Followers

Monday, March 30, 2009

Besday Adriana Amani :) - 3 thn

adriana si besday girl.. cantik bj dia..ciksu suka okeh...

maryam br bgn tido... ngantok sgt dia..syukur maryam x meragam...

hirda dah nak pulang..hardy shah x bape nak sihat... kali ni x sempat nak sembang ngan hirda

akid goodboy...kecik sgt ..x bani nak dukung..

irfan yg pandai menembak cam mama&abah dia...

as & k.mimi yg makin selim...ahaks


akhirnya dpt gak jumpa linda... sonok arr... ciklinn penyelamat ku.. boleh haku lupa bw map gara2 maryam ngekor je muntut mama dia nih... iskh.. oli n kami sampai time yg sama....suka sgt asha.. selambar je dia kiss pipi ku... syokkk....


cam biasa ..sebelum pulang bgambar reramai...hehehe

dah kt pintu sham & family sampai...

budak comel ni..time km nak blk br sampai.. geram tgk dia.. x puas tgk tau...comel sokmo..



tenkiu as n family sudi jemput kami memeriahkan besday nana... kek nana tu maryam mkn 2 potong.. hehehe... insya-Allah kite jumpa lg masa besday maryam... km akan update kemudian date & time...

Thursday, March 26, 2009

dah lama x membaca...

buku ni sgt menarik.. x percaya? cubalah baca.. buku ni sy pinjam kt lib sini..hehe kata dok dlm lib.. br baca sket.. bz gile.. tiap2 mlm kuar umah.. ada je halnya...kt opis la lah kan.. blog pun x sempat nak jengah byk kali..huhuhu pg n ptg sblm blk je...hurmm what to do??




Tuesday, March 24, 2009

@ Kuala T'ganu


km ke K.T'ganu 19-21 march 2009 utk majlis btandang...syukur semuanya selesai.. tggl lg penat x ilang2... majlis belah lelaki ni sgt2 simple..xde meja pengantin or apa2 special..pengantin pun cedok nasi sendiri.. ringkas gitu....

ngan pengantin..

ni adik bongsu en abu.. erkk adik ipar sy la.. pak su maryam..

mak n sy ...


nota kaki : n3 mee udang kena peram dulu.. x tau nape xleh klu publish x kuar picnya..tensi sggh la..
ni pun byk lg pic x leh kuar.. nape eh???

Wednesday, March 18, 2009

13-14 March 2009 @ Alor Star

oleh kerana kesuntukan masa...so sy buat satu n3 sajok pasal majlis perkahwinan SIL ... kite layan pic eh... al-hamdulillah selesai semua..tggl lg nak menhantar pengantin plak ke tganu.. insya-Allah esok km sekeluarga kan ke tganu sehingga sabtu...



mula2 mesti la cerita pasal puteri kesayangan kami ni..hehehe pasal sy dah agak dia nak berinai gak..maka sy & ayahnya gigih mencari inai tiub utk budak btuah ni.. hehe pakai x sampai 5 min nangis2 suh basuh.. tp puas hati la merah ..cantik..tp lepas 2 hari pudar segalanya.. jadilakan..

13/03/2009 ....tahniah pada AYU HASLELA & SYED AZLAN.. nikah @ masjid Al-Bukhari... maryam x ikut masa ni..psal dia "pengsan" kt umah akibat tlalu penat bermain..LOL LOL LOL suka beno dpt naik tgga...

ni pic budak btuah yg kena tggl kt umah ngan mak toknya... km sampai umah tgk dia dah siap bj kurung..hehehe bz main kt pelamin.. masa amik pic ni tetamu dah pulang... x sangka plak anak dara sy ni pandai sggh lentok2 pala..sy x ajar okeh..

ni plak hantaran dr SIL kepada biras daku.. km buat sendiri... hentam sajok.. CC tu disponsor oleh en abu..25 biji rm45 ..ok puas hati pasal chantek..

memperkenalkan flower gurl hari itu... x sangka plak maryam nak jd flower gurl.. dia yg iring pengantin dr jln raya sampai naik pelamin..rugi sggh sy x dpt saksikan.. masa itu sy tsgt bz.. huhuhuhu dah ptg br tahu maryam iring pengantin.... tharu ok..rasa anak dah besar dah... ayah kata elok je dia jln.. n dok diam kt depan pelamin..tgk cik teh dia bgambar..ohhhhh rugi2...

ni plak tentulah pic km sekeluarga with pengantin hehe..pastu km sanding 3 beranak plak.. erkk korang pasan x ngan sapa sy amik pic itu???? yg pakai jaket itam tu.. dia biras SIL sy ..hehehe

masa pengantin sibuk mkn2 kt luar..budak btuah ni buat perangai nak tido.. ni maryam tido sggh tau..ada la dlm 30min sebelum ayah dia angkat letak bwh..kang tgolek x pasai kan.. korang tahu maryam tido ktne??kt pelamin okeh.. masa tgh ramai org dia leh lena kt sini..heran ggh haku... boleh dia buat camni.....cam sleeping beauty plak dah.... LOL LOL LOL


okeh abeh cerita.. hehe tggu cerita dr tganu plak.. kawan2 sy dpt mkn mee banjir udang kuala sepetang di warong mak teh..( yg kuar M3 tu)...sedappp nanti sy buat n3 khas.. hehehe


Monday, March 16, 2009

Cak !!!

i'm back !!! hehehe acah jek..belum lg la..maybe otw nih... ni pun auto publish n3...LOL LOL LOL harap2 today dapat mkn mee banjir udang kt kuala sepetang.. sejak kuar kt majalah 3 daku dok ulang ckp pd en abu.. doakan la km dpt p mkn okeh.. klu x dpt tu..xde rezeki la nampaknya...

Friday, March 13, 2009

tag dari zuera ...

thanks zuera kerana sudi tagged aku sowi tau lmbt sket aku buat ni...hehehe ini adalah n3 auto publish... sy buat siap2... maklum arr selasa mggu depan belum tentu sy leh hapdet...mesti byk kerja + ptg tu staff meeting.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa risaunya...



Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.


1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?Anything that on-air right that time. berita.. en abu mmg suka tgk apa2 berita..sukan!! tp nasib baik km xde astro ... tpkan klu ada lawan bola kt tv harus la dia tgk..

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
makan je semua..

3. What’s one food he doesn’t like?
x sure plak...tgk dia mkn je semua..hehe tp dia kureng sket la mkn spaghetti ke macaroni ke..tekak x masyuk katanya..

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
nasi goreng kampung + sup ekor
sirap suam ( apa2 air la janji suam)

5. Where did he go to high school?
Kolej Sultan Abdul Hamid

6. What size shoes does he wear?
6/7

7. If he was to collect anything, what would it be?
kereta/helicopter/kapal terbang kecik2 tu

8. What is his favorite type of sandwich?
semua jenis...hehehe tp yg sy buat la ek..

9. What would this person eat every day if he could?
nasi putih + sup !!!

10. What is his favorite cereal?
xde tp dia leh mkn oat

11. What would he never wear?
pakaian wanita la ( sama cam jawapan zuera )

12. What is his favorite sports team?
hijau kuning lah

13. Who did he vote for?
isterilah ...hehehe peace!!!

14. Who is his best friend?
saya lah...

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
cakap kasar ngan dia.. sy kan ganas..muahahaha

16. What is his heritage?
Mamak + Arab + Cina ( en abu lebih kepada Cina tue..)

17. What is his favourite colour?
erkkk en abu tolong jawab pelisss....merah kot.. x pun hijau.. LOL LOL LOL

18. What is his habit?
rahsia hahahaha... salah satunya nyakat maryam.. kejap2 maryam nangis..geram betoi la..

19. What is he proud of?
keluarga bahagia..+ anak2... + kerjaya yg bagus

20. Lastly, do you think he will read this?
ya..mesti lepas baca tagged ini dia akan kol/sms sy ..kompom!!!


x mo tagged sapa2lah.. cam ramai je yg dah buat.. erkkk aci x??? ehh chop!!! sy nak tagged SHAM & WANIE hehehe silalah ye korang berdua....

Thursday, March 12, 2009

AWAY... Shah Alam - Alor Star

Salam to all...

bila korang baca n3 ini sy telah n maybe tgh berada di lebuhraya utara-selatan utk pulang ke kg halaman en abu..di alor star...ada majlis kenduri kawen adik perempuan en abu. majlis nikah 13/3 kenduri besar 14/3 .. so dgn ini sy sekeluarga ingin menjemput kawan2 serta keluarga ke majlis perkahwinan ni di kg masjid lama, hutan kampong, a.star buat sapa2 yg tetiba berada di utara... :) sy cuti sampai isnin insya-Allah selasa br msk keja... mesti sy rindu korang semua.. rindu nak baca blog korang..nak tgk anak2 korang... hurmmm sy baca blog korang hari2 ok..cuma x tggl komen jek.. ( biasalah x mo lalats opis tau sy ni aktif ..sowi tau ) ok la..take care korang suma..

* pic xde kena-mengena.. saje jek.. suka pic ni.. maryam nampak kenit jek..

Wednesday, March 11, 2009

tag dari intan :)

mama hadif telah meng"tag" daku...

RULES..

1. Take a photo of ur child's wardrobe/closet..inside n outside

inside punya pic xde arr..lupa nak amik..hehehe boleh la ni pun kan.. lemari ni km beli pasal ada minnie mouse..maryam sgt suka kan tikus ini ...


2. Explain in detail, how do you arrange everything..
cam besa dlm lemari tu sy sangkut la gaun2 + t-shirt maryam.. yg bergantung suma bj baru + bj jln.. pakaian harian plak sy lipat je... sampai x muat dah lemari ni.. tp still rasa anakku kurang bj..apakah itu??? :P bahagian tepi lemari tu ( atas sekali)ada mcm2 benda seperti bedak, putik kapas, getah ikat rambut, sepit..etc lah.. pastu yg tgh itu kosong pasalnya kunci tatau mana sy campak..keh keh keh.. bwh tu ada menan masa maryam kecik..

3. What do you have on top of the wardrobe / closet?
frame pic maryam, tv ( dlm pic ni xde ), mcm2 arr korang leh nampak kan..segala mak nenek daku letak....

4. Where did you keep your baby's old clothes?
ada yg dlm beg, ada yg dalam kotak besar.. nak bg org syg plak.. huhu ( dasar kedekut) semua tu kenangan ... semua pakaian maryam sy syg...

5. Nak tag mereka2 pulak yek..

- zana
-wanie
-iza
-lieya
-sham

Friday, March 06, 2009

maryam a.k.a tebis a.k.a angkasawan

smlm jalan2 p tesco..cadangnya nak cari baju kurung kaler peach utk kenduri adik ipar mggu depan.. cari la kt kedai2 luar/bwh tesco tp xde pun..kaler lain byk arr yg chantek2..nape la kaler yg haku nak elekkk... tensi2... byk tempat dah p tau..x kan nak kena p key ell plak... x sokaa.. ok sambung cerita maryam plak..cari2 xde bj mama dia, km pun msk la tesco ( damansara )... korang nampak x maryam pakai bj apa? hehehe ayah dia punya kerja la ni.. maryam syok je asal dpt bj baru.. bj ni murah sajok..nak buat main2..( x pasai2 mlm td tido psg ekon) ..nampak cute plak maryam pakai.. RM7.90 jek.. hehehe yg penting murah... bila dia dok main ngan tebis dia..nampak cam maryam pun tebis gak... LOL LOL LOL en abu yg kata hokeh... erkk angkasawan pun ye gak kan?
aduss geram betoi tgk pic ni..ni sy suh dia buat2 tido.. siap bengkok kaki tu..pandai sggh maryam blakon..LOL LOL LOL ikut sapalah yek? selamat bcuti ujung mggu korang..maybe senin br hapdet lg.. pg esok nak blk raub.. x bersiaran la ujung mggu ni...(selalu hapdet utk mggu depannya so n3 senin + selasa adalah n3 autopublish)



Free Personal signatures - cool!


Thursday, March 05, 2009

maryam oh maryam

nak cerita pasal maryam plak ari ni.. kan mula isnin br ni dia mula ngaji.. hari ptama korang dah taukan.. ni nak cerita hari ke 2 iaitu selasa ptg...

mula2 budak bertuah tu ok je.. dlm keta dok kata nak p ngaji..adik nak baca Alif Ba Ta.. mama pun hepi la..sampai depan pintu kun men cemerlang..siap bg salam tue.. pastu korang tahu apa jd? mula la nak dok atas riba n terus x de sora..huks.... sampai kesudah la dia diam sama mcm hari isnin...

kuar dr tempat ngaji je terus terpa ayah.. siap sebak bagai yg x tahan tu.. ayah tanya nape adik x ikut kakak ajar apa...



ni plak dah kt umah km... sabo jela kite ayah.. so misi diteruskan lg sampai mggu ini, esok lah tu..klu mmg dia x mo ..sampai disini sajok.. :( xpe la..maryam masih kecil..

semlm cikgu maryam bgtau anakku itu bcerita dgn kwn2 adik p ngaji..LOL LOL LOL padahal..x kuar sora pun..mama dia yg ngaji.. dia mcm nak..tp bila msk je tetiba ilang sora.. maybe pasal dia xde geng... dah tanya jiran2 lain, derang x mo anta lg..nak tggu thn depan.. hurmm adakah sy tlbh awal ni??? pd sy dah timenyer pasal maryam boleh ikut..klu km ajar ok je dia ikut....


ada satu lawak yg maryam buat mlm rabu lepas... tgh2 jln kuar dr bilik dia..tetiba maryam nangis..nangis mcm sakit gile.. sy sgt2 heran..apasal plakkan? tetibe jekk

maryam : huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mama : nape? nape? (panik)
maryam : kaki adik sakit..x leh jalan..( sambil meraung)
mama : ok mama dukung..adik sakit mana? adik jatuh ke?
maryam : x.. sakit....( nangis gile2 sampai kuar hingus..huhu)

sambil urut (sapu minyak angin) sy n ayah dia tanya dia nape...nangis lg.. pastu dia tgk tv ok je..sy cuba tekan2..pusing2 ok je.. heran ..heran.. tp bila tanya nangis semula.. siap dia salah bg kaki utk di urut lg....km dah pelik.....tp xpelah..maybe dia lupa kot..hahahah...pastu terus tido...

esoknya (pg smlm) cerita kt cikgu maryam..takut gak kan..kot2 tseliuh ke hapa.. sekali korang tahu apa sebenarnya???? LOL LOL LOL maryam lakon semula apa yg tjadi kt cikgu dia!!! ptg tu cikgu dia sakit kaki tetiba kejang..dan x leh jln.. korang dpt x??? maksudnya maryam...hikssss.. mmg pandai blakon la budak btuah tu.... bila ingat semula geram + lawak.. klu betoi2 camne??? semlm cikgu dia sakit kepala..cikgu dia diam jek x cerita ngan budak2 tu....takot kang mlm ada plak budak nangis2 sakit kepala... huhuhu.... maryam ..maryam.. awak ni buat mama rasa nak kapok awak kuat2...... hehehe mcm ni punya perangai pun ada ke????
















hirda..ni dia meja itu.. x sempat amik pic lain.. hehe boleh la ni kan? aku letak tipun jek... tp ko tgk la wayar pun x pasang..nak guna br pasang.. klu x ada budak kol tah sapa2...naya.. .hahaha ada la aku letak frame pic maryam tp biasa la budak tu.. mesti dia amik n letak tempat lain...


Wednesday, March 04, 2009

tagged dr Hirda lagik..sukeeeeeeeee

Rules:
It’s harder than it looks!
Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real…nothing made up!
If the person before you had the same first initial,you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : SUHANA

2. A four Letter Word : SAFE

3. A boy's Name : SUFYAN

4. A girl's Name : SYAHIRAH

5. An occupation : SUPIR/SURIRUMAH

6. A colour : SILVER

7. Something you'll wear : SPEK MATA

8. A food : SATE

9. Something found in the bathroom: SABUN

10. A place : SWEDEN

11. A reason for being late: SICK

12. Something you'd shout : S***T

13. A movie title : SUPERMAN

14. Something you drink : SARSI

15. A band group & singer :SCOIN & SITI NURHALIZA

16. An animal : SERIGALA

17. A street name : SG BULOH

18. A type of car : SUBARU

19. The title of a song : SEKSIS

yeye dah siap.. nasib baik budak opis tulun..hahahaha.. aku dok bz tanya dia heran budak tu..hahahaha..nak tag ciklinn, intan ( pasal tag yg bwh tu dia dah buat) & azie..

tagged dr Hirda

lupa lg bw cd pic maryam masa bb..so ni pun boleh la ek.. ni masa maryam 4 bulan...masa ni dia agak berisi.. rindunya lah bila tgk pic2 lama dia :)

makaseh hirda sudi tagged aku..aku suka tagged ini..hehehe

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
km mmg x merancang n ready anytime tp nak buat camne...rezeki itu lambat dtg.. kosong 1 thn 2 bulan... org lain anak dah 4 bulan (yg mana kawen sama date km)... maryam br nak jd dlm perut..hehehe..al-hamdulillah

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
ABU DZHAR SUFYAN ...tp dah x leh guna DZAR tu pasal sepupu en abu dah amik nama itu..

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
mcm2..rasa x percaya yelah lama km tggu..

4. HOW OLD WERE YOU?
25 yrs old.

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
sy test mlm2 dlm kol 10 mlm.....pasal dah rasa pelik sgt.. peot plak jenis x tetap.. pastu tetiba lapar sokmo + loya.... esoknya p klinik plak.. sah dah 12 mggu...syukur..

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
en abu la..... mlm daku menjerit hahhaha

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
nak sgt tahu...tiap2 kali scan dr kata burger..muahahaha

8. DUE DATE?
17/04/2006

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
bila dpt tahu peknen bmula morning sickness daku..huhu x lama 2-3 bulan sajok

10. WHAT DID YOU CRAVE?
xde apa.. mula2 peknen x lalu mkn ..cuma tliur pisang goreng + fresh orange itu jela sy mkn tiap kali p sekolah ( dl sy cikgu ganti )...muahahaha..

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Tuan Puteri :)

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
hampir 20kg.. tp puteri ku itu kecik jek.. hahaha

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
dah msk 7 bulan tetiba kena kencing manis..huh! kena p jumpa pakar pemakanan n 2 mggu sekali kena p check..satu hari 4 kali amik darah... pas bsln semua tu hilang...

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
PPUM ( erkk x mo dah p kt situ )

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
8am - 10pm sy kena induced pasal ada kencing manis..maryam lahir ontime 17/4 maryam lahir kol 5.58ptg..tp mamanya kena thn pasal nak kena jahit ..lama ooo hampir 2 jam bjahit..korang bygkanlah..huhuhu

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
en abu + mak tok maryam

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Dr 3 org + bidan + misi... ramai siot..

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
amik ubat utk rehat tp mata sy x ngantuk pun...pastu sedut gas apa tah namanya.. penat2.. x membantu pun.. sakit gak..

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.74kg ringan sajok

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
17/04/2006

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
ANNUR IMAN SYAHIRAH

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
2thn 10 bulan 2mggu 1hari

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
nak sesgt.. dah lama km berusaha :) korang doakan agar diberikan rezeki lg ye :)

dgn ini sy nak tag zuera,intan, oli & watie.. hehehe

Monday, March 02, 2009

Ngaji???

Ptg td adalah hari pertama Maryam mengaji Iqra' ( tul ke eja?) bukan niat km nak memaksa dia.. tahu dia masih kecil belum pun 3 tahun tp ustazah tu kata kalau anak dah pandai cakap maka boleh la dia belajar mengaji.. tgklah keadaan kalau maryam ok km akan teruskan kalau tidak ...tggulah sampai maryam betui2 ready... km x mau maryam stress ... td maryam langsung x mo ikut apa kakak tu ajar..diam je..tgk sana-sini... tp x nangis.. maybe segan + malu tambah plak x kenal ...lg la ... so kite tggu esok plak.. km ingat nak cuba mggu ni.. klu maryam x mau xpelah.. tggu thn depan..

mula2 ok je ..selamber je masuk..tempat ngaji ni bwh umah km jek..


mama pun kena ngaji sama... hehehe sampai ke sudah maryam diam je... blk umah km try ajar dia.. elok plak dia ngikut... hurmm tgk camne.. adakah mama or ayah yg kena ajar dia ???

Related Posts with Thumbnails