Followers

Thursday, December 31, 2009

maryam melangkah setapak lagi....

insya-Allah thn 2010 ni maryam akan melangkah setapak lagi dlm perjalanan hidup dia... maryam akan ke tadika yeyeyeyeeeeeee...nama tadika dia ialah TADIKA MUHAJIRIN


maryam bersama dgn ikka, anak cikgu kt taska yg maryam dok skrg ni... ikka ni bespren maryam... maryamkan apa2 mesti nak belikan utk ikka gak..yg ikka pun sama, asal beli baju..beli utk maryam gak, kopak la cikgu dia....hahaha... moga2 persahabatan mereka kekal sampai akhir hayat....

bukan main hepi lagi masing pasal akan p tadika sama2....ikka dah 5 thn... maryam plak br 4 thn... kelas lain2 tp time rehat akan bjumpa .... x kisah la kot..maryam pun kena blajar bkawan ngan ramai org...

pic uniform maryam akan di tayang kemudian, tadika ni adalah tadika islam, so nanti maryam & ikka akan bertudung..mesti cutekan... setiap jumaat ada latihan amali utk solat.... al-hamdulillah

oleh kerana maryam baru 4 thn, so km x nak push, cikgu pun kata camtu wpun nanti maryam akan blajar ikut silibus budak 5 thn, kelas maryam ada lbh kurang 6 org budak yg umo 4 thn... km pun dah pesan pd cikgu taska, klu maryam liat nak bgn pagi ke hapa..dia x mo p tadika ke..xpe..jgn paksa dia... just nak bg dia pendedahan je... nak kasi dia hepi... dok kat taska pun dia bosan..suma kwn2 baya dia dah ke tadika...

maryam pun nampaknya smgt nak p tadika...selama ni dok tgk org p tadika...thn 2010 ni dia pun bz gak p tadika..hahahaha... ptg lepas bgn tido insya-Allah maryam p ngaji plak... setakat ni dah hampir 2 bulan dia ngaji ..maryam dah kenal byk gak huruf jawi... pasal dia kecik lg..ustazah ajar dia x sampai 5 min pun... ulang Alif Ba Ta 2-3 kali je...

mulai mggu ni kena ajar maryam tido awal.. pasal pg nak ke tadika...dl xpelah..sampai kol 9 dia tido, dah tadika ni..kol 8 nak kena bgn dah...kelas mula 8.30-11.30 cikgu taska maryam akan uruskan semuanya.. ohh sedih sggh....

kami harap maryam hepi dpt p tadika...sebelum ni tiap kali lalu dia bgtau dia nak p sekolah... sket2 ni sekolah kwn adik... adik nak sekolah sini.. so mama + ayah dah tunaikan... kawan elok2 ngan kawan2...dgr ckp cikgu tau... nak p toilet bgtau cikgu cpt2...


"mama & ayah doakan maryam dikurniakan otak yg cergas, diberikan kesihatan yg terbaik, serta menjadi anak yg solehah... amin"
apa sahaja yg tbaik buat anak mama & ayah akan mama & ayah lakukan, berikan dan tunaikan selagi termampu..mama & ayah syg maryam sgt2....



autopublish

11 comments:

~~ciklinn~~ said...

alahaii dah besar anak dara tu kan... sekejap jer masa berlalu....

aku lak pagi tadi hantar aliff orentasi sek agama... wah syahdu aku tau...hahahhah

pehtu riso lakk duk pikir..camnerlah dia nak kencing..n beli makanan nanti.. huhuhuhu

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

jgn lupa tangkap gambor banyak2 tau sue,,sue cuti ker??

mrs khairul said...

yaaaa...itu dia anak auntie dah masuk tadika...moga terang hati awak terima ilmu2 yg cikgu sampaikan...be a good girl..stay cute..xsabo nak tgk uniform awak..tp yg pasti bukan mini skirt kan??? heheheh...

mcm aku ckp dulu..bila kita hanta anak awal ke tadika it doesn't mean kita DERA dia kan..bukan diorg kena paksa belaja kimia, fizik or bio pun kan..hahahahha...

☆ lieya latif ☆ said...

budak2 skrang sume suke berkawan kan sue...tu yg dieorg pun mmg excited nak gi sekolah...

insyaallah maryam boleh punye...mia dulu pun 4 tahun dah pi sekolah....alhamdulillah boleh....

semua ibu bapa nak yg terbaik tuk anak2.....semoga anak2 kite semua menjadi anak yg bijak...amin

Jasfyra said...

sekejap je anak2 dah besar..maryam blaja rajin2 tau sayang

.: SharLeenZ :. said...

alallallaaa.. sweetnyaaaa... tu la moga persahabatan mereka kekal...
hmmm, perjuangan bermula.. insya allah maryam akan jd y terbaik... mmg sekarang ramai yg 4 taun dah sekolah.. zaman kita dulu 6 taun baru masuk tadika.. hikksss...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Seronoknyer sue...
maryam dah nak pi school....
aku plak sengih sorang2 dok bayangkan kalau si batrice pun leh gi school cam maryam...tp laki aku dok bising kata awal sangat lg..tunggu 4 tahun cam maryam baru le leh antar...hu hu hu..

betul gark sue...antar awal2 ke tadika at least maryam dah terdedah ngan suasana belajar...and...xde ler dia boring jer kat taska xde nak buat apa kan...sekurang2nya walaupun x byk....sikit ada gark yg dia belajar nanti...

gud luck maryam

MAKCIK REHAN said...

aiii...maryam dah nak masuk sekolahhhhh. tak kan panggil 'adik' lagi kuttt.

biler lagi nak bagi adik kat dia?

[very tipikal punya soklan kan? mesti rasa nak cekik2 kat org yg bertanya camtu kan? kah kah kah... makcik tak kiraaa, nak tanya jugak soklan ittew]

selamat tahun baruuuuu

Mimi said...

dah besar dah Maryam nak masuk kindergarden..belajar silabus budak 5 thn, sure advance nnt compare dgn budak baya dia..

Berdebar tak Sue?

As@Aza said...

akhamdulillah...anak2 kita dah makin besar sekarang....dah melangkah ke satu tahap lagi dlm hudup diorang....

best baca rutin yg bakal maryam lalui nanti :D....

As@Aza said...

sorry..typo - alhamdulillah ;)

Related Posts with Thumbnails