Followers

Monday, April 13, 2009

Akhirnya.....


Al-hamdulillah rasanya km boleh isytiharkan bahawa puteri kesayangan km ni dah FREE puting!!! yes!!! mmg x sangka sgt2... mmg km sgt2 bharap sebelum maryam masuk 3 thn nak stopkan puting dia...syukur sgt2 kerana niat + doa km dimakhbulkan....

begini ceritanya...dlm 2 mggu lepas sy dah sorokan satu puting dia...puting pooh..sy kata tikus amik pasal ting adik cantik..tikus suka... tggl satu puting minie mouse tu je...dah uzur pun n dah koyak sket.. sy tunjukkan tang koyak tu..n bgtau dia ni pun tikus gigit dah..tp tikus x sempat amik.. adik simpan elok2 klu ilang dah xde ting lain..ting pooh xde dah... setiap kali tanya dia akan jwb ting pooh tikus amik...ok la kira dia faham...

nak jadikan cerita sabtu br ni km p subang prade... maryam nak minum susu ...so klu dpt botol dia campak merata2 la ting dia... rupa2nya dia tcampak bwh kerusi driver... cari2 x jumpa..nangis la kejap... sampai mlm klu dia tanya ting mana km kata td adik letak mana... mama & ayah cari x jumpa pun... tikus amik kot..adik x jg betoi2....

mlm tu nak tido maryam merengek sket la nak ting... bila ingatkan semula "salah" dia x jg..dia diam...n dgn suara sebaknya cakap..esok kite p beli ting ye.. km iyekan aje...dan dia tido sendiri...cuma dia asyik merengek la mlm tu..sket2 huk..huk...hek..hek.. km bdua sabor je la..nasib esoknya ahad...

semalam pun sama...syukur...masa tido tghari smlm dia langsung x tanya or minta.... maryam tido ngan lenanya 2 jam... phewww lega... tp ptg smlm dia ada tanya sekali dua...km bdua buat x layan... mlm tadi al-hamdulillah maryam terus tido xde tanya ting dia....


syukur sgt2...ni kira maryam pun bg hadiah dia pd km sempena x lama lg besday dia.. hehehe so rasanya boleh la km kata maryam dah x hisap puting..... yeyeyeye kalau tahu senang gini..lama dah km saiko dia..hahahaha

ok now maryam dah leh geng batrice, emily n hardy shah....muahahahaha...

11 comments:

Puan Iza said...

yeay,,maryam dah free puting....syabas tuk maryam :-).

Jue ~ mama DnD said...

Alhamdulillah...sue dah leh tarik nafas lega dah...rengek sket2 tu biasalah. dia dah biasa hisap ting so bila xder sure rasa janggal.

Zanna_MamaBatrice said...

yesszazz
clap clap clap...big clap utk maryam
betul tu sue...bebudak nie kena psycho baru leh berhenti puting dia tu...kalu maryam ko ckp tikus ambil...batrice lark tok anggut amik...he he he...brilliant kan..

senang gark kan maryam putus puting
hok hek hok hek tu biasalah sue...di awal2 kehilangan benda kesayangan dia tu.....kena nak kena rajin psycho dia kalu dia tanya ....nak bagi dia ingat betul2 benda tu dah x ada...

maryam sama ngan batrice...siap ajak gi kedai beli ting baru....tp yg penting kita iyakan jer...esok dia lupa punya...he he he...

big hug utk maryam.....

Sham Ummi Echa said...

tahniah maryam..akhirnya maryam pon da puting free jugak.. wah2.. berturut2 anak2 kwn kita puting free kan.. bagus.. ni la untungnya kita brkongsi citer kannnn.. leh guna idea/ pendapat kwn2.. leh motivated diri..n mcm2 la..

Mimi said...

Tahniah mama Maryam & jugak Maryam..

Senang jugak ye nak ceraikan dia dgn ting...lgpun Maryam mmg good girl & da faham dah and ingat bila tanya byk kali pasal ting yg 'kena amik dek tikus tu' :D

☆ lieya latif ☆ said...

aku tumpang gembire koooo.....nampaknye sume dah free puting..... tahniah buat maryam!!....

tapi aku kagum sebab kire senang gak ko memfreekan puting maryam kan...tahniah tuk ko gak tau

Jasfyra said...

tahniah maryam...dah xisap puting dah...bagus2..
sue, okla cara ko tu.kira lemah lembut je..aku kijam sikit..aku gunting terus puting arissa dulu.hehehe

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

akhirnya........ memang sah2 la tikus dah amik bawak larik.. hahah emily plak, kalau tanya mana puting, dia cakap "cat amik".. heheh macam2 carakan kita nak pisahkan puting.. memula memang tak sampai hati nak pisahkan.. nak2 bila time dia merengek2.. tapi bila diaorang dah free puting, kita jugak yang senang hati.. now gigi emily dah cantik.. tak jongang lg.. alhamdulillah

liwaniel said...

good girl maryam...dah puting free...

~~ciklinn~~ said...

yeyeyyeyeyeyyeyeyeeeyey bagusnyere dier....

Hirda Ibrahim said...

yeahhh..welcome to the club...Alhamdulillah...

betui ko, aku notice, budak2 ni kena bg derang rasa, puting derang hilang tu coz salah derang. baru derang ok. sian le pulak kan? kecik2 dh dipersalahkan..LOL

Related Posts with Thumbnails