Followers

Friday, June 19, 2009

sukanya....

sy dah x hengat bila amik pic ni..rasa3 dlm mggu lepas ..sebelum maryam demam teruk..(huhuhu) tetiba mood nak menulis + mewarna dia dtg... layankan je..dia ni klu di suruh jgn haraplah nak buat.. rasanya pasal dia tgk kwn2 yg blk dr tadika kt taska dia kot.. so dia blk umah dia pun bz la buat homework gak.. hehehehe



mula2 maryam buat lukisan ni dulu.. erkk abaikan muka comel comot maryam tu ye.. cikgu dia suka beno buh minyak rambut sampai blekit... sekali bgtau ok la..lama2 dia buh semula byk..


sy sgt kagum ngan apa yg maryam buat.. pasalnya pandai sggh dia mengadun kaler2 sampai jd lukisan contengan yg cantik.. rasa cam nak frame kan jek.. hehehe sesiapa pun banggakan dgn hasil xtvt anak ...

pastu sampai tggu maryam buat contengan dia.. sy pun try la buat dot2 cenggini kt maryam ..buat la A B C.. agak2 yg senang maryam nak ikut.. x sangka plak dia nak buat..bukan main hepi dia.. ada la dekat 20 keping rasanya sy buat camni.. suka tgk dia nak buat... lepas 2-3 hari tu ada la km beli buku ABC yg dot2 camni kan.. ciss x mo plak dia buat.. dia ni mmg pantang klu org suruh ..mesti x mo..


ada rupa A kan? oklah al-hamdulillah... umo br 3 thn & x p tadika lg.. rasanya ni pun dah cukup baik bg kami.. insya-Allah klu ada rezeki km nak hantar maryam tadika thn depan.. lg pun dia mcm dah bosan x buat apa kt taska.. ada la mcm2 xtvt tp rasanya maryam dah ready nak belajar lbh dr itu..

smlm dlm keta otw blk umah maryam bz baca Alif Ba Ta tp bterabur la.. siap kata adik pandai baca.. dia ngadu kwn2 kata dia x pandai baca.. aduss sian anakku.. derang dah besar dan p tadika + ngaji mmglah pandai... mama hantar adik p ngaji adik x mo..pastu skrg sedih pasal kwn ejek plak.. sy cuma iakan je lah.. kt dia pandai.. nanti mama ajar lg.. adik kena rajin.. blk umah dia amik buku iqra' dia mulalah bz membaca ada la dlm 2-3 minit.. hehehe jadilah kan...


8 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

alhamduliiah..bagus perkembangan maryam ni..kagum kak iena dia leh ikut A tu walaupun herot bengok..
tahun depan mehlah kita ramai2 masukkan anak ket tadika..

Puan Iza said...

suka tgk maryam bila ceria2 camnie...rajin dia nak wat home work yea...oklah tu sue, kira pandailah dia ikut ABC tu....taklah teruk sgt larinya....lama2 nnt maryam dh boleh buat sendiri ABC tu tanpa dot dot....

Good luck tuk maryam...

☆ lieya latif ☆ said...

alahai budak bijak nie...suek tul die ngaler2 yeak...byk tul koleksi marker pen maryam ...aku ade tgk ni kat JJ ari tu sue, mmg nak bli kan tuk mia n mija, tapi aku tak caye anak aku ni leh tekun conteng kertas jek, aku takut die naik ke dinding bile aku leka...jenuh aku nak sental kang heheeheh eh.......

okey gak tu gi tadika....nanti maryam pun same pandai cam budak kat taska die tu....maryam ni cepat belajar sue...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah pandainya maryam main kaler2 tu.. tak besepah pun, kaler pun teratur jer.. macam budak dah sekolah tadika plak.. kalau dah masuk tadika ni mesti maryam dah terer mengaler..

p/s please vote 4 emily B0032 untuk contest aksi menarik bb tido.. boleh tengok info kat blog akak yer sue..

Mimi said...

pandainyer Maryam...da pandai ikut dot dot tu ye..

Sue, frame jgn x frame..nnt jadi kenang-kenangan bila besar...

aku pulak teringin nak enrol Najeeb playschool tp dok ingat pasai H1N1 ni mcm nak tangguh la dulu..

~~ciklinn~~ said...

wahh bagussnya dier... mcm2 ha dah pandai...

budak2 skrg pandai kan...

elok sue ko suh garis buat bulat2..latih tgn dia pegang pensill..

alalhai kesian pandai lak ngadu ha..takpe nanti mama ajar baca aliff ba ta yer..

Sham Ummi Echa said...

pandainya maryam tulis..nk plak dia ikut dot2 tu yer.. echa dlu aku siap bli buku..x hingin dia nk buat.. suh kaler pon harammm nk buat.. sudahnya aku x koser nk bli buku lg..mmbazir jer.. da la brsepah2 ngan x ckup sifat lg..heiii tensennnnn

Zanna_MamaBatrice said...

gud work lah maryam
even tak masuk tadika lagi...tp ok ler tu sue...at least dia dah boleh ikut garis dot2 tu......

sue
maryam makin susut plak nampak gayanyer tu sue.....

Related Posts with Thumbnails