Followers

Tuesday, April 14, 2009

suka-suka

1

tik tok tik tok menghitung hari maryam nak masuk 3 tahun... huhu x sangka baby km dah besar.. dah boleh bfikir.. skrg mmg susah sket nak propa dia.. muahahaha pasal dia dah tahu byk benda.. misalnya dulu2 boleh la takut2kan dia dgn ketok lantai/dinding/lemari nak suh dia dok diam atau tido atau berenti nangis..skrg jgn harap.. dia tau dah..siap kata, mama jgn la ketuk situ... muahahaha kdg2 dia plak ketuk2 lemari ..siap ngan mata bulat ckp ngan sy.. mama ada cicak.. cicak tangkap mama ni.. hahahaha pastu sy kt nape plak tangkap mama? mama baik la... maryam ckp..pasal mama marah adik.. ada ke patut..dia plak sakat kite semula..

ayat power dia klu x mo kemas menan ialah.. mama/ayah la kemas...adik penat..adik letih...siap tgolek2...hehehe ingat mama x tau dia malas??? sowi sket..dah buat sepah..kemas sendiri klu x leh tgk dvd...kasi denda sket...

jumaat ni km cuti..kebetulan hari itu adalah besday maryam dan juga maryam ada janjitemu ngan pakar ENT @ hosp. Sg. Buloh .... pastu km siap2 nak blk raub...sabtu ada buat tahlil utk abah + kenduri kesyukuran sempena besday maryam....insya-allah semuanya akan bjalan lancar...

smlm cikgu maryam bgtau..maryam eksyen kt taska..siap ckp...cikgu adik x hisap puting dah... ting adik ilang.. cikgu dia tanya..adik x cari ke... nak tahu maryam ckp apa? mama x nak cari..uikks apahal mama plak yg salah???

mama & ayah syg adik satu dunia...x terbanding dgn apa pun...





12 comments:

Aza...As :) said...

hahaha...dah petah maryam bercakap sekarang ni eeekk?? samalah mcm afiq...sekrg mmg time diorang bercakap...baru belajar nak cakap...tu yg tak berenti mulut tu ;)

anyway HAPPY ADVANCE BIRTHDAY yeeerr Maryam :)

liwaniel said...

maryam dah petah bercakap ye...seronok la sue melayan dia bercakap...

sue buat birthday party maryam bila ye?next week ke?

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

warghh...banyak tul alasan maryam yer..dah sedap layan cakap ni..baguslah..maklumlah dah nak 3 tahun..

Linda Latip said...

anak masuk umo 3 yrs mmg petah ckp ye, mcm si nana tu msa shoot die..adeh comeynyee mulut pot pet pot pet..mcm ghazi skrg ckp gak la tp tk phm pe..kdg2 tngkp butir blkg je..

tp alhamdulillah ye..dpt kite tgk anak2 membesar dpan kite..sparuh org tnggal anak kt kg la..byk ketinggalan tuh

Jasfyra said...

dah masuk 3 tahun maryam..kejap je rasa..happy besday in advanced maryam..sue, cantik scrapping ko

☆ lieya latif ☆ said...

hi hi hi pandai menjawab dah yeak, padan muke ko sue, tak boleh laa nak propa die lagi...budak bijak la kate kan he he he

wah nak balik raub y eak....semoga plannign ko bejalan lancar yeak....seronok laa maryam dpt ptg kek kat kg...

eiNa said...

owh...balik raub eik.. kiim salam cik piah, ja, kak nani suma2 sekali la..lama xjumpa cik piah..hehee

Sham Ummi Echa said...

maryam petah brcakap kan.. echa x brp terer lg.. kdg2 dia dok nyanyi tah apa lgu aku haram sebutir pon x paham..

cntik ar gambo maryam tu.. nmpk cam tembam jer sket..

hepi besday in advance yer maryam.. nk blk raub celeb kt kg yer.. insyaallah sumer brjalan lncar.. x sbr tggu bash maryam ni..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhh dah takder puting yer .. cayalah .. sure aktif pok .. pok.. pek jer maryam skrg ... ;-)

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

kejap jer kan masa berlalu.. tk sangka dah nak masuk 3 thaun. masa kenal dulu baby2 lagi..

apa pun dari masa kecik yagn tak tau cakap, sekarang ni ha... amik dah boleh cakap berpatah2 ayat dah.. abis di sakat semula mama dan abah dia. . maryam maryam, bijak betul..

Zanna_MamaBatrice said...

husy....layan cakap nie best nie sue
tp tulah....dari nak marah jadi x kan bila dengar dia menjawab tu....he he he....

makin besar maryam
makin petah dia bercakap...he he he

Mimi said...

petah dan cerdik anak dara ko nih Sue..part yg dia cakap jangan ketuk situ tu kelakar la...hihi...

Related Posts with Thumbnails