Followers

Wednesday, November 04, 2009

buat anakku annur iman syahirah

hari ini dalam sejarah sangatlah hidup mama, ayah + adik ..kepada kwn2 semua ingat x n3 pasal INI dan INI juga ...



Al-hamdulillah maryam kembali memulakan kelas mengajinya pada hari ini bersama kwn2 taskanya...tp mama rasa sedikit sedih kerana mama x dpt siapkan, menghantar dan tgk maryam ngaji... pasalnya mama x de cuti + mama ada big event today... maafkan mama ye syg... lg2 yg buat mama sebak otw nak blk ke taska maryam tsalah langkah dan tjatuh... :(( mama xde kt situ nak pujuk maryam....

kalau ikutkan musazah ( maryam panggil camtu ) x mo terima maryam... tp sebabkan km bhajat dan maryam pun nak ngaji ngan kwn2 dia.. ustazah tu terima.... al-hamdulillah hajat km dimakhbulkan... maryam pun seronok pasal blajar ngan kawan2...


tudung baru.. mama + ayah belikan 2 helai tudung baru utk maryam :) ni maryam pilih sendiri

muqadam + rehal & bag barbie ( maryam yg request ) pun baru..sebelum ni guna iqra'


tempat mengaji maryam depan taska je tp kena lintas jln dlm kaw tu la.. mujurlah smlm ayah dpt tgk maryam dr jauh..bila maryam jatuh ayah tunjukkan muka dan ayah yg tlg pujuk maryam... ayah + cikgu ada tp mama tetap sebak bila dgr maryam jatuh...

ni gambo sebelum maryam jatuh..masa ni ayah still nyorok.. pic pun kelabu pasal ayah amik dr jauh..

kalau blh mama tetap nak jd org yg ptama buat maryam terutama bila maryam blh buat sesuatu...mama nak mama yg dgr dl bila maryam pandai ckp sesuatu yg baru or buat sesuatu. benda ... mama tahu mmg semua tu mama x akan dpt ... tp hati seorang ibu tetap mahukan semua itu... oh ya mama siap bg cikgu sarah kamera..hehehe mama nak tgk gak maryam..wpun dlm gambar :)

mama doakan kali ni maryam akan terus mengaji... insya-Allah nanti kite baca sama2 ye sayang..

geng ngaji taska zulaikha..hek hek hek..maryam paling kecik ..yg lain semua umo 4 thn (nak msk 5), 8 thn


ya Allah ya tuhanku yang maha pemurah lagi maha penyayang.. terangkanlah hati anak saya supaya senang menerima apa yang diajar oleh ustazah dan cikgu dia ..amin...


8 comments:

Ayumieza said...

wah maryam dah g kelas mengaji rupanya..good luck semoga menjadi anak yang terbaik...sebak jugaklah untuk baca sampai habis....adushhh keyboard dah basah mcm ni??hahaha

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

bagusnya maryam awal2 dah gi ngaji ... sejuk perut mama dia nieh ;-)

mrs khairul said...

alhamdulillah progress yg baik utk maryam..moga di terangkan hati menerima ilmu..xde had umo utk didik anak2..xde istilah paksa anak..selagi mereka suka & boleh terima ilmu tu that's good kan?

kanda pun aku xplan nak expose kan dia ngaji seawal umo 3 taun..tp dh kat tadika dia mmg ada subject tuh..cumanya subject tu xwajib utk budak 3 taun..so mana2 budak yg xinterested/xmo ngaji (dok main jek) cikgu xpaksa...kanda pun according to his teacher kalo mood dia x ok mmg dia xnak ngaji but most of the time mmg dia lah org 1st yg sorong rehal n muqaddam p kat teacher..hehehe..

xpe sue..even ko xdpt hanta maryam p class mengaji ko still bole ngaji dgn dia sama2 kat umah kan? itu yg plg pntg.didikan melalui tauladan.hahah.

aku pun xpnh paksa kanda ngaji/solat kat umah..for me kalo nak didik anak mak bapak pun kena buat jugak..usually kalo dia dengo kami mengaji wp dia tgh tgk TV/DVD dia akan stop & join kami..tp kalo aku xngaji xdelah dia sibuk nak ngaji..keh..keh..

sowi eh..terpnjg pulak komen ku ini..just excited sbb mayam dh p ngaji..heheheh..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sebak aku bc entry ko nie sue...yelah..kita as mama sentiasa mahu yang terbaik buat putera & puteri kita...dan as mama jugak...kita mahu jadi org pertama yg melihat, mendengar & mengetahui ilmu2 baru anak2 kita......

buat maryam.....insya allah, Allah terangkan hati maryam dlm menuntut ilmu....umur bukan penghalang untuk maryam menuntut ilmu..auntie tumpang bangga dengan maryammm

re : sue...ko marathon erk comment entry aku...thanks dear...aku sayang ko

Mimi said...

betul sue, kalo bole semua yg first benda dia buat kita nak tgk..tapi apakan daya kita sue, sebak okeh baca entry ko nih..

Seronok aku tgk Maryam ni mmg advance berbanding kids yg sebaya dia kan, Alhamdulillah..

.: SharLeenZ :. said...

wahh gud gal.. moga jd anak soleh.. sejuk perut mama kan bila tgk anak2 ni ngaji solat bagai kan... rasa syahdu jer... bila anak2 berjaya baca al-quran atau hafal memana ayat.. alangkah bangga...
mama mesti nak buat yg terbaik utk anak2.. sikit2 insya allah hasilnya kita akan rasa puas... jgn kita menyesal nanti kalau tak setat awal...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

bagusnya maryam dah ngaji.. ialah dia pun cakap tak pelat kan. so memagn dah elok dah ajar ngaji. macam emily tu, pelat lagi, nak dengar biji butir dia bercakap pun tak faham lagi..

insyallah tahun depan kak mimi pun nak ajar sendiri dorang mengaji gak.. doakan yer..

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Related Posts with Thumbnails