Followers

Wednesday, January 27, 2010

sakit sana-sini

laporan terkini ceh saya berada di PNM..lani tgh tggu sesi interview dgn Datin Paduka Syarifah Mazlina [DPSM]...hari ni day 2 WPOM 2010... al-hamdulillah semuanya bjalan dgn lancar...

cuma km sekretariat WPOM ni rasa mcm nak tcabut segala sendi ... rasa mcm demam pun ada..penat x yah ckplah.. mana taknya tetiba jd badang hahahaha... saya ni yg selalu lembil letot tetiba jadi gagah perkasa tetiba bleh angkat kotak yg berat2... tetiba bleh angkat meja... semua gara2 hangen satu badan.. ok fine !!! ingat haku pompuan aku x bleh buat... xpe2... len kali biar km je buat semua..senang... opsss sowi ter EMO plak... ok tutup buku... lantak la situ..janji semua lancar ....

oklah..time to go... DPSM dah sampai..session dia pun nak mula dah... jumpa lagi lain kali.. :)

Saturday, January 23, 2010

mmg keji lah...

saya berada di PICC ni... adik saya konvo ptg ni.... skrg pukul 2.30 dah...dia kuar ngan mak nanti km kasi munge...ngeh2..syoknya... en abu lama dah saya x dpt munge..last dpt masa bsalinkan maryam..

nak cerita ni..smlm saya meeting @ PNM..konon2 nak blk ikut DUKE...pasal jln tun razak nak ke pwtc pastu ke jln duta mmg jam...sekali bleh saya silap jalan..x perasan simpang... huwaaaaaaa redah je la kan...last2 stuck kt dpn suria klcc.... adoi la... nak u-turn punya pasal..maaf ye..saya mmg buta KL...redah bleh.. oleh kerana biasa sesat ngan suami terchenta..so saya adalah cool jgn muntah....

saya keluar dr PNM 6.00ptg..nak tahu saya sampai umah kol bape? kol 8.00mlm ye.... hahahaha.... 2 jam yeah... tahniahlah kepada saya kerana akhirnya kena gak lalu jalan yg saya nak elak sgt tu... pengajaran kepada saya ialah..len kali redha je la ikut jalan tu wpun jam gilak!!! ataupun ada org tunjukkan jalan yg lurus....keh keh keh

tapikan kalau ikutkan ok gak...pasal x pasal2 saya tau jalan2 celah2 bangun tu...hahaha kalau x sesat mesti x tau kan... alasan nak pujuk diri sendiri yg tensen so saya rasa lepas ni saya yakin utk ke pusat bandar kuala lumpur secara solo... saya mmg biasa p kl tp p PNM, PWTC atau ke SDCC ... sowang2la..kalau tempat2 lain tu p ngan en abu...

oklah..bubye semua... gtg later sambung ...owhh saya sangat susah hati bila ingat wshop nextweek...siap tido pun mimpi2 lagik.. giler lah....

Thursday, January 21, 2010

tolonglah !!!

saya nak beritahu nih ada ke org kesah .. saya sgt sibuk... nextweek insya-Allah WORKSHOP ON PREVENTING ORGANISATIONAL MEMORY LOSS 2010 akan berlangsung di PNM pada 26-28 Jan 2010 dan ni yg paling x besh saya berkemungkinan tido otel je pasal senang nak uruskan apa2 hal.. kt KL je pun..hehehe .... minta2 ahad ni roh hapdet dtg semula... bleh buat n3 autopublish utk 1 week.. cam biasalah..hahaha

al-hamdulillah rasanya 80% persiapan dah settle... kawan2 opis mmg sgt membantu terutama t-team... lega disitu... bila diberi kepercayaan utk jd sekretariat ni barulah tahu betapa susahnya nak organised workshop....pasal nak kena tahu semua benda, nak kena buat dari A-Z ... setiap urusan ...tp pengalaman yg sgt bagus...skill berinteraksi pun bertambah, tahu cara berurusan ngan gomen...hek hek hek.. dan mcm2 lagi la... bagus2 ......yg x best ..simpan saje dlm hati.. hurmmmm

oklah..dah malam ni...nk titon dulu..gudnite all :) doakan segala urusan saya dipermudahkan.. esok ptg ada meeting @ PNM... time blk sure jam...x sukaaaaa..

Wednesday, January 20, 2010

durian hutan

satu pangsa durian ni ada seulas je isinya...
durian ni kecik je, duri lembut tp tajam ya amat...


hari ahad otw nak blk s.alam..kt bentong ada jual durian, sekali nampak durian hutan ni...lama giler x makan.. tp saya lg suka durian hutan yg jenis lain..wangi menusuk kalbu....hahaha mmg feeling abeh la .... dulu2 arwah abah mmg suka belikan saya durian hutan... :( rindu abah... sob sob sob.... mula2 dah tlepas..mujurlah en abu tersayang sudi u-turn dan belikan isterinya durian ni... al-hamdulillah thank you bii.... lebiuw....


autopublish

Cuba tengok sini....

Salam semua,
jemput semua ke bazaar azie + sue .Macam-macam ada murah & cantik.Sila klik sini Bazaar

malam-malam

camni la budak bertuah ni tiap2 malam... dia boleh nangis kalau ayah angkut bantal tanpa dia buat camni.... lol lol lol siap suh simpan semula bantal ni dlm blk kemudian kuar ngan dia ke depan... nasib baiklah ayah awak gagah perkasa hahahaha


autopublish

Tuesday, January 19, 2010

xtvt @ raub

jumaat mlm blk raub..pasalnya sabtu km nak ke kubur atok maryam.. :( pastu terus p umah mak cik, masak2 pastu makan...zassssssss ke pulau chekas..mandi sungai.... hehehe... air sejuk giler... tp budak2 ni mana puas mandi sungai..nak gak main air kt umah...

kalo blk raub budak2 ni camnilah time mandi... lol lol lol mesti nak mandi kt luar.. nak main air lebih...

cute x? siap suh amik gambo dia

owhh x lupa juga budak gemoks ni...geram betoi la makin bam bam....


autopublish

apa tah nama benda nih...

jumaat lepas ada jual kt pasar tani putrajaya, sekeping sticker nih rm2.50 hek hek hek murah tu..saya beli 2 keping... x pandai nak pilih yg mana ..byk sggh...mggu ni nak beli utk bilik maryam arr.. nak cari balabie ... mama menampal..dia pun bz nak tlg gak.. hasil nya sgt cantik dimata km... berseri la dinding umah km... betoiii...sila percaya....



autopublish

Monday, January 18, 2010

longkang !!!

eeeeeeeee geram giler ....dah bape hari saya bersabar...tp bila ingat semula mulut longkang minah tu... panas hati... sesuka hati nak bw mulut ye... nasib baik org yg mendengar cerita minah ni x percaya ckp dia..dan tanya saya sendiri...kalau dia percaya mcmana? x pasal2 saya ni org salah anggap...hishhh

saya x pernah jumpa minah ni..pernah la tserempak 2-3 kali je.. chatting pun boleh kira ngan jari..mcmana minah ni boleh sesuka hati dia je boleh cakap camtu? saya boleh sms dia n tanya nape dia cakap camtu..tp kang x pasal2 saya sama level ngan dia dah la ckp sokmo x mo kalah eeee apa nak jadi nih......


saiko betoi....

budak yg perasan dia comel...

sejak akhir2 ni maryam suka benar buat mama rasa sedikit bersalah :( rambut dia kan dah pendek... sekarang plak dia mmg tgh gilerkan barbie... barbie kan berambut panjang... la ni.. hampir setiap hari dia akan ckp.."mama jgnlah potong rambut adik, adik nak rambut panjang mcm balabie.. nak simpan rambut sampai buntot... " mmg terkenalah mamanya..dgn sora sebak dia.... so saya kena la janji pasni x potong dah rambut dia.. kdg2 tiba mood nak ikat rambut.. dia kan suh ikat gak rambut dia.. mcm dlm gambo ni... dia nak pakai klip rambut ni..layankan jela.. ngan rambut mama dia pun dia tepek.... hahahaha


autopublish

Sunday, January 17, 2010

petua buasir

petuanya ialah... goreng gamat kering tanpa minyak sampai garing..lepas tu blend atau tumbuk jd serbuk... pastu bancuh dan minum air tu....kalau x lalu sila campur dlm kopi...air gamat tu masin + x busuk okeh...bleh minum camtu jek... amalkan selalu.... insya-Allah baiklah buasir + bengkak dlm perut.... samping tu utk penghadaman amalkan mkn buah prune... sembelit akan hilang... minum air masak byk2 jgn lupa :) nak senang ingat.. pagi minum segelas.. tiap kali nak makan tu ( 30 min sebelum ) sila minum air masak segelas.. lepas mkn minum lagi segelas.. so kalo korang makan 1 hari 4 kali dah 8 gelas korang minum kan? lepas tu sebelum tido lg segelas air... total korang minum ialah 10 gelas... awet muda tu... minum air suam ye....bukan ais!!!

ambek..pagi2 haku dah buat n3 dikala org tgh sedap golek2 ... mata dah biasa celik jam 5.30 pg... susah benar nak titon semula....adoi la....

Friday, January 15, 2010

telur bentuk kereta!!!

agak2 maryam syok x makan telur ni??? hehehehe... ni bekal maryam hari rabu...



autopublish

baju seksi ...

posing gaya nih..mama or ayah maryam x ngajor yeh...tatau mana dia blajar lentoks sana-sini... keh keh keh semula jadi kot.. mama x mo ngaku nih ... baju pasar malam sajer..rm10 sepasang dan anak dara saya pilih sendiri... siap gado2 manja ngan mama ...mama nak patern lain..maryam tetap bkeras nak hat ni gak... tetap kata adik nak baju seksi... aduh anak oiii... pasal kecik la mama + ayah luluskan... dan maryam sgt hepi dgn baju ini... maryam siap kata... baju ni pakai kt umah je kan mama... malukan org nampak tiak adik... hehehe tau pun malu...


autopublish


Thursday, January 14, 2010

stok....

buah-buahan ni kdg2 bleh tahan 1 mggu..kdg2
3 hari jek tp penah gak 1 bulan x abeh2 lg buahnya :P ... klu roh makan buah tu dtg...makan, makan dan makan je...asal nampak buah mesti nak makan... kalau mood xde tu yg sampai 1 bulan pun x abeh2 lagi... hahahaha mangga adalah fav maryam... selain stoberi dia..klu stoberi mmg 1 kotak tu 2 kali maryam makan jek... x yah la nak minta stoberi dia..mmg x dapat....telan air liurla.... hahahaha


autopublish

Wednesday, January 13, 2010

x kira nak cerita gak !!!

:P hari ini dlm sejarah... pagi tadi tetiba tgn saya gatai p kol sinar.fm hahahaha sapa yg ada fb mesti dah tau cerita.. kehkehkeh ...

camni ceritanya saya mmg am-pm dgr sinar.fm kira mmg old skol lah.. lantak arr mmg layan abeh la... pagi ni topik hari rabu ialah masalah anda... ada la satu mamat tu dia ada masalah buasir...siap mkn ubat itu ini x baik2 lagik..so dia minta petua or cadangan utk dia... dan tetiba roh mana tah dtg..saya pun amik hp terus kol sinar.fm hahahaha

2-3 kali je ringing terus penerbit sinar pagi angkat.. siap tanya iye..apa masalah awak? hahaha saya ckp saya tak ada masalah..tp saya nak bagi petua utk yg kena buasir tadi tu.... pot pet la semua tu... pastu penerbit tu ckp..ok nanti sinar akan kol semula utk record petua tu...

masa kol tu sy tgh drive dr SA-Pjaya ... lepas penerbit ckp camtu..letak sy terus kol en. abu..dia suh pakai earphone.. xde la menganggu masa nak drivekan.. mujurlah masa Krill, KE & SY kol sy br sudah bayar tol kt elite....lega di situ...

penerbit ckp..jap lg sy akan ckp ngan DJ2 tu..ready utk record petua.... mmg klakar abeh la derang ni... meriah..saya asyik gelak je masa record tu...al-hamdulillah mmg derang x cut apa2 pun ...bila derang siarkan ke udara petua buasir tu mmg kuar apa yg km cakap... adoi la siap tkena lg ngan KE..ada ke dia kata sy mmg keturuanan buasir...hahahaha

lawak okeh dgr sora sendiri...tetiba rasa pelik..ooo camtu sora aku..mcm lembut jek.. keh keh keh..nasib baik x getar or gagap.. cam lancar je..peliksss..... hurmm

sapa ada buasir dan nak petua itu??? sila angkat tangan !!!

yg penting hari ini saya sangat gumbira.....harap petua saya itu berguna bg yang kena buasir atau bengkak dlm perut... al-hamdulillah ia sgt bkesan utk saya dan beberapa org kenalan yg pernah kena buasir...

lepas ni gigih haku kol lg klu ada topik yg menariks di sinar fmmmmmmmmmmmmmm i followwwwwwwwwwwwwww :P



Tuesday, January 12, 2010

pagi2 kena buat bekal

ni bekal maryam utk hari ini... ( selasa 12/01/10) + air soya roti ni sebenarnya kecik je..sy buat 3 segi..sekali ngap je nih

pagi2 kena buat bekal maryam utk dibawa ke taska... tiap2 ptg kena tanya dulu apa yang maryam nak bawa utk esok? mggu pertama ( last week ) maryam bawa roti jagung ( 1st day ), roti potato ( 2nd day ), mini burger ( 3rd + 4th day ), nasi lemak ( jumaat )... air kdg2 rebina/glukos atau air masak jer semlm maryam bw telor rebus bentuk kereta.. ( thank laling oli... sy beli benda tu dr oli )

tadika maryam x beri makanan..so pandai2 la mak pak masing2 bekal kan makanan kt anak..bukan depa mkn sgt...melompat lbh.. mana yg suka tgk tv..mmg mkn laju2..lps tu larik msk bilik tgk tv..hahaha...maryam? cam biasa peluk2 ngan ikka.... hahaha sampai cikgu tadika ingat depa adik beradik... ikka siap ngaku yg maryam adik dia.. al-hamdulillah ikka tlg jaga maryam...






xtvt maryam @ home

ni plak cerita ahad...sian kt maryam dok tkurung dlm umah....km pun buka pintu umah ...bentang tikar dan kuarkan menan maryam sket2 ...panggil la anak2 jiran yg dok umah bwh tu main ngan maryam...budak2 tu pun dok main kt tangga jek..dok main2 koyak kertas... mula2 masing2 malu.. lepas tu...meriah la....


masalahnya plak.. depa ni berebut nak main menan yg ada.....adoi la.. lg plak ngan pistol buih maryam tu... siap masuk dlm umah yg x tahan nak cari menan... hahaha

melompat2 main kejar buih budak2 nih... ramai gak yg main dlm 6 org

muffin utk kawan2 maryam... sonok tgk budak2 ni makan... rezeki utk derang... :)

len kali leh ajak depa main lagik... ptg tu siap p taman permainan ramai2.. sonott





Monday, January 11, 2010

makan2 @ muara plak

dari besday bash hadif km terus p muara.... x merancang pun nak p...tetiba je pasal ujan dah berenti.... terus km p... lepak2 sana sambil layan maryam.... apa lg order la kerang bakar + tauhu bakar... yummehh sedappppppppp...

nasib maryam x gatal ke hapa..dl penah mkn..maryam gatal2... al-hamdulillah la ni dah ok..

iskhh bersepahnya meja :P


sementara tggu makanan sampai..maryam jalan2 ngan ayah

suka gambo nih....

iskhh ngan mama maryam x mo dok diam.... nak gak cam gambo maryam ngan ayah td...

otw nak p kt kereta ada plak org jual2 mcm2 menan... kena la pow ngan maryam pistol belon buih ni.. seketul rm6... klu anak 2 camno..???


asyik menenbak la kejanya..meriah ngan belon buih ..ramai budak2 yg main nih...

tembak ayah !!! hehehe

ok sekian cerita sabtu maryam & co :)

Besday Bash HADIF

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE- 6 HADIF !!!
TEMA : BEN 10

1st time jumpa intan dan family... owhh malu + segan..hek hek hek.. mmg lama dah kenal tp di alam maya je... dr zaman fp lagik.. al-hamdulillah akhirnya di besday bash hadif yg ke-6 km dpt bertentang mata..... km sekeluarga sgt2 selesa dgn layan intan + hasben... mmg x kekok ....mmg dihargai rasanya... thanks intan :)

maryam yg syok dpt byk gift :)

syok dia menayang apa yg dia dpt...siap suh amik gambo setiap satu item..hahaha

owhh mama maryam pun nak gak tepek gambo dia yg makin slim bulat nih.. :)


hepi besday HADIF !!! moga menjadi anak yg soleh :)



Friday, January 08, 2010

Panas !!!

Terima kasih OLI saya baru je dpt getah ikat rambut yg super-duper cute ni..terus hapdet okeh... panas ni baru dpt dr posmen... suka sgt2....ada kawan opis ni siap suh oli buat bisnes... :) mmg cute geram sgt..rasa nak penyet2 jek.... thank darling :) tp ada skit rasa bsalah kerana x hantar pun envelop alamat sendiri yg oli minta....huhuhu

mama maryam tgh kumpul hadiah ni..rasa cam nak buat kuiz..tggu ckp hadiah br war2 kan..ok x? ke just kasi pada kwn2 yg rajin melawat blog jek..hek hek hek..lg senangkan...

Thursday, January 07, 2010

anak oh anak

cerita baru sat tadi :)

mama : td p tadika syok x?

annur : syok, cikgu baik...tak marah pun

mama : oh goodlah..esok adik p tadika x payah pakai uniform, pakai yg suar + t-shirt oren tu je...esok cikgu ajar adik solat...

annur : mama, cikgu kata esok cuti

mama : eh mana ada..cikgu tak tipun mama pun...

annur : adaaaaaaaaaa.... cikgu tak suka bagitau orang tinggi dia bagitau budak2 je...

mama : ??? hahahaha

rasanya dia nak cakap org besar kot.... adoi la..sejak p tadika ni.. mmg pandai menjawab...byk perkataan2 baru yang dia gunakan...terkesima gak la kdg2 mendengarnya.... nak menjawab soklan dia yg x pernah putus pun satu hal.....





hari 1st + 2nd je ada la beberapa batang pensel warna dia hilang... rabu + khamis ( hari ni) al-hamdulillah cukup bilangannya... saya tanda setiap pensel dia dan tunjuk kat dia.. so dia tau yg ada nama dia itu dia punya... baju sekolah pun ok..x kotor ... cuma x sampai hati nak kasi dia ulang pakai.. so mama basuh hari2..gilir2 maryam ada 2 uniform yg pink tu + satu pasang suar + t-shirt lengan panjang utk praktikal solat setiap jumaat...


berhujung mggu @ Raub

biasalah klu blk raub antara xtvt wajib ialah bw minah2 ni beriadah.... tp ptg tu sempat main 10 min kot..tetiba je hujan turun...agak lebat..km sempat sampai ke kereta... padang ni dl adalah padang golf..lepas derang tukar padang yg lg byk lubang...padang ni jd taman bandar + tempat org blajar pukul bola golf.. taman bandar ni terletak di hadapan hospital raub.. dekat je ngan umah mak tok maryam..dlm 5-10 min je klu jalan kaki...naik kereta lg la cepat sampai...

dr tempat parking ..blari2 anak ke taman permainan

budak2 ni pakai bj serupa...sepasang hanya rm9.90 beli di tesco..murah , selasa + chantek...

ada hati minah ni nak bjalan atas batu ni...

sengih lebo nampak...


cute je tgk budak2 ni pakai bj gini..nanti klu ada jumpa lagi nak belikan lagik... maryam klu blk raub mmg melekat je ngan kakak ma dia..mandi, mkn semua ngan kakak ma... siap boleh p kedai lagi....


Related Posts with Thumbnails