Followers

Friday, October 30, 2009

ayah pegi kedai..maryam + mama ???

ada satu malam tu..ayah p kedai..maryam cam biasa nak ngekor... hari plak ujan sket2... mama apa lg kasi dia duit byk2 ... pastu kuarkan kamera.... amik gambo dia.. suka la dia tp klu mood x baik tu jgn harap la..... tu yg mcm2 aksi dia buat.. hek hek hek...

ni la rambut baru maryam... ok ke tdk????


suka sgt pic ni.. cute je..

erkhh panjang sggh lidah awak adik oiii

ni plak cam dahi tu kena tampal cool fever...hahaha

ok dah.. dia x mo amik gambo dah...klu mama buat degil nanti maryam rampas kamera..bahaya tu..leh jahanam...

Thursday, October 29, 2009

hehehe

bila budak ni perasan dia chantek.. mama terpaksa la amik gambo byk2.. hahaha semua ni maryam pakai sendiri..bersiap sendiri..tggl makeup je xde..pasalnya mama dia xde eye shadow ke hapa... mulut merah je ada tu pun dah nak abeh... tp korang tahu dia pakai apa? suar pendek.. mama nak kena cover la..so amik gambo atas sajok.. hahahaha

bila tanya nape posing gitu.. nak tahu apa maryam jwb? " ni tanduk la mama" perluke tanduk ??? huhuhu apo nih????


n3 auto publish

Wednesday, October 28, 2009

rindu sungguh...

mama sgt2 rindukan maryam... ni pic 1st besday maryam... mama + ayah je yg celebrate ... pastu br buat 2 lg besday bash ... hehehe.. masa ni maryam br nak blaja jln.. cute sgt..mama ada simpan lg video maryam mkn kek... ayah kasi maryam mkn sendiri...comot abeh masa tu...




n3 auto publish

Monday, October 26, 2009

Besday Bash F&E

al-hamdulillah smlm km dapat pegi besday bash F&E.. terima kasih ye k.mimi + en Din... tp sebabkan nak amik mak tok kt stesen bas pekeliling km x sempat tggu game + potong kek...

okeh meh layan pic... syukur sgt2 pasal sempat jumpa zanna + batrice.. tp syg x sempat nak sembang ... batrice + mama dia sgt gojes.. muka licin je.... jelesssssssss

oh ya.. sy rasa hepi gak pasal 1st time dpt jumpa yong!!! huwaaaaaaaa rasa nak nangis wei ... rasa nak kapok ke chem tp abah dia ada..maluuuuuuuuuuuu hahahaha.. yong nanti klu kite jumpa lg kite sembang puas2 ye.. hek hek hek...

td bila tgk pic2 ni.. br perasan pic besday boy + besday girl x amikkk ya ampunn sowi k.mimi.. huk huk huk... tp amily mmg meletop.. sy suka kasut dia... cute sgt...
pic2 yg sempat sy amik.. erkk sapo tah yg tlg snap kan.. hak hak hak


ni pun sama gak... main amik jek..

sowilah ye sapa yg x nampak muka... huhuhu ni je yg tbaik yg ada dlm kameraku... pastu dgn buat pic gini..lg la korang yg tepi2 tu x nampak..


Sunday, October 25, 2009

So Bzzzzzzzzzzz

sy sgt bz sepanjang mggu ini... tetiba rasa nak cuti hahahaha....

26 oktober 2009
- ada program PLF
- last checked brg2 nak di bawa ke PWTC... ( penatnya )
- jumaat dah kira kotak ...ada dlm 15 kotak semuanya... rasanya esok akan btambah lagi...
- gaji kuar x esok puan suhana dah kopak ni???

27 oktober 2009
- ada program PLF with org2 iraq...
- kol 10.00am maybe gerak ke PWTC... start cari brg sendiri utk event 28-31/10/09 ni.. x suka
jd head tau..
- kena tlg siapkan gift utk 5000 org.... huwaaaaaaaaaaaa
- kol 5.00 ptg - 8.00 mlm reahersal with TDM + TDSH....
- sambung siapkan gift.. tatau leh blk umah ke tdk mlm tu... kena bw bj utk esoknya siap2...

28-31 oktober 2009 - PERDANA GLOBAL PEACE FORUM
(PGPF)
- 7.00 pg - 7 mlm kena ada di PWTC....
kol bape nak kuar & blk umah???? sian maryam tggl ngan ayah ...
- 28 tu ada plak meeting ngan PNM.. ayoyo...camne ni... bingung... nak kena tuka bj satu hal.. nak ke PNM udah tentu kena berbaju kurung..



PGPF -masuk percuma.. jemput dtg beramai2... last km buat PGPF ni 2007...kite jemput sebahagian besar tawanan perang di Iraq dl.. korang ingat x ada pic lelaki yg bdiri atas tin yg kena selubung kain hitam tu.. haaa dia pun dtg.. Abu Shalah nama dia..dia la yg kena dera sampai sebelah tgn dia x leh guna ... thn 2007 sy dah penah jumpa dia.. klu tgk pameran + dgr forum tu mmg nangislah... sedih sgt.... PGPF ni bkerjasama ngan PLF ( Perdana Leadership Foundation) utk beri kesedaran kepada semua tentang perang... ni adalah antara event antarabangsa yg PLF jalankan... sapa2 yg free tu jemput dtg.. x yah dtg hari2 pun x pe...



Friday, October 23, 2009

sepagi di giant


cuma nak bgtau maryam dah x takot2 ngan badut.. syabas betti.... :) ada promosi susu sustagen masa tu.. kebetulan maryam mmg minum susu tu... badut buatkan cat utk maryam.. sebenarnya ada rupa dog gak
.. lol lol lol




n3 auto publish


Wednesday, October 21, 2009

maryam manja mak tok

MARYAM manja mak tok.. ada mak tok kt umah bkepit sokmo.. hek hek hek... maryam ni dengki klu ada org lain dok kt mak tok dia... klu ngan seri pun sian budak debab tu.. jeles x memasal.. mujur la xde la tahap maryam nak pukul ke hapa..paling tdk dia merajuk.. lega disitu..





n3 auto publish

Tuesday, October 20, 2009

sabtu & ahad kami

sabtu 17 oktober 2009 @ putra height 12.00 tgh hari - 3 ptg

SIL sy, adik en abu buat jamuan hari raya... oleh kerana biras sy ada buat ternak kambeng.. maka menu utama adalah kambeng golek... opsss sebelum terlupa sapa2 nak buat akikah @ apa2 bkaitan ngan kambeng jgn segan2 leh kontek sy... nanti sy leh bgtau tokei kambeng tu.. nak susu kambeng pun boleh... no hal okeh...

byk gak mknan yg di sajikan..antaranya nasi minyak (kot) , ayam masak merah, dalca ( kot), acar & buah-buahan pastu ada roti jala + kuah durian... km byk mkn kambeng je.. al-hamdulillah xde pening ke hapa.. lega.. tgk arr pic kt bwh tu.. maryam pun mkn kambeng tp dia kt " mama nak lembu..." lol lol lol

ingat pastu nak p umah hirda plak... nak terjah awal lah kan..tp satu dah mcm lewat..takot plak mak besday boy bz nak set up mcm2..last2 minta tlg niza kasikan hadiah utk hardy shah.. sowi ye hirda.. thn ni kami paling byk x dpt p besday bash.. ada je aralnya....yg penting besday bash hardy tetap meriah wpun maryam & co x dpt dtg... :)

SELAMAT HARI LAHIR YG KE 3 HARDY SHAH !!!!

ingat otw nak blk raub amik mak tok nak p selayang..umah bos en abu.. tp silap alamat la plak.. ingat buat kt umah dia rupanya buat kt umah anaknya.. terus km pecut blk raub.. selamat sampai raub kol 5.45 ptg... budak2 pun dah nak blk.. abg sy pun buat gak mkn2 kt umah ... besday anak dia + doa selamat.. pic satu apa pun x amik.. x sempat.... klu ikut perancangan mmg x blk raub mggu ni... ni plan secara tetiba jumaat tu... settle cerita sabtu km...eh ada lg satu.. mama + ayah selamat mengorbankan rambut maryam..hahahaha..ayah kt muka maryam cam br baik demam.... mam plak suka pasla nampak maryam fresh... nanti eh.. nak tayang pic maryam gunting rambut...


ni plak pic ahad..pg tu xde xtvt menarik kecuali msk..pastu mkn.. msk lg..mkn lg.. patut la haku x kurus2
oleh kerana km btolak dr raub makanya km lewat la sampai ke umah sham so tlepas la nak nyanyi sama2 lagu besday to you..... pastu ngan map lupa nak bw... en abu ttggl kt opis dia.. kawasan umah sham dia tau tp nak ke umah sham itu.. sana-sini km merayau.. hahaha... tenkiu sham pasal res-q km... insya-Allah klu thn dpn ko buat lg km x sesat dah.. ewahhhhhhhhhh


lega sgt pasal kt umah sham maryam mkn nasi ayam ... 2 kali tambah al-hamdulillah...aku plak suka speggeti yg ko buat sham .. sedap wehh.. nak resipi eh... serius..aku mmg susah nak mkn benda tu alah tu ...org kg kan.. hahahaha


ni antara pic yg sempat sy tembak... bateri kamera x bape nak ada.. sekarang ni xde smgt nak menembak mcm dl... hurmm masalah disitu... km sempat la jumpa as, ila + niza.. suma dah nak pulang time km dtg.. tuan rumah pun dah muka penat...

SELAMAT HARI LAHIR YG KE 3 ECHA !!!!


terima kasih hirda + sham pasal sudi ajak km... :)

n3 auto publish

Friday, October 16, 2009

Makan @ Nasi Padang


dah lama dok perati restoran ni..huhu x dpt p padang, indon sini pun jadi la nak merasa kata org... so sggh la restoran nasi padang ni.. apa ke nama kedainya lupa dah RATU kot.... kt kota damansara... pd km oklah.. sedap la kot.. dua2 batuk.. so x merasa lg nak try jus avokado yg digembar-gemburkan sedap itu.. just minum teh o + milo suam jek..

km amik kari tunjang, sambal belado hijau..( x sure nama) pastu bergedil yg rm3 seketul.. nasi sepinggan rm1.50...mkn 5 suap abeh.. hak hak hak... total suma rm28..mahal ke murah weh??? tp yg pasti mcm nak p lg..nak rasa yg lain2 punya lauk plak... maryam suka bergedil tu.. yg mama awak buat rasa lbh kurang x plak puji..cesss

n3 auto publish

Tuesday, October 13, 2009

Aira + Fitri & Aiman

Tarikh : 11hb Oktober 2009
Tempat : Rumahku Syurgaku
Masa : 0300pm-0500pm


Maryam & Co telah dikunjungi oleh Aira, mama dia sepupu mama maryam...sylah tu..hek hek hek.. 1st time jumpa aira masa dia br lahir..tetiba jumpa kali ke 2 ni..mak aii lg besar dr maryam... adoi la.. masa km p SP dl x jumpa derang ni... al-hamdulillah k.chik sudi dtg umah..len kali leh dtg lg..senang je kan klu dah tau ... insya-Allah nanti bila2 km free km terjah plak umah aira...


pastu tgh2 sembang ina, mama fitri + aiman dtg...... punya la tuan rumah "rajin" jamu tetamu mkn nuget + pisang goreng jek..hahahaha... ina ni dl pengasuh maryam... paling tdk sebulan sekali mesti p umah derang... maryam la paling hepi..ramai dtg umah dia.. abeh segala menan di kuarkan...

mak tok pun ada sama... lepak umah je la km.. sian mak tok..dtg sini semalaman je..nak tgk maryam ..klu mak tok dtg sini..suma mak tok masak.. hahaha... ptg ahad tu hantar mak tok kt abg de.. dia pun dtg kl tp x p umah km..p soping je.. jumpa tepi jln.. nasib maryam x meragam...dl2 suka nangis klu mak tok nak blk.... rugi duit tiket bas mak tok..tatau plak de pun nak p kl..

n3 auto publish

Sunday, October 11, 2009

Potluck at PLF

Tarikh : 8hb Oktober 2009
Tempat : PLF
Masa : 1200-0200
( sebenarnya am-pm.., nak set-up meja + ptg buah etc.. ahkak suka :P)
Konsep : Potluck...

bgambo ramai2..sebelah kiri TDSH tu Datuk Badariah, Pengarah Operasi PLF...

sy telah dipaksa oleh Tan Sri utk duk sebelah TDSH..segan okeh.. mmglah dah biasa jumpa tp nak makan sama tu erkk tetiba kenyang.. jamuan raya ni km buat internal saje..TDM xde pun...klu khamis TDM mmg x msk PLF dia akan berada di KLCC... benda yg sedap pun haku mkn sket..hahaha korang tahu TDSHsgt cermat..dia mkn sampai licin... huhuhu naik segan aku..

ni geng library..yg pompuan jela..yg lelaki dah ilang..ngelat nak ngemas..


ni blakon jek.. hahaha..dah tua2 pun byk gak amik gambo x senonoh..


n3 auto publish


Tuesday, October 06, 2009

Maryam @ Kedah 21-26 Okt 2009

mcm biasa bila blk umah @ hutan kampung inilah xtvt maryam.. hehehe men piono... mcm2 bunyik yg kuar... sian maryam pasal kt sana dia sunyi... klu cik long + family ada kt sini mesti meriah..ramai sepupu2 dia... ataupun klu dia ada adik..xde la anakku itu men sowang2...huhuhu nasib awak la maryam...meh doa sama2 mama moga2 thn dpn awak dpt adik :)


ni plak pic masa jam ..kuar tol kt alor star (U)...maryam leh sengih2 kt keta sebelah..hahaha buat malu mama + ayah je.. last2 nak cover malu, mama amik pic dia byk2... hehe so maryam lupa la kereta sebelah2 tu... adoii siap lekatkan mulot kt cermin keta..mesti org tu tgk anak sapa la yg huduh sgt nih... hek hek hek...


Monday, October 05, 2009

Kuala Gandah...

jom kawan2 kite p sana... masuk adalah percuma..cam kes km klu nak ikut xtvt bsama gajah..kena booked awal..klu dtg time tu br nak amik suma mmg x dpt... so kol dl... FOC eh.. tp eloknya derma la sket ..sian gajah2 tu..





meh layan video mama maryam + mak tok naik gajah ( lukimala, 71 thn) ..hehehe siap tertelan air sungai tu wei.. erkhhhh redha je la... keh keh keh



ni antara xtvt yg sempat km buat bersama2 ngan gajah...

Related Posts with Thumbnails