Followers

Monday, May 25, 2009

Mandi dlm bilik air




pasal maryam asyik demam je sejak akhir2 ni, klu x silap dlm bulan ni tiap2 mggu dia demam.. maybe pasal cuaca panas.. pastu kurang minum air?.. kite x tahu la kan.. cikgu kt maryam minum byk.. malas nak tanya lebih2 kang dilabel byk songeh... huhuhu .. km x berani nak p pool ..ingatkan nak gak bw dia p PADE tiap2 mggu pun pikir camtu tp x p pun pasal maryam x sihat ... so km kasi maryam mandi pool ni je dlm bilik air...hehehe bukan main suka dia.. klu ayah ada je leh mandi.. x kuasa mama nak tggu lama2 dlm bilik mandi.. erkk ni pic 2-3 mggu sudah ye.. bukan mggu br ni.. mggu br ni maryam mandi air daun2 kayu je.. mak tok bw dr Raub..khas buat cucu yg selalu demam ni...

masa amik pic ni maryam masih berisi sket.. now dah kering.. sedih tgk bila dia bogel.. tulang je yg nampak :( every week km p kinik tau... sampai dr kt kinik tu kasi multivitamin percuma utk maryam...hehehe jgn korang x tahu maryam mkn jus kurma, madu ( selang -seli) , vitamin C + multivitamin... nampaknya belum ada rezeki maryam nak berisi... sebenarnya x kisah sgt berisi atau tdk..janji maryam sihat... dr kt faktor keturunan pun blh sebabkan maryam kurus... maryam selalu demam pasal tekak dia..klu tekak dia dah ok.. insya-Allah maryam akan sihat selalu... susah hati sgt klu dia demam kena plak mama/ayah x leh cuti... :((

7 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah amryam dlm bilik air pun leh swim bagai yer ;-)

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu sue, kalo anak tak sihat, mmg kita susah hati kan...same2 kite doakan maryam cepat sembuh dan tak demam lagi ......

wah wah kemain lagi anak dare ni mandi pool yek...same kes cam aku la sue, kalo malas nak pool tapi bdk2 dah bising2 nak pegi, aku tiupkan ajek kolam pastik ni pastu letak kat toilet...hah ko berendam laa sampai puas hehehe hehe....

Aza...As :) said...

faham sangat perasaan sue bila anak tak nak makan or tak lalu makan ni :(.....memang susah hati kaann????....kadang-kadang sampai nak marah dia coz dia tak nak makan...itulah afiq :(...afiq ni makan ikut mood...kdg2 tu makan tak berhenti...kadang2 tu...sehari tak sentuh makanan lain kecuali susu....macam2 gak ikhtiar...tapi ntah lah....

Puan Iza said...

Betul sue kalo anak tak sihat mmg susah hati kan...risau sgt2...harap2 maryam sihat sepenuhnya lps nie...tak mo sakit2 dah yea...:-)

Wah! mandi pool dlm bilik air yea...tapi bestkan sbb skang kan musim panas...best berendam nie...

watie said...

aaauuuuwwwww cekcinya hihihi... cik mya pun suka main air.. semoga maryam cepat sembuh

Zanna_MamaBatrice said...

sabar ler sue
aku pun sama cam ko...cuma batrice tu maybe rangka besar...tu nampak cam chubby jer...
risau kan bila anak x sihat + x makan + kurus.....
aku nie asyik dok bergaduh jer ngan batrice kalu bab makan....pastu...aku plak kena marah ngan laling hubby aku....coz' paksa budak tu makan..
kita nie jadi mak....risau bila nengok anak x nak makan.....kalu dah sehari suntuk x makan....hu hu hu....

aku try bagi madu qaula kat batrice...dia x mau ler plak...last2 aku yg mengabiskan satu botol....

maryam...cepat sembuh k
sian mama....risau kat awak....
gemuk ker kurus ker...yg penting maryam sihat yerk sayang....

kemain lagi anak dara ko berenang dlm pool tu sue....yelah, cuaca sekarang nie x sesuai utk xtvt outdoor kan...panassss melampau

oli said...

seksinya maryam...main dalam rumah lebih selamat...kang ni banyak virus kat luar...

sedih kan bila tengok anak asyik dok deman aje kan...kalau boleh, biarlah kita yang ganti sakit-sakit tu kan...kurus tak apa, janji dia aktif...

apa-apa pun semoga maryam cepat sihat...

Related Posts with Thumbnails