Followers

Thursday, March 05, 2009

maryam oh maryam

nak cerita pasal maryam plak ari ni.. kan mula isnin br ni dia mula ngaji.. hari ptama korang dah taukan.. ni nak cerita hari ke 2 iaitu selasa ptg...

mula2 budak bertuah tu ok je.. dlm keta dok kata nak p ngaji..adik nak baca Alif Ba Ta.. mama pun hepi la..sampai depan pintu kun men cemerlang..siap bg salam tue.. pastu korang tahu apa jd? mula la nak dok atas riba n terus x de sora..huks.... sampai kesudah la dia diam sama mcm hari isnin...

kuar dr tempat ngaji je terus terpa ayah.. siap sebak bagai yg x tahan tu.. ayah tanya nape adik x ikut kakak ajar apa...



ni plak dah kt umah km... sabo jela kite ayah.. so misi diteruskan lg sampai mggu ini, esok lah tu..klu mmg dia x mo ..sampai disini sajok.. :( xpe la..maryam masih kecil..

semlm cikgu maryam bgtau anakku itu bcerita dgn kwn2 adik p ngaji..LOL LOL LOL padahal..x kuar sora pun..mama dia yg ngaji.. dia mcm nak..tp bila msk je tetiba ilang sora.. maybe pasal dia xde geng... dah tanya jiran2 lain, derang x mo anta lg..nak tggu thn depan.. hurmm adakah sy tlbh awal ni??? pd sy dah timenyer pasal maryam boleh ikut..klu km ajar ok je dia ikut....


ada satu lawak yg maryam buat mlm rabu lepas... tgh2 jln kuar dr bilik dia..tetiba maryam nangis..nangis mcm sakit gile.. sy sgt2 heran..apasal plakkan? tetibe jekk

maryam : huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mama : nape? nape? (panik)
maryam : kaki adik sakit..x leh jalan..( sambil meraung)
mama : ok mama dukung..adik sakit mana? adik jatuh ke?
maryam : x.. sakit....( nangis gile2 sampai kuar hingus..huhu)

sambil urut (sapu minyak angin) sy n ayah dia tanya dia nape...nangis lg.. pastu dia tgk tv ok je..sy cuba tekan2..pusing2 ok je.. heran ..heran.. tp bila tanya nangis semula.. siap dia salah bg kaki utk di urut lg....km dah pelik.....tp xpelah..maybe dia lupa kot..hahahah...pastu terus tido...

esoknya (pg smlm) cerita kt cikgu maryam..takut gak kan..kot2 tseliuh ke hapa.. sekali korang tahu apa sebenarnya???? LOL LOL LOL maryam lakon semula apa yg tjadi kt cikgu dia!!! ptg tu cikgu dia sakit kaki tetiba kejang..dan x leh jln.. korang dpt x??? maksudnya maryam...hikssss.. mmg pandai blakon la budak btuah tu.... bila ingat semula geram + lawak.. klu betoi2 camne??? semlm cikgu dia sakit kepala..cikgu dia diam jek x cerita ngan budak2 tu....takot kang mlm ada plak budak nangis2 sakit kepala... huhuhu.... maryam ..maryam.. awak ni buat mama rasa nak kapok awak kuat2...... hehehe mcm ni punya perangai pun ada ke????
















hirda..ni dia meja itu.. x sempat amik pic lain.. hehe boleh la ni kan? aku letak tipun jek... tp ko tgk la wayar pun x pasang..nak guna br pasang.. klu x ada budak kol tah sapa2...naya.. .hahaha ada la aku letak frame pic maryam tp biasa la budak tu.. mesti dia amik n letak tempat lain...


8 comments:

Sham Ummi Echa said...

hahahha...cam yer2 jer nk g alif ba ta..pas2 terus hilang sora ek...
heheh...tp xpe la sue...tu kira smangat nk ngaji tu da ada...tp dia dok segan lg kot...hehhehe

Hirda Ibrahim said...

ada harapan jadi actress besar nanti ni ko...LOL

eh ok la ko letak meja tu kat situ. aku rasa memang dh cun dh tempat tu. aku pun letak kat ujung sofa. tapi kat ujung kaki yg lagi (hope ko paham le kan.. coz sofa kita kan L shape)

aku punya tepon lagi la, dh la x sambung. pastu aku sangkut tinggi. x leh bg hardy pegang langsung. satgi ada yg kena campak fr tingkat atas.

*Azie* said...

eh maryam dah blajar mengaji yer.....sue aku dah jawab tag ko

mama mya said...

so suwitttttt laa maryam nie kelakar citer maryam hihihi pandai berlakon yer :)

Aza...As :) said...

hahaha...samalah dengan kak aza...hati sudah melonjak nak hantar afiq pi mengaji...tapi takut pun yeerrr...takut dia diam jeerr depan ustazah tak nak bukak mulut ;)...tunggulah dulu...dia kecik lagi kaann??

p/s: sue...akak dpt itu invitation...sorry...tak sempat nak reply email lagi...akak reply kat sini pun kira oklah kaann??? ;)..rasanya tak dptlah nak mengattend kan diri....time tu dalam jadual abah afiq kener kejer....tok mie & tok wan pulak tak der...ader kat UK time tu...so..rasanya tak terdaya daku nak drive berdua jeerr dgn afiq...sorry eekkk sue ;)

Puan Iza said...

Maryam dh blaja ngaji ek....bagus...bagus....tapi yg kelakarnya...bila sampai kat depan tok guru, trus senyap....hehehhe. Maryam malu kot....

Cute la meja ikea tu....

Zanna_MamaBatrice said...

maryam oh maryam
dia segan arr sue
tu pasai dia tak bukak mulut tu
coz' kat umah ngan ko dia ok kan...
xpe arr...pelan2...kot2 minggu nie misi ko still x berjaya.....ko sabar erk....tak pun ko kena cari kawan baya2 maryam gi ngaji sesama ngan dia....mesti dia xcited kalu ada kawan sue

keh keh keh
pandai tul maryam berlakon
ada bakat semulajadi ler...
tp ...jgn ler udah besar maryam jadi pelakon plak..auntie doakan maryam jadi doctor ker, peguam ker...tak pun pilot kapalterbang....

Mimi said...

kalo maryam nak ikut apa yg korang ajar tu maknanya dah bole la tu masuk kelas ngaji..dia malu2 lagi kot tu yg diam je..

hihi..pandai berlakon maryam ni..ingatkan dia sakit betoi..

Related Posts with Thumbnails