Followers

Thursday, May 21, 2009

tagged - kemas rumah

HIRDA telah meng tag aku...muahaha tenkiu2


1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?

ptg sabtu ( 16/05 )... family sy nak dtg.. en abu cuci 1 toilet, sy cuci 1... adil kan?

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?

mr muscle + pencuci dr cosway yg kaler kuning tu ...

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?

xde mood tiap2 mggu..maybe dlm 2 mggu sekali tp klu dah kotor tu sampai nampak kesan2 cap kaki + tgn mop gak wpun br smlm udah mop......


4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?

masak, tukar air flask , basuh botol susu maryam ( klu rajin ...selalu en abu basuhkan ) dah siap2 suma br mandi

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?

nasi putih + tumis air sayur + ikan goreng + sambal belacan

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI

kalau hari keja x buat minuman, minum air suam je.. klu cuti buat teh O, en abu x minum kopi etc

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?

- kemas umah ( klu x penat)

- gosok bj keja sy + en abu

- siapkan beg maryam

- siapkan tempat tido

- klu rajin tlg check pintu + tingkap pasal tu selalu en abu yg buat


8) HARUS JAWAB TAG....

azie, k.jue, oli, watie & intan



8 comments:

Sham Ummi Echa said...

kiranya en. abu pon rajin gak tolong bini dia nih.. en. abu pon rajin layan maryam kan.. untung ko..

aku tiap2 mggu mesti paksa cooi mop lantai..hahahha.. salu hari ahad ptg la dia mop.. aku plak tido jemaah ngan echa...hahahhaha yer la sbb da penat kemas sblm tu.. lps zohor aku pon kebabom la membuta...

oli said...

re : balik kerja nanti kasi big big hug kat busyuk kita!!!

Puan Iza said...

aku kalo bab2 cuci toilet dan mop lantai nie...laki aku yg buat...aku tg aje hahahahha.....

Aza...As :) said...

en. abu memang bagus betullah...rajin menolong buat kerja sama-sama ;)...kalau hubbyku pulak...ikut mood...if mood rajin...semua dia settlekan...saya goyang kaki jeerr ;)

Jue ~ mama DnD said...

rajin en abu...untung sue hehehe..kerja umah dah siap...

watie said...

rajin suami isteri nie hihihi saya suami jek rajin isteri lak malas kakaka

Zanna_MamaBatrice said...

ko pun kena sue erk...
aku tak buat lagi sue...

nasi putih + tumis air sayur + ikan goreng + sambal belacan...heaven ler sue....

aku kan sue
bab2 gosok baju nie...
aku buat pepagi bangun tido...
ha ha ha..bukan apa...kalu aku gosok mlm
pagi nanti aku mula ler pening cari baju lain plak...boleh gitew....

Hirda Ibrahim said...

rajin en abu, sama2 sental toilet.
shahnun dia incharge kwsn umah je. dlm umah semua aku.
sib baik toilet guna yg dlm bilik je.
yg toilet lg 2, aku rs sebulan sekali br aku check. nak2 bila parents aku nk mai, br nk pi tgk toilet tetamu ok ke x.. hehhhe

Related Posts with Thumbnails