Followers

Wednesday, August 26, 2009

tepung ???

hehehe..inilah rahsia terbaru saya..mudah + cepat + SEDAP itu yg penting... dl mmg saya bancuh sendiri..sukat la segala mak nenek... tp sejak 2 bulan ni kerja lebih mudah pasal dah jumpa tepung2 ni... cuma tambah butter, air/susu & telur... dah jadi kek/muffins yg sedap... opssss lupa nak bgtau tokei kedai adalah sgt baik + ramah.. siap bg tips hokeh.. haku suka...muahahaha tanya je la apa2 soklan...kompom dia jawap ngan hepi..... sambil mempromote tepung2 kek dia.. saya dah pun tempah tepung utk almond london.. ni 1st time nak cuba.. sy siap tanya ada x lg tepung semekut yg x yah sy tekap2.. saya adalah sgt tidak rajin utk buat semua itu... tokei kedai siap bg tips camne nak buat semekut tanpa perlu sy gelek + tekap.... guna garfu je... bagus2.. mari tgk hasil rembatan sy pd hari ni.. total suma rm38.90


ni tepung muffin coklat chip


tepung biskut segera.. x penah try lg.. katanya leh buat biskut coklat/cornflake/almond/tart nenas .. mari kita cuba..sy tatau lg nak buat semekut yg mana...


hah..ni tepung ciskek yg sy dok buat tu... sedapppppppppppppppppp satu adunan leh dpt 1 biji kek loyang yg besar..


ni bahan sampingan jek.. tatau lg nak buat apa.. suka2 hati membeli tanpa rasa bersalah :P






5 comments:

KV said...

sakan mem baked ni! Semangat! Semangat!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah senangnya ... tp oven kita dah post ke umh mak plk .. heh..heh... dah tak der helper nak tolong masak2 nieh ;-)

Jue ~ mama DnD said...

oooo itu lah rahsia cik sue kita...sue tepung nu nak dptkan kat kedai mana..? cam berminat nak buat cheese cake tu...

liwaniel said...

rajin sue mem baking...berminat la dgn tepung cheesecake tu

Puan Iza said...

sue...kat mana ko beli tepung2 nie sumer?...aku suka lah tepung utk buat biskut tu....mesti jadikan biskut tu kalo buat....

Related Posts with Thumbnails