Followers

Friday, September 04, 2009

ngantokss.... help help

maryam @ pasar besar Raub...bz kacau ikan keli mak tok dia... suka benar baling ais kt ikan..
saje tepek pic ni.. xde pic cam pelik plak.. :P budak ni skrg suka saiko mama + ayah dia tau.. sket2 nanti Allah marah.. nanti Allah x syg.. tu gara2 klu km buat dialah.. ayah yg selalu kena sound.. kih kih kih... sapa suh kacau anak..budak tgh leka ayahnya bz ngacau... dah kena sedas...


Bosan sgghlah... nasib dah jumaat, esok cuti yiehaaaaaaaaaa mlm ni klu x penat cadangnya nak buat semekut.. keh keh keh..smgt tu.. nak buat almond london.. 1st time nak cuba ni..harap2 menjadi... bakar dulu mlm ni.. esok br celup ngan cekelat... mula2 nak buat esok je.. tp mengenangkan esok x leh rasa..baik buat mlm ni..esok rehat je... buat mlm ni en abu leh tolong.. esok dia keja 1/2 day.... pg td sy dah pesan 2-3 kali pd dia... har har har.. km mmg tiap2 thn buat semekut sama2 yeh.. jgn ingat sy dera hasben plak... al-hamdulillah en abu suka nolong... dia plak lebih teliti dr sy...

ingat lg masa peknen kan maryam.. satu hari km bakar 2 jenis semekut .. sampai tgolek2 sy kt dapo..penat wehh..yg heran plak masa tu km tgh gadoh... pasal semekut terus baik... :) doakan semekut km menjadi ye.. paling tidak kena buat 150 biji.. kata ada 3 rumah... pastu klu x penat lagi nak buat semekut arab plak tu maybe plan sabtu/ahadlah.. tgk keadaan.. sy mmg nak buat semekut tp yg x yah tekap2.. x kosa haku.. nanti letak je dlm cup yg comel2 terus semekut nampak sedap + cun...hahaha bijak x? nextweek en abu dah ajak buat kuih gunting... tu senang je..gunting jela..pastu goreng.. buh kaun kari byk2... sedapppppppp... klu ada masa lg nak buat conflake madu.. tu pejam mata pun leh buat kan senang gile..nampak sgt pemalasnya haku ni.. pedulikkkkkkkkkk......hahaha tu jela kot... maryam mesti syok dapat tolong mama dia.. minah tu mmg rajin.. sy masak nasi pun dia nak tolong basuh beras..bagus2.. jgn besar nanti x mo tolong sudah... kecik2 x suruh pun sibuk nak buat... hurmmm... moga anak mama rajin sokmo.. amin...


2 comments:

liwaniel said...

rajin sue nak buat biskut raya..tahun wanie macam tak buat je biskut raya..macam tak larat je nak buat sarat2 ni...tapi tak tau la kot2 terajin lak nanti

As@Aza :) said...

rajinlah sue buat semekut ni ;)... kak aza jgnkan jgn harap leeerrr....yg plg senang pun aku malas nak buat....hehehe

Related Posts with Thumbnails