia kata dia sakit gigi... saya mcm x percaya..pasal xde ulser ke hapa.. pecah bibir ke kan.. tp mls nak dgr dia nangis so iyekan jela.. lepas tu tgk dia ok je..minum susu, berus gigi suma ok... xpelah kan..saya pk dia nak manja2... lepas tu hari ahadkan kami p PD.. otw blk maryam tido lena...siap nganga lagik... saya check la gigi dia + dlm mulut..kot2 la ada ulser yg kita x nampak... sekaliiiiiiiiiiiiiiii saya pegang2 gigi depan dia yg kena tampal tu...GOYANG... masya-Allah.. panikkkkkkkkkkkk okeh... siap sebak + nangis sket..risau anak haku rongak.. baru 4 tahun... mmg la gigi susu..tp klu dah umo 4 thn xde gigi..kurang2 umo maryam 6 thn br tumbuh gigi kekal... oh no!!!

bila sampai umah.. saya dok terangkan kt maryam yg gigi dia x elok..goyanglah.. kena jumpa dr.. dr check dl.. klu kena cabut camne.. mcm2lah soklan maryam..sila percaya saya siap ajar maryam cara nak jawab kalau org ejek dia rongak... huhuhu sian anak haku...


hari isnin gigih blk raub..semata-mata nak jumpa dr gigi yg maryam pegi last week... lepas tu tarik nafas lega... al-hamdulillah x perlu cabut dr kata kena monitor je la..lama2 nanti gusi maryam kuat semula.... kalau bnanah kena la cpt2 p kinik amik antibiotik.... fuhhhhhhhhhhhhhh aman damai rasa hati...rasanya klu kena cabut bukan maryam yg melalak ..mama dia yg lebih2 hehehe....

maryam cerita yg dia tlanggar sinki + bakul berus gigi kt taska masa nak mandi... ada darah sket dan cikgu dia x tahu......nasib baik x teruk... dia pun x ngadu kt cikgu... nasib baik x tsembam ke hapa..kalau tidakkkkkkkkk x tahu la nak ckp apa.. maryam ni x padan ngan halus + perempuan..lasaknya boleh tahan.... x leh nak salahkan taska gak..dia mmg suka melasak..dia rasa dia dah besar... semua nak buat sendiri .... anak oh anak...



n3 autopublish

buah taban



kami panggil buah ni buah taban...org asli jual buah ni..rasa masam2 manis...sedapppppppppppp... korang penah makan ke???

Wednesday, February 17, 2010

CNY @ PD

akhirnya km p PD gak..punyalah dlm dilema tatau nak p mana.... cam biasa semua family belah raub p PD... hehehe... thn lepas pun CNY km 1 family raub p PD.... tp thn ni x tido sana..p pg2... tghari dah blk..kol 3 ptg dah sampai umah s.alam... lepas ni insya-Allah bulan 3@4 km akan ke CH plak... nak tahu nape? pasalnya ada jln br dr raub - Ch cuma ambil masa 2 jam.. jln lurus + pemandangan chantek.... terus gedik2 nak p minum teh kt CH... har har har.. tol xde... isi minyak jek... yiehaaaaaaaaaaaaaaaaa... pegi blk hari jela klu camnikan....

ahad tu en abu sgt rajin amik gambo... nasib baik dia amik gambo..klu x..xde bukti la km p mandi laut kan... thank you bii...
pegi ramai2 ni syok.. pasalnya..ada org gilir2 jg anak kami.. :P muahahaha mmg saya berendam abeh la... syokkkkkkkkkkkkkkkkkkk


byk lagi pic ni..malas plak nak tepek..hehehehe.... br lepas buat kuah durian ni... nak p makan dl..later sambung eh korang buat cuti lama nih????




n3 autopublish
selasa 5.30ptg


Tuesday, February 16, 2010

kuah durian


ptg ni saya agak rajin..km br sampai dari raub... td singgah beli durian..en abu + maryam request nak mkn kuah durian ngan roti... jadi tanpa blengah cewahhhhhh...terus tukar bj ...perah santan..tarraaaaa siap letak atas dapur... ni pic kuah durian yg br diletak atas dapur..pic kuah yg dah masak x amik...hek hek hek.... x sampai 1 jam dah boleh makan ngan roti....

resipi :
5-10 ulas durian
1 biji kelapa parut diperah dan dptkan santan dlm 500ml atau lbh...(ikut suka nak kuah pekat/cair)
gula merah + gula putih ikut suka tahap manis
garam secubit rasa
2 helai daun pandan

cara2:
gelegakkan santan ngan gula merah + gula putih + garam...guna api perlahan...masukkan durian + daun pandan...timbuk hingga masak...


korang pegi mana cuti CNY ??? km anak beranak just p mandi laut je kt PD... jap lg sambung buat n3 pasal km ke PD...cam biasa pic adalah lbh kurang...baik berendam dr bgambo..hahahaha

Saturday, February 13, 2010

hurmmm... mana satu nih

rasa mcm nak mandi laut..hek hek hek..tp nak p mana ek? PD pun ok gak kan... lama dah x p gelapkan kulit berkelah di tepi pantai yg indah.... maryam pun asyik tanya bila nak p mandi kolam ALLAH? bila nak p tempat sejuk [gentinglah tu] klu p genting mesti ramai org.... cuti CNY plak kan.... hadoi camne nih... mandi laut jelah kot.... n3 kali ni xde gambo... malas nak tggu pic loading..lembabs okeh...... eh korang suma buat apa ek chotie ni? km xde plan apa2 pun.... heran disitu...thn lepas mmg p tido PD 1 family raub...thn ni mcm x rasa je cuti..tetiba dah CNY...nape ek....

anehhhhhhhhhhhhhhhhh

Friday, February 12, 2010

udang galah

salam semua,

saya cuti hari ni...sila jgn jeles... pasalnya rugi chotie tau...tp nak buat camne..terpaksa cuti... hurmmm jap lg nak blk raub..tggu en abu lepas solat jumaat dl..harap2 jalan x jam.... klu susah2 ikut jalan lama jek... hihihi hari ni saya nak cerita pasal udang galah... saje je nak kasi korang lapo..jap lg time rehatkan... :P




tiap kali blk raub..en abu + acu amir + abg de/ta akan p kolam pancing udang galah... mmg hampir setiap kali blk raub ye...derang akan lepas mkn mlm..kdg2 kol 10 brlah p..dekat je ngan rumah km dlm 3 km... yg lawaknya pegi ramai2 tp sewa 1 pancing..gilir2 sowang 15min...hahaha agak2 ko pegang x dpt2 udang..pass kt org lain plak..gitulah kekdahnya.. selalunya tiap kali p derang akan dpt paling sket 5 ekor udang galah.. tp masalahnya ialah xde sapa nak mkn udang2 tu.. en abu mmg kureng sket seafood2 nih.. acu plak malas nak kopek..sggp dia x mkn ko... abg de + ta ikut mood... kdg2 masing2 pening nak buat ngan udang2 ni.... last2 sy amik..bw blk s.alam... belasah je msk masam-manis udang galah... hek hek hek...


tarrra inilah hasilnya + lauk tambahan tentulah telur dadar + sambal belacan fav en abu tu...... udang saya yg makan....kuah en abu yg sapu..baguskan begitu? lapo x korang? hak hak hak hak...

Thursday, February 11, 2010

kalut betul hari ini....

saya bgn cam bisa gak hari ni... tpppppppp mcm2 hal tjadi mujurlah tetap sampai opis cam biasa, sblm kol 8pg..hek hek hek opis sy time msk kol 8.15pg...

mula2 dah sampai pintu taska letak brg maryam suma..kasut plak ttggl...p plak kt keta amik kasut..lepas tu tgh pk2 nak ikut jln mana..skrg ni simpang besar umah sy tu pg2 pun sesak weii ..byk sgt t.light..cehh..okeh sambung cerita...la ni km lalu airport subang hari2 nak ke s.alam... lepas tu minyak plak tetiba blink2... ahh sudah..klu dah blink2 tu km ada 10km jek.. pastu ada plak kemalangan 3 biji keta depan sket pd airport.. adoii la.. tawakal je la..ttp ekon suma...

selamat sampai ke petronas.... fuhhhhhh isi minyak suma..sekali pandang blkg.... alamak uniform tadika maryam ada dlm keta...camne leh x perasan ..... kelam kabut kol mak tok maryam... masa tu dah kol 7.30pg... tipun2 x angkat..rasanya ada la dkt 15 kali.... huhuhu..last2 dia angkat gak... minta mak tok basuh bj smlm... pastu gosok.. nasib baik suar mmg ada lbh.. dlm kol 7.40pg mak tok bgtau dia dah p taska maryam..p hantar uniform..anak dara tu dah siap mandi..siap pakai gaun dah....alamatnya kalau mak tok xde...maryam "cuti" lah hari ni....muncong la minah tu ptg nanti.... hehehe ok selesai cerita maryam....

sy plak lepas hantar en abu..terus pecut msk hiway... hek hek hek... msk hiway kol 7.40pg... sampai opis kt pjaya before 8.. laju x laju... pastu hari ni ada 3 biji keta yg mengong... apa hal tetiba nak himpit belah kiri kan..nak potong msk line kanan la wei..sowilah aku nak kasi masok... yg gatai nak p potong ikut kiri watpa... sah2 aku pun bw laju..kalo ko rasa ko bw lg laju..sila amik lorong kanan ye... geram tau... rasanya ni jenis2 yg nak tunjuk hebat..selit sana-sinilah... gerammmmmm okeh... nasib baik en abu bz..dia mesti x baca blog saya hari ni..kalau x..mampus.. hahahaha... wpun bw laju, tp saya ttp bhati2.. xdelah x padan ngan keta kecik dok lorong kanan je kan... dok lorong tgh2 pun dah ok... bila perlu je momotong... ewahhhhh...

Wednesday, February 10, 2010

CASH



klik pada pic utk baca cerita ini ....

Tuesday, February 09, 2010

Nobody

iye..saya tgh gilakan lagu ini NOBODY dari WONDER GIRLS... aduh jeles sggh dgn kelembutan wonder girls ni menari...comel sgt... bila dgr lagu ini rasa muda..segar... tetiba je badan bleh gerak2 sendiri ...hek hek hek..klu korang nak dgr lagu ni..sila tgk kt youtube.... malas ah saya nak tepek kt sini... :P nah lirik lagu dia jek..ni versi BI...

Wonder Girls - Nobody (English Version) Lyrics

You Know I still Love You Baby
And it will never change (Saranghae)

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why are you trying to, to make me leave ya
I know what you’re thinking
Baby why aren’t you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me

Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know it’s not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why can’t we just, just be like this
Cause it’s you that I need and nothing else until the end
Who else can ever make me feel the way I
I feel when I’m with you, no one will ever do

Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be.

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I don’t want no body, body
I don’t want no body, body

Honey you know it’s you that I want, it’s you that I need
Why can’t you see~

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody (2x)

Back to the days when we were so young and wild and free
Nothing else matters other than you and me
So tell me why can’t it be
Please let me live my life my way
Why do you push me away
I don’t want nobody nobody nobody nobody but you





har har har...

satu hari dlm mggu lepas...maryam dgn tekunnya menulis/melukis... mama or ayah x bleh kacau...tetiba dia dtg berdiri sebelah..pastu kata...

maryam : mama, dok diam-diam...adik nak lukis muka mama
mama : wokeh sayang... ( sambil senyum pastu garu pipi ..)
maryam : mamaaaaaaaaaaaa dok diam-diam, kang x cantik ..adik tak tau..
mama : iyelah..sowiiiiiiiiiiii



nak tgk hasil lukisan maryam????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
har har har...

ada kemusykilan sket..apsal kaki mama satu jek? lepas tu perlu ke lukis pusat mama?


part yg paling syok ialah... lepas dia lukis byk elai..pic atas tu yg paling cun.. dia lipat2 simpan dlm hbag...lepas tu maryam kata...

maryam : mama, adik simpan dlm bag mama ye...
mama : hah..nape?
maryam : iyelah..nanti bos mama nak tgk
mama : iye ke?
maryam : iye..nanti bos mama ckp..."wah cantiknya, anak awak ke yg buat?"
mama + ayah : hehehehe


Monday, February 08, 2010

sambung-sambung lagi cerita tadi....


tarrraaaaaaaaaaaaaaaaa maryam ke klinik gigi la :) ini adalah lawatan maryam yg pertama... al-hamdulillah gigi maryam sihat ..... sebenarnya km mmg plan lama dah nak bw dia jumpa dr. gigi... tp asyik x jumpa masa yg sesuai... saya plak mmg nak maryam p yg kt raub pasal murah tp yg paling utama dr gigi tu sgt baik + lemah lembut... sy mmg dr zaman sekolah mmg pegi klinik gigi kt situ je... selesa sgt2....

sebenarnya bulan lepas rasanya saya perasan mcm ada lubang kt gigi depan maryam dr belah dalam...terus risau okeh... nasib baik sedar awal... dah sabtu lepas gigi itu selamat di tampal...

mula2 risau gak kot2 maryam nangis ke hapa..sekali tgk dia rilek gile masa dr cuci gigi dia..pastu tampal..mmg maryam bg kerjasama yg baiklah.. lega2...al-hamdulillah dia x meragam...

pagi tu mula2 maryam x mo gak.. pasal dia cari ayah dia x de..lepas pujuk2 bgtau nak naik bas.. terus dia ok.... bulan dpn kena pegi lg sekali..pasal dr kt gigi geraham maryam cam ada lubang sket..sebelum sakit..baik p tampal... maryam dah setuju....hehehehe gudgurl :)

blk raub + naik bas !!!

jumaat lepas km blk raub...mama+ maryam je pasal ayah kerja sabtu 1/2 day.... abah ( abg saya ) ambil km... hek hek hek..yg klakar 30min pertama je maryam ok..lepas tu mula la hek sana huk sini.. ingatkan ayah dia.. siap kt adik rindu ayah... keta abah x best.. adik nak blk rumah... tensen okeh... siap suh kol ayah dia... sora mmg sebak abeh la... pujuk la mcm2 dia x layan....last2 nak sampai raub br dia tido..nasib baik lena sampai pagi....

sebenarnya km ada tujuan nak blk raub awal sket tu.. next n3 saya cerita okeh... sementara tu meh tgk xtvt maryam pada hari sabtu...layan maryam bgambo...masa ni tggu bas... saje je ajak dia naik bas ke bandar... hek hek hek.... bukan main suka dia tau.. asyik tanya je mana bas ni... lamanya bas nak sampai...



ni plak masa dlm bas..puaslah hati dia pasal dpt bayar tambang + amik tiket bas... km 2 beranak kena bayo rm1... hehehe...

sampai je bandar raub ajak maryam p beli kuih dl.. lepas makan2 sket..km ke tempat tujuan asal kami... tp sebelum tu mama kena pow tig tag ngan maryam ...3 kotak plak tu.... adoi la...dia belikan utk kakak2 dia...sabtu tu plak kakak2 kena p sekolah ...ganti ke hapa ek.. mmg badmood sket la.... risau okeh mengingatkan tujuan asal km blk raub tu.... hati maryam kena jaga.... hek hek hek....

Friday, February 05, 2010

ABC mana?


rasa2 semua bleh bacakan huruf2 yg maryam bleh tulis ... tp mana ABC? pasalkan kite selalu baca ABC...nape huruf2 lain plak yg dia bleh tulis? musykil gak nih.... X Q P M I O jek? saya mmg terkejut masa dia bg saya tisu ni.. x sangka dia bleh tulis sendiri... al-hamdulillah wpun br bape huruf ni je kan.. mama maryam ni mmg hover tau..eh tp ni kan sejarah :) kali pertama dia bleh tulis sendiri tanpa km ajar...


Thursday, February 04, 2010

dah boleh jadi "BALABIE"


setelah sekian lama mensaiko mama dia..akhirnya rambut budak bertuah ni sudah boleh ditocang... al-hamdulillah.. la ni asyik kena layan dia utk ditocang rambutnya.... ni pic sebelum dahi maryam benjol ye.. n3 ni telah di re-autopublish ...huhuhu

maryam ni asal rambut dia boleh ditocang maka boleh dikira dia dah jadi BALABIE a.k.a BARBIE gasaklah... lol lol lol

mggu ni nak bawa maryam jumpa dr. gigi..owhhh mama yg berdebar...hik hik hik

hapdet terbaru : sedihnya...

nampak x darah kt dahi maryam.. benjol tu mcm bola pingpong... ngeri...

dah lepas cuci ...nasib x payah jahit...

bengkak dah surut.. so kena monitor je dlm masa 24jam..klu demam or muntah mmg terus ke klinik...


salam semua,

saya dah blk rumah ...pg td dalam pukul 9.30am cikgu kt nurseri maryam kol bgtau maryam tjatuh otw nak naik van nak ke tadika... aduh nak gugur jantung..tp disebabkan bz mengarang surat ...tabahkan hati gak.. keja pun nak kena jaga... settle keja saya terus blk ...ambil maryam dan terus ke klinik.... al-hamdulillah xde apa2 cuma benjol tu jela..mujur dah pesan kt cikgu dia suh demah ngan ais... muntah2 suma xde... merengek je ni..risau sggh.... harap2 maryam x demam... dia mmg dah selsema... camne la bleh jatuh kena batu plak tu.... hurmm... budak2 mmg suka jalan btolak2..bgurau2..ni la jadinya..nak marah pun x bole...

Wednesday, February 03, 2010

IOI Mall & "hidung"

jumaat mlm km ke IOI..tujuan utama ialah nak p JJ nak cari stroller utk anak buah baru... brg nak cari x jumpa..benda lain km buat..hahahaha...

naik ini adalah wajib kalau maryam nampak ye... kali ni rasa lega sket pasal dia dah besar..dah bleh naik sowang2...mula2 ayah temankan dia... lepas tu ayah pun mcm dah pusing sket ...maryam bg ayah turun tggu kt bwh jek... lepas tu.. 3 round budak bertuah ni naik tau...nasib 1 round cuma RM 2 kalau x...hek hek hek.. km tgk dia dr luar jek.. bagus2 lepas ni maryam nak naik 5 round pun x pa... janji km berdua x yah naik sama ngan dia.. x tahan weii laju smcm... penin sggh...


lepas itu ialah acara mengisi perut... sejak saya try buat "hidung" alah yg sham ajar tu..maryam terus suka... mmg dah jd fav dia asal p KFC.. mesti nak mkn "hidung".. al-hamdulillah 1/2 bekas tu gak la dia mkn... byk tu.. saya yg tua ni pun x lalu nak mkn byk..pasal byk keju kan...

Tuesday, February 02, 2010

anak cayang mama & ayah...


ni pic smlm... saya cuti smlm ..pasal smlm hari wilayah... maryam tetap ke tadika pasal km dok kt sgor... ni pic sblm anta dia ke tadika... sayu plak hati bila tgk dia pandai bsiap sendiri... pakai pakaian , sikat rambut, sapu bedak..pakai tudung... aduh sebaknya... pandai bdikari dah anak mama nih... lepas tu ajak mkn x mo..dia mintak susu je ... pasal dah kol 8.15am saya terus ajak dia sambung minum dlm keta...

slm juga buat pertama kali saya + ayah maryam p tgk buku2 sekolah maryam.. al-hamdulillah cikgu kata semua ok... cuma klu nak suh dia tulis sendiri ABC tu dia mmg x bape pandai lg.. klu yg ikut titik2 tu bolehlah wpun senget-benget hahaha..x pelah..blm 4 thn pun lagi... ada byk masa..x mo push dia ..budak pun skrg dah pandai stress.. takot okeh... so far perkembangan ok..faham arahan cikgu... cikgu kata maryam boleh ikut silibus utk budak 5 tahun... syukur al-hamdulillah :)


Related Posts with Thumbnails