Followers

Wednesday, June 17, 2009

:: khas buat ayah yg berada di IPOH ::




salam semua.. terima kasih kepada korang pasal sudi amik berat pasal sy.. buat masa ni mmg sgt2 bz ngan keja dan main facebook ... al-hamdulillah sy makin sihat..maryam pun dah sihat... awal bulan 6 br ni mmg mencabar, maryam saban mggu diserang demam panas.. kemuncaknya pd 30/05- 03/06 br ni.. sampai km bw dia p check darah suma.. rupa-rupanya ada bakteria dalam sel darah putih maryam.. sebab tu demam dia x baik2.. so maryam kena makan antibiotik sampai sel darah putih maryam normal.. al-hamdulillah selang seminggu p semula check darah maryam dah ok.. lega sgt2..

sy telah cuti dr 01-05/06 .. pastu ngan sy ala2 x sihat.. hepp bukan peknen ok..tp x cukup rehat + stress ..dan paling x disangka sy kena darah rendah tinggi. dr kata maybe x cukup rehat + tido masa maryam demam tu.. now dah lega xde dah.. sgt takut masa tu..x kan blm umo 28 dah kena penyakit tu.. tp kan potensi mmg ada pasal mak + abah ada darah tggi.. huhu

oklah abaikan semua tu..insya-Allah klu dah lapang sy akan kembali mcm dl2.. nampaknya byk blog pun suram ..mcm bjangkit plak.. hehehe sy hari2 msk blog korang yg bhapdet tp x tggl jejak..maap sekali lg ye..

n3 ni sebenarnya khas buat ayah yg p poya2 work kt ipoh ..smlm maryam nangis2 masa ckp kt hp suh ayah blk umah.. pastu buat perangai x mo tido.. kol 12 mama paksa gak dia tido..tp sejam sekali dia merengek dan today tgn mama kebas pasal dok garu + gosok blkg dia.. bila berenti maryam melentik2 badan tambah plak dgn rengekkan dia selalu ayah yg buat semua tu.. ohh sgt tseksa.. pg ni terasa di awang-awangan..kol 5.30 maryam dah jaga...mula2 nak air pastu nak susu.. pastu nak ikut mama mandi... pastu main motor dia pg2 buta dah bising okeh...mlm esok ayah blk ..ayah take over ok..huhu pg td masa dlm keta otw p taska mama tanya dia; nape adik nangis pastu x mo lena betoi2 mlm td.. nak tahu maryam jwp apa? pasal adik gatal.. huhuhu tu je ke.. awat sampai smlman x lena.. penat sgt2 ....so mlm esok ayah kena la belanja mama main ngan maryam eh mama plak rehat keh keh keh.ngan acu pun maryam layan tak layan..klu tetiba dia teringat ayah dia buatlah perangai... klu dpt tgk video ayah mulalah dia bborak.. siap tgolek2 mcm org mabuk bercinta..

ni dia budak btuah yg buat perangai manja
baik bila ayah xde.. mama pun rindu ayah gak ... biasa bdua uruskan maryam bila ayah xde terasa la penatnya.. hoho padahal bukan masak pun.. tapau jek tp berduakan lbh baik.. hihihi


6 comments:

~~ciklinn~~ said...

alhamdulilah maryam dah sihat... aku sentiasa doakan dia selalu sihat yer.. aminn...

huaaaaaaaa aku pun dah berjangkit kau gak.... agak2 malas gitu nak hapdet... negh ngeh ngeh,..

sue mmg cenggitu kan kalo budak2 ni ilang abah eh... ko sorang aku lak dua..mcm minggu ni dua hari laki aku takder... naik lenguhh aku menggaru belakang dua badekk tu.. huhuhuhuh

Mimi said...

Alhamdulillah, anak daramu da sihat Sue..

Bila ayah takde kt rumah (walopun sekejap) mmg masa tu la anak nak buat perangai manja2 dgn mama..ihik...biasa tu Sue...aku punya experience lak, bila baba dia xde kat sini, masa tu la dia demam..alahai...nak buek camno..dugaan/ujian utk seorang ibu..

Zanna_MamaBatrice said...

alahai sue...
sedih plak aku bc citer maryam nie...
ngan tak sihat nyer...
cuba ko cari kan air penawar ke sue......kita berusaha.....mana tahu serasi kan...

ooo ayah gi outstation erk...
anak ayah yg manja tu sure ler kerinduan sue......

mmg letih kan kalu dok garu belakang dia....xpe...demi kasih sue.......

Sham Ummi Echa said...

alhamdulillah maryam da sihat.. lama ko x hapdet blog kannn..

sian maryam rindu kt ayah dia yer.. jenuh la ko sue.. xpe brp ari je kan.. pasni ko pas kt en. abu plak..hahhaha

watie said...

alhamdulillah sue n maryam dah sihat.. maryam windu ayah yer :)

Puan Iza said...

ooo maryam tak sihat yea....patutlah lama ko tak update blog. harap pasni maryam sentiasa sihat2 yea :-)

Related Posts with Thumbnails