Followers

Monday, September 07, 2009

biskut oh biskut....



salam semua.. korang dah buat biskut raya? ke beli je...hehehe mari tgk apa yg sy dah buat sabtu baru ni


sy panggil ni biskut bunga cina...ada yg panggil semperit kan? hentam jelah ... saje je test.. nak tekap2 x rajin.. last2 buat ni je.. belasah.... janji sedap...erkkk x pastilah rasanya pasal x berani nak rasa.. keh keh keh..suprise.. raya br rasa..nasiblah klu x sedap...

ni rupanya bila dah siap dibakar... boleh la takat nak mkn sendiri...


ni semekut almond london yg gemoks.. 1st time buat...okehlah.. rasa dah sedap dah.. melampau x klu kata lg sedap pd yg sy penah beli.. tp rupa kureng..hahaha x reti nak bajet .. nasib br buat 1 adunan.. ujung mggu ni buat lg satu adunan.. minta2 cun la rupanya..klu x redha jelah.. satu adunan leh dpt 80++ biji... tu besar gedabak..klu comel2 tu maybe 100 biji kot.. sgt jimatkan...


ujung minggu ni nak buat kuih gunting... + biskut arab + almond london kalau rajin... minta2 sy diberikan kesihatan yg baik..leh buat semekut... en abu..jgn ngelat tau..yg dua atas tu sy buat sowang2..en abu bz...huhuhu


8 comments:

Mimi said...

rajinnyer ko Sue..cayalah...tp aku pun nk buat gak la but 1 jenis la kot..itu saja yg ku mampu..huhu..yg lain, oda saja..

mama iqa said...

wah..rajinnye sue..kalau aku, kuih tunjuk2 je le aku buat! hehe

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

rajinnya kau sue ... sangat jimat.. akak tak rajin la.. beli kuih pun tak berapa suka. hehehe.. tapi suka makan kuih. huhu cemana tu

☆ lieya latif ☆ said...

rajinnye sue wat biskut...lieya sume biskut tunjuk jek, tapi tak beli byk pun...beli tuk mak sendiri ngan MIL jek...kat umah sendiri tak ya lah..selalu tak abis, tiap2 tahun buang jek.....

tgk kuih ko nampak dah cun sangat nie...pade aku kire sedap la nie....kang raye aku rase yeak...wahahhhhhahahah

As@Aza :) said...

jimaaatt...jimaatt...jimaatt...kener ader semangat jeerr lah sue kaan?? kalau tak semua tak jalan jugak...tabik springlah kat sue...hehehe...semperit itteewww kesukaanku ;)

Sham Ummi Echa said...

amboi rajinnya ko sue wat semekut.. aku sjk da kawin ni pemalas yg hamat nk biskut raya.. aku bli je sonang.. tp x bli byk pon.. tiap kali raya mkn kurang jmlah kuih aku bli.. bkn apa..salu x abis.. mmbazir je .. da la tiap2 thn makin mahal..

sue.. almond london tu kalo ko xmo dia gemok camtu.. ko salut tepung tu kt badam tu ko jgn la tebal sgt..pas2 ko lonjong kan dia cam bntuk badam tu nnti xde la dia gemok sgt

liwaniel said...

wah sue..dah start buat biskut raya...wanie beli je la kot tahun ni...cam tak larat je nak buat...hehehe

Puan Iza said...

rajinnya sue ko buat semukut tu sumer...aku setakat nie beli jer hehehhe...

Related Posts with Thumbnails