Followers

Wednesday, September 30, 2009

1st raya

mari tgk pic raya maryam&co..tetiba br perasan.. semakin hari semakin malas mama maryam ni amik pic..huhuhu ada sket je pic raya.. pic salam en abu langsung elek pasal suma bz nak bsalam.. nasib acu amik pic2 km tgh salam mak ...


satu2nya menantu hantu lelaki yg mak sy ada..hek hek hek.. yg paling ensem, paling baik, paling rajin.. yelah dah isteri dia anak pompuan tunggal...


sob sob sob..bila salam mak mesti sebak..maryam cuma ada mak tok je sowang ..belah ayah dua2 dah xde..

ni plak mlm raya.. maryam ngan Seri yg makin bambam..makin riuh mulut budak ni..geram sgt ngan dia... asyik kena peluk ngan suma org...


..........................................



Sunday, September 27, 2009

marilah kite bekerja sekuatnya...

salam all,

rasanya hampir suma mula keja esok ni kan..tah2 mggu lepas pun ada yg keja..hek hek hek... mood raya masih ada..mood keja bila nak dtg ni? rasa nak cuti lg je esok tp keja melambak.. sampai kdg2 malas nak buat huhuhu apa nak jd ni.. mulai esok..sy bz sentiasa.. tggl x sampai lg 2 bulan utk bengkel yg akan blangsung kerjasama PLF + PNM... ngan meeting, ngan brochure, hotel, peserta, course notes, gift.. 1001 benda nak kena pk..belum lg pasal keja hakiki... bulan ni langsung x sentuh AV materials... kdg2 rasa nak berenti je.. penat sggh rasanya.. mulai esok mula semula rutin biasa... penatnya... harap2 semuanya bjalan lancar...

pada kwn2 yg hantar sms raya tu..sy minta maaf sy x sempat nak balas..hp sy sampai jam pasal byk sgt sms masuk...maklumlah hp murah..hahaha..pastu ngan celcom buat hal..sakit hati betoi.. sms asyik failed je... pastu dah raya ke bape br ok.. dah basi lah sms tu... mencik tau... sowi byk2 tau..ke nak sy balas gak sms2 raya tu???


byk benda nak di kongsi...raya kali ni km x ke mana sgt.. so kutipan duit raya maryam adalah kureng ..xpelah.. syukurlah ada gak dpt sket2..al-hamdulillah...



ni pic 1st raya ari tu..km raya kt raub dulu.. byk lg pic..tp biasala..mood x de..heran betoi.. dl xde berokband bukan main galak nak hapdet..bila dah ada.. nak online pun malas... :P nanti klu rajin km tepek pic lain... km sempat p studio amik pic raya.. hek hek hek..


ni plak raya ke 2..hahaha org p beraya..km melawat gajah... syok woo nasib baik sy booked dl..nanti lain n3 sy cerita pasal ni ..

ok babai... sampai sini dl.. esok klu sempat sy hapdet lg...

Tuesday, September 15, 2009

SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA


Dikesempatan ini saya dan keluarga ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1430H kepada semua kawan2 blog + fp. Semoga perjalanan pulang ke kg dan kembali semula selamat dan kita semua dikurniakan kesihatan yg baik... Amin. Mohon MAAF kalau ada salah dan silap, tkasar bahasa dan sebagainya... Kami akan pulang bhari raya di RAUB dahulu, raya ke-2 insya-Allah akan teruskan perjalanan ke ALOR STAR ( Hirda, nanti kite roger2 eh..) dan mungkin sabtu 26 baru kami kembali ke S.ALAM...

maybe blog ni sunyi sampai la mggu yg 28hb tu.. saya skrg adalah sgt tidak rajin menghapdet... tp siapa tahukan.. bosan2 tggu org dtg beraya kite layan blog + fb... :P

(hari ni 16 september 2009... al-hamdulillah tambah setahun lg umo saya.. semoga Allah memberikan yg tbaik buat saya utk segala-galanya.. amin....)


Friday, September 11, 2009

maryam budak bertuah....

nak tahu apa xtvt maryam tiap2 malam???? cuba tgk gambar kt bwh ni.. tiap2 mlm okeh dia buat camni... erkkkhhhh



cubaan utk panjat blkg ayah dia..iskh iskh


sket lg nak berjaya..sampai nak tcekik ayah dia tau..

see dah selamat dok atas bahu ayah... sapa kata anak pompuan x lasak??? hehehe suma benda nak dipanjat + lompat tau...

ni pun salah satu x tvt maryam..klu ayah baring dia pun baring tp kat mana??? cuba tgk betoi2... ayah dia meniarap.. dia bantai tido kt blkg ayah dia.. hahahaha siap letak bantal + selimut ngan shawl mama dia lagik
sabo jelah budak ni tau... tiap2 mlm dia mesti main camni... mmg rapat sggh dua beranak ni.. klu ayah kena p o/station nanti camne.. mau meragam maryam...


hehe maryam nak tayang topi yg dia buat kt skol... mcm2 benda di lukis..eh bukan maryam yg lukis tau.. yg besar2 lukis..maryam cuma kalerkan...oklah nampak cun gak..pasla dia dah pandai x kuar dr garisan.. abaikan maryam x pandai2 senyum..klu suh gini la rupa dia.. klu x disuruh lawa plak senyuman.. hehehe


bg yg tanya mana sy beli bj tido tebies maryam tu..sy beli kt reject shop ye.. yg tbaru ni beli kt summit.. rm9.90 sahaja... mmg ngam2 ngan maryam... maryam mmg suka pakai bj tu.. maybe pasal nipis + lembut..selesa..


Wednesday, September 09, 2009

baju tido maryam

x reti2 lg buat peace..hahaha boleh lah dik oii


mari bsenam bsama sy..


cakkkkkkkkkkkkkkk...

budak ni mmg hepi betoi klu dpt bj tebies dia ni.. lol lol lol br beli bj ni.. x leh pakai lagi test je dl pasal blm basuh..rasanya sempat pakai 2-3 bulan kot... budak bertuah ni mmg cepat tinggi...yg biru hari tu dah senteng..x leh pakai dah... tgklah muka hepi dia... senyum lebar..



Monday, September 07, 2009

biskut oh biskut....



salam semua.. korang dah buat biskut raya? ke beli je...hehehe mari tgk apa yg sy dah buat sabtu baru ni


sy panggil ni biskut bunga cina...ada yg panggil semperit kan? hentam jelah ... saje je test.. nak tekap2 x rajin.. last2 buat ni je.. belasah.... janji sedap...erkkk x pastilah rasanya pasal x berani nak rasa.. keh keh keh..suprise.. raya br rasa..nasiblah klu x sedap...

ni rupanya bila dah siap dibakar... boleh la takat nak mkn sendiri...


ni semekut almond london yg gemoks.. 1st time buat...okehlah.. rasa dah sedap dah.. melampau x klu kata lg sedap pd yg sy penah beli.. tp rupa kureng..hahaha x reti nak bajet .. nasib br buat 1 adunan.. ujung mggu ni buat lg satu adunan.. minta2 cun la rupanya..klu x redha jelah.. satu adunan leh dpt 80++ biji... tu besar gedabak..klu comel2 tu maybe 100 biji kot.. sgt jimatkan...


ujung minggu ni nak buat kuih gunting... + biskut arab + almond london kalau rajin... minta2 sy diberikan kesihatan yg baik..leh buat semekut... en abu..jgn ngelat tau..yg dua atas tu sy buat sowang2..en abu bz...huhuhu


Friday, September 04, 2009

ngantokss.... help help

maryam @ pasar besar Raub...bz kacau ikan keli mak tok dia... suka benar baling ais kt ikan..
saje tepek pic ni.. xde pic cam pelik plak.. :P budak ni skrg suka saiko mama + ayah dia tau.. sket2 nanti Allah marah.. nanti Allah x syg.. tu gara2 klu km buat dialah.. ayah yg selalu kena sound.. kih kih kih... sapa suh kacau anak..budak tgh leka ayahnya bz ngacau... dah kena sedas...


Bosan sgghlah... nasib dah jumaat, esok cuti yiehaaaaaaaaaa mlm ni klu x penat cadangnya nak buat semekut.. keh keh keh..smgt tu.. nak buat almond london.. 1st time nak cuba ni..harap2 menjadi... bakar dulu mlm ni.. esok br celup ngan cekelat... mula2 nak buat esok je.. tp mengenangkan esok x leh rasa..baik buat mlm ni..esok rehat je... buat mlm ni en abu leh tolong.. esok dia keja 1/2 day.... pg td sy dah pesan 2-3 kali pd dia... har har har.. km mmg tiap2 thn buat semekut sama2 yeh.. jgn ingat sy dera hasben plak... al-hamdulillah en abu suka nolong... dia plak lebih teliti dr sy...

ingat lg masa peknen kan maryam.. satu hari km bakar 2 jenis semekut .. sampai tgolek2 sy kt dapo..penat wehh..yg heran plak masa tu km tgh gadoh... pasal semekut terus baik... :) doakan semekut km menjadi ye.. paling tidak kena buat 150 biji.. kata ada 3 rumah... pastu klu x penat lagi nak buat semekut arab plak tu maybe plan sabtu/ahadlah.. tgk keadaan.. sy mmg nak buat semekut tp yg x yah tekap2.. x kosa haku.. nanti letak je dlm cup yg comel2 terus semekut nampak sedap + cun...hahaha bijak x? nextweek en abu dah ajak buat kuih gunting... tu senang je..gunting jela..pastu goreng.. buh kaun kari byk2... sedapppppppp... klu ada masa lg nak buat conflake madu.. tu pejam mata pun leh buat kan senang gile..nampak sgt pemalasnya haku ni.. pedulikkkkkkkkkk......hahaha tu jela kot... maryam mesti syok dapat tolong mama dia.. minah tu mmg rajin.. sy masak nasi pun dia nak tolong basuh beras..bagus2.. jgn besar nanti x mo tolong sudah... kecik2 x suruh pun sibuk nak buat... hurmmm... moga anak mama rajin sokmo.. amin...


Wednesday, September 02, 2009

Raub 29-31 Ohgos 2009

Baru posa bape hari anak2 buah + maryam dah bz nak main bunga api.. keh keh keh..layan kan je... sonok bukan main maryam..maklumlah dah besar thn lepas masih takut2 tahun ni siap lompat2... anak2.. suka tgk maryam ketawa...

rasa sgt maryam dah besar.. boleh p ikut acu + pak tam & kakak ma + along p PARAM... dulu susah sketlah.. cam x caya dia leh ikut tanpa mak pak dia..huhuhu anakku... mana baby mama nih.. tetiba emo plak.. saiko sggh... :P


ni plak dodol ye..dodol dlm proses ngacau lg..yg dah siap lupa nak amik pic..hahaha.. km buat dodol ni hari ahad..bukan nak mkn raya..tp saje test power katanya... buat makan2 je.. raya nanti hari sabtu sari sblm raya br kacau lain... al-hamdulillah menjd + sedap.... cayalah mak tok terer lah... sy + en abu + mak tok yg gilir2 ngacau dodol... ada sapa berani nak order???



Related Posts with Thumbnails