Followers

Monday, November 30, 2009

bz's

x sempat nak buat apa2 autopublish this week... maklum arr raya la katakan... lappy pun x on....buat berat usung ke sana ke mari jek tau..insya-Allah esok saya buat sederet utk 1 week..hak hak hak..esok saya cuti nak bw maryam ke janji temu Klinik Pakar ENT Hospital Sg. Buloh :) harap2 xde apa2 la yg merisaukan... Amin Amin Amin Ya Allah


Saturday, November 28, 2009

:: SELAGI ADA RINDU ::

SELAGI ADA RINDU


Selagi Ada Bulan Mentari
Selagi Ada Berkasihani
Selagi Ada Bulan Dan Bintang
Selagi Ada Berkasih Sayang
Selagi Ada Ombak Dan Laut
Selagi Hatiku Terpaut
Selagi Ada Turunnya Hujan
Selagi Ada Rahmat Tuhan
Selagi Ada Langit Dan Bumi
Selagi Cintaku Bersemi

Selagi Ada Waktu
Selagi Ada Rindu
Biar Beribu Batu
Ingin Aku Bertemu
Oh Kasih (Oh Kasih)
Damailah (Damailah)
Engkau Disana
Ku Berdoa (Ku Berdoa)
Pada Tuhan (Pada Tuhan)
Agar Kau Bahagia

mood jiwang sudah melanda.. hek hek hek...suka lagu ni.. mcm syahdu je.. klu korang tgk kt youtube..ada klip vidoe ada sowang mamat ni bunuh diri pasal awek dia... pastu dinding bilik dia penuh ngan kad top up... byk gilerrr... syg sggh dia kt awek dia sampai bunuh diri... moga Allah ampunkan dia klu dia Islam... pastu lagu ni plak yg kuar..adoii sedih..

autopublish

Thursday, November 26, 2009

biskut oh biskut....


comelkan biskut ni??? sebekas ni bharga RM35.00... rasanya berbaloi kot..pasal sedap dan ketelitian org yg nak buat biskut ni... klu ahkak la.. x sanggup okeh...

btw SELAMAT HARI RAYA QURBAN to all !!! moga selamat segala perjalanan....



autopublish

Wednesday, November 25, 2009

sabtu 14/11/2009

mula2 maryam yg kena sakit mata... syukurlah dia x kena teruk cam mama dia.. al-hamdulillah sabtu tu ayah work.. so mama je yg bawa maryam p klinik... pastu cam kesian plak kt dia.. mama yg baik hati ni bw maryam p McD kota damansara... lepak la sana dlm 1 jam ++ gak la...

otw ke kota damansara..masa ni berenti kt lampu isyarat..eh

budak ni klu msk bilik dr suka benar amik kayu yg jolok lidah tu... tu la yg dia buat main..

kena pakai tali pinggang keselamatan... nasib dia nak pakai..fuhhhhhhhh lega


ni yg km makan.. mula2 maryam mkn telor + daging tu..pastu dia tgk ada org mkn bubur dia nak gak.. beli plak bubur kecik ..abeh maryam mkn sambil main...suka tgk dia selera mkn.. pastu nak ajak blk umah pun senang pasal dia dah puas main kt situ... len kali leh bw maryam p lg..

autopublish

Tuesday, November 24, 2009

xtvt maryam

inilah xtvt maryam skrg ni... drawing paper dah abeh 3 set... water color pun dah abeh suma.. ni semua menan mama masa sekolah..waktu pendidikan seni.. suka sgt bleh buat mcm2 selalu yg sy buat ialah rama2..

mula2 lipat kertas jd 2 bahagian.. pastu letak kaler yg kite suka..lepas tu lipat semula + gosok2 kaler yg kite letak tu.. pastu buka..



taraaa.. ni semua maryam buat sendiri... sy ajar sekali je..pastu dia pandia buat sendiri.. al-hamdulillah sgt kreatif.. mcm2 yg maryam leh buat.. siap ada sesungut ..hehe sy try buat x jadi pun...


ni paling cantik... x tau camne dia leh buat.. tetiba dia tunjuk hasil yg pada km sgt cun..


byk tau maryam buat...satu mlm kdg2 dekat 20 kelping dia buat

mcm apa eh??? semut bleh x???


autopublish

Monday, November 23, 2009

sakit mata

ni saki baki mata merah aku.. on 23/11/2009


16-20 Nov 2009 aku MC pasal sakit mata!!! adoi lamakan.. ni pun x baik betoi2 lagi... tp aku dah malas nak MC..aku harap xde la jangkit kt sapa2 kt opis ni..klu x mampus org marah haku.. huhuhu....

sapa yg penah sakit mata tau la sakitnya..nak tunduk pun takot.. rasa nak tcabut bijik mataku... nanti aku tepek pic bijik mata aku... lupa bw kabel kamera plak hari ni... aku x byk amik pic pasal sakit la ..nak baring je keja aku.. nak tgk tv xleh.. nak membaca pun x bleh... bygkanlah.. hazabb tu br sakit mata kan....

dr plak bleh bg salah ubat... adoiiiiiiiiiiiiiiii x pasal2 mata aku main teruk tau... nanti aku cerita panjang pasal ubat2 ni.. chaittttttt x pasal2..nasib baik x yah sampai cuci mata..klu x haru weii..

cilok dari SINI

Saturday, November 14, 2009

Maryam bernasyid

sempena hari jumaat yg mulia ini..mari layan video maryam bernasyid.. semua ni blaja kt taska... tetiba blk rumah nyanyi lagu ni jek.. agak2 nya camne la melodi lagu sebenar eh.. hak hak hak


video






n3 auto publish

Wednesday, November 04, 2009

buat anakku annur iman syahirah

hari ini dalam sejarah sangatlah hidup mama, ayah + adik ..kepada kwn2 semua ingat x n3 pasal INI dan INI juga ...



Al-hamdulillah maryam kembali memulakan kelas mengajinya pada hari ini bersama kwn2 taskanya...tp mama rasa sedikit sedih kerana mama x dpt siapkan, menghantar dan tgk maryam ngaji... pasalnya mama x de cuti + mama ada big event today... maafkan mama ye syg... lg2 yg buat mama sebak otw nak blk ke taska maryam tsalah langkah dan tjatuh... :(( mama xde kt situ nak pujuk maryam....

kalau ikutkan musazah ( maryam panggil camtu ) x mo terima maryam... tp sebabkan km bhajat dan maryam pun nak ngaji ngan kwn2 dia.. ustazah tu terima.... al-hamdulillah hajat km dimakhbulkan... maryam pun seronok pasal blajar ngan kawan2...


tudung baru.. mama + ayah belikan 2 helai tudung baru utk maryam :) ni maryam pilih sendiri

muqadam + rehal & bag barbie ( maryam yg request ) pun baru..sebelum ni guna iqra'


tempat mengaji maryam depan taska je tp kena lintas jln dlm kaw tu la.. mujurlah smlm ayah dpt tgk maryam dr jauh..bila maryam jatuh ayah tunjukkan muka dan ayah yg tlg pujuk maryam... ayah + cikgu ada tp mama tetap sebak bila dgr maryam jatuh...

ni gambo sebelum maryam jatuh..masa ni ayah still nyorok.. pic pun kelabu pasal ayah amik dr jauh..

kalau blh mama tetap nak jd org yg ptama buat maryam terutama bila maryam blh buat sesuatu...mama nak mama yg dgr dl bila maryam pandai ckp sesuatu yg baru or buat sesuatu. benda ... mama tahu mmg semua tu mama x akan dpt ... tp hati seorang ibu tetap mahukan semua itu... oh ya mama siap bg cikgu sarah kamera..hehehe mama nak tgk gak maryam..wpun dlm gambar :)

mama doakan kali ni maryam akan terus mengaji... insya-Allah nanti kite baca sama2 ye sayang..

geng ngaji taska zulaikha..hek hek hek..maryam paling kecik ..yg lain semua umo 4 thn (nak msk 5), 8 thn


ya Allah ya tuhanku yang maha pemurah lagi maha penyayang.. terangkanlah hati anak saya supaya senang menerima apa yang diajar oleh ustazah dan cikgu dia ..amin...


Related Posts with Thumbnails