Followers

Tuesday, August 18, 2009

baking membaking

tak tau kenapa.. 2-3 menjak ni mama maryam suka benar membaking...hehehe bukan pembawaan budak ye.. mama maryam belum ada tanda2 itu.. huhuhu sedeyy disitu teetttttttttt.. abaikan okeh..



sabtu ptg... try buat ciskek.. bukan ciskek yg mcm kite beli tu.. tp walau apa pun rasa kek ni ttp sedappppp maryam + en abu pun kata sedappp.. al-hamdulillah...nanti leh buat lagi.. senang jek.. tp agak mahal kos nak buat.. telur je dah 8 bijik.. butter 1 buku + susu segar... tu je dah dekat rm10 .... tepung plak rm7.90

ni plak cerita ahad... kata mood tgh rajin.. mlm tu buat blueberry muffin plak nak kasi maryam bw p skol...biasalah monday blues maryam agak badmood.. mana tdknya sabtu + ahad dok bkepit siang mlm celah tiak mama + ayah..... patutnya guna cup yg ada corak kotak2 tp kan besar sgt..nanti dpt 25 ketul je... kang kwn2 maryam nak lebih..selalu derang berebut.. :) sedap sgt gamaknya ..guna cup kecik cenggini dapatlah dlm 50++ ketol.... rasa blueberry muffin ni kan.. sedapp manis x manis.. wangi je... hurmm dapat bygkan x??? kos nak buat yg ini murah sket... tepung rm6.90, telor 3 biji pastu butter 1/2 ketul + 100ml air masak.. mudah je kan???


12 comments:

Jue ~ mama DnD said...

cheese kek tu nampak sdp & gebu sungguh a sue.... bg resepinya sue... akak mmg suka sgt cheese cake ni...
untung skolmate maryam.. slalu pat kek dr maryam..sbb mama maryam pandai & rajin baking membaking nie..

mrs khairul said...

sue aku pun tgh di landa membaking punya demam...tapi aku guna instant floor..hahahha..aku beli dgn ila..moist choc cake...kanda suka sgt!! save duit xyah la sik menebeng kat SR putra hite tuh..keh..keh...

eh miss maryam lah..bila nak dtg..nnt ble main jeep dgn kanda..jeep kanda aku dh hanto p repair..heheh..ble maryam naik..aritu dia xmo kuar dr jeep kan..heheh..

Sham Ummi Echa said...

nmpk sdp je ciskek ko ngan blueberry muffin tu.. ko guna tepung segera ke apa nih..sbb cam senang je ko tulis bahan2nya tu.. sila mklum segera kt aku..tiba2 "hantu nk buat kek" da msk dlm badan ni..(konon2 je..siler jgn terpedaya k..)

As@Aza :) said...

rajinnyeerrr sue memasak :)...tengok kat FB pun macam-macam puan suhana tempek gambar masakan eekkk...hehehehe

baguuuss...save duit kaann??? dan puas dapat masak & makan sendiri :)

watie said...

salam..

rajinnye sue baking membaking.. kalau laa dok sebelah umah sue sure kenyang nie hihihi

☆ lieya latif ☆ said...

rajin ko sue, aku punye oven tu tersadai hah...konon2 niat nak le buat kuih raye taun nie, tapi belum ape2 aku dah order kuih raye berbekas2 hah....wahahahaha...hangat2 taik ayam....

gebus le kek ko tu......geram lak aku....

**salam ramadhan almubarak...selamat berpuase yeak..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah rajin ni.. nampak pun mcam senang dah sedap. sue beli tepung ni kat mana.. macam nak try la..

liwaniel said...

rajin sue baking2 ni..wanie dah lama tak baking2 ni...sebab nye nanti takde org makan...husband tak berapa makan kek2 ni..wanie lak tak leh makan manis2..harap si irfan je makan sorang2...

cheesecake tu nampak sedap la..guna tepung ape ye?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

aku terguda ngan ciskek ko tu sue..

hu hu hu....mood nak membaking datang yerk....layan sue layan...sat lagi mood tu gi bercuti, tak panas ler oven ko sue...

btw

selamat berposa tau sue

aku minta maaf zahir & batin andai tersalah bahasa.

Puan Iza said...

oo inilah ciskek yg ko buat tu yea....cam sedap jer...bila nak ajar aku buat tu? :-)

yg blueberry muffin tu mmg sedap kan....aku penag buat dulu...haikal pun suka....nak kata manis sgt tak jugak...cara nak buat pun senag kna...

KV said...

wah3x, jeles nya! KV tak pernah try baking la.

Intanaziela said...

sue....roh rajin memasak sudah mari..hihihi...sedap je nampak kek tu...bak sepotong? hahhaha

Related Posts with Thumbnails