Followers

Thursday, January 07, 2010

anak oh anak

cerita baru sat tadi :)

mama : td p tadika syok x?

annur : syok, cikgu baik...tak marah pun

mama : oh goodlah..esok adik p tadika x payah pakai uniform, pakai yg suar + t-shirt oren tu je...esok cikgu ajar adik solat...

annur : mama, cikgu kata esok cuti

mama : eh mana ada..cikgu tak tipun mama pun...

annur : adaaaaaaaaaa.... cikgu tak suka bagitau orang tinggi dia bagitau budak2 je...

mama : ??? hahahaha

rasanya dia nak cakap org besar kot.... adoi la..sejak p tadika ni.. mmg pandai menjawab...byk perkataan2 baru yang dia gunakan...terkesima gak la kdg2 mendengarnya.... nak menjawab soklan dia yg x pernah putus pun satu hal.....





hari 1st + 2nd je ada la beberapa batang pensel warna dia hilang... rabu + khamis ( hari ni) al-hamdulillah cukup bilangannya... saya tanda setiap pensel dia dan tunjuk kat dia.. so dia tau yg ada nama dia itu dia punya... baju sekolah pun ok..x kotor ... cuma x sampai hati nak kasi dia ulang pakai.. so mama basuh hari2..gilir2 maryam ada 2 uniform yg pink tu + satu pasang suar + t-shirt lengan panjang utk praktikal solat setiap jumaat...


7 comments:

Mama_Aqish said...

bagus kan...perkembangan anak2 dah pi taska ni...banyak perkara baru yang dia belajar

Dilla Ady said...

salam kenal..memacam ragam budak da skola nih kan..lagi pandai dari kite..tak padan tecik..

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh...org tinggi?...comel plak aku dengar.....hehehheeh...

betul tu sue...aku pun ari2 basuh...mia ade 1 uniform....2 tshirt...gilir2 beb....he he he

mar!ahaf!z said...

bestnye.. nnt lom sekolah dah pandai solat betul2..

mrs khairul said...

heheheh..pandai dh menjawab kan..maybe sbb dia bercampur dgn budak2 lagi beso tu yg dia belajar bercakap..i mean communication skill dia dah improve kan..

aku pun ari2 basuh baju kanda..bau peluh beb mana sampai hati bagi dia ulang pakai..waiting to meet u again la maryam..nnt ble play hide & seek with kanda..

MAKCIK REHAN said...

baguih budak ni tak menangeh pon pi skolah ekk...

MAKCIK REHAN said...

eh, tambah sikit... kalau makcik ni mak dia mesti ayat dia jadi laguni : Cikgu tak bagitau kat org GEMOK, dia bagitau kat orang kecik jerk..

huhuhuhu

Related Posts with Thumbnails