Followers

Thursday, February 26, 2009

Maryam @ Kinik

TERKINI 27/02/2009

AL-HAMDULILLAH maryam semakin sembuh.. cuma gatal2 masih ada.. still kena mkn antibiotik sampai ahad ni.. masih sapu cream fungus pasal takut jadi semula.. kt area kemaluan dah nampak cam merah sket pink2 gitu + licin..mcm kulit yg baru tumbuh...lega dgn pkembangan dia..km masih kawal pemakanan dia.. so dia boleh mkn ikan tenggiri, merah & salmon + sayur-sayuran....nasib budak btuah tu mmg x gemar ayam. bukan apa..takut gatal..telor pun x kasi lagi...dah berita baiknya dia x mo pakai diapers dah.. tp sy paksa gak dia pakai klu nak tido.. x larat nak anta dobi tiap mggu..hahaha... dulu pun mmg dia dah free diapers..tp kdg2 dia paksa gak pakai kan dia diapers..dia nak main..x mo p tandas..iskhh... skrg xmo pakai pasal takut diapers gigit ek ek & muntot adik..pandai pun..hehehe.. pasni misi km ialah free TINGG!!! plak.. xleh jd ni..batrice + emily dah bjaya..sebelum maryam 3 thn harap2 maryam leh lupakan ting dia.. maryam cam emily..kt taska mmg x hisap...kt umah time nak tido mmg dia meragam.. selagi x dpt.. nangis bagai kena dera..adusssssssssss..


maryam kena ruam2 kt kemaluan agak lama.. km bw p kinik famili sajok..ingatkan xde la sampai ke tahap serius... sabtu lepas p tgk Upin&Ipin mlm tu km mkn kt sate kajang... maryam mmg suka nasi himpit kt situ... rupanya bawa bala bila (maybe) kuah kacang itu btindak balas kepada ruam dia.. mlm tu maryam, mama & ayah x tido... maryam jap2 nangis kata sakit... jap2 pedih.. mmg merah sangat kt situ... sy rasa sgt2 bsalah... kalau maryam x mkn kuah kacang tu maybe kemaluan dia x seteruk ini.. :( sowi syg..mama x peka.....sowi sgt2....

ahad tu masih mcm tu gak.. dia asyik meragam...km p klinik lg.. tp still xde perubahan..sy dpt MC utk isnin pasal x tido sgt.. sampai x jd nak p tgk akid.. huhu.. km mmg x pakaikan diapers.. togel camtu la.. mlm2 km gilir2 kipas maryam... harap2 hari ni ada perubahan la .. smlm nampak dah mcm lebam sikit maksudnya dah kering la..klu x merah pink gitu..... dr pakar kanak2 kasi cream utk fungus + antibiotik.. sampai dah ada nanah sket.. mcm ruam halus tu... smlm(24/02) km bw dia p pakar kanak2 ... maryam penah gak kena sebelum ni merah2 tp klu letak bedak atau jeli aloe vera dia akan baik cepat tp kali ni..x tahu nape..
org kata buh tepung ubi.. bukan main sonok dia main hah.. dah jd apa dah.. hehehe.. bila ingat semula sakit bukan main dia nangis.. sampai nak mengigil.. auta ke hapa..hahahaha..

ni kt kinik pakar kanak2 serena... main x hengat..pastu nangis sakit..



sy mohon kwn2 semua tidak menyebut pasal blog sy didlm blog korang ye.. bukan apa sy x mo org2 opis tau sy masih berblog tp sy tak menjemput mereka... pasalnya derang dah byk kali btanya.. sy tetap kt sy mmg x invite sesiapa..cerita kalau kite jumpa boleh cuma jgn mention blog sajek.. buat yg menang sebagai pengunjung btuah di blog sy, sy akan pos kan hadiah dlm masa tdekat.. tp usah publish dlm blog.. klu utk kenangan korang leh tulis cenderahati dr sue.. jgn kata pasal no btuah itu.. ini kerana kwn2 opis sy baca blog korang semua...tolong sy ye...sy x mahu ada isu lagik...thanks korang...

14 comments:

lieya_latif said...

sue, maknenye maryam ni alergik ngak kacang ke....kene hati2 tu sue, kene jaga makan die....mau tak sakit, lagi2 kalo kencing....mesti rase pedihnyer....harap2 cepat la okey yeak....

sue, bile ko dah ckp pasal blog ko ni, aku beringat2 la nanti yeak....sian ko kan...tka dpt berblog sebebasnye cam kami....sabar la yeak....

Hirda Ibrahim said...

aku sungguh x paham dgn budak opis ko ni sue.... isk isk...
kalu ko x mo invite tu paham2 je la org x suka..
grrrr...marah nihhhh....
okeh, aku x kan sebut pasai blog ko...

siann maryam, kalu sampai naik nanah tu memang sakit ko.. isk isk

cantik-cantik baju upin ipin...
i likeee...

Jue ~ mama DnD said...

kesiannya maryam pesti dia rasa xselesa sgt pedih/gatal... dia allergic tu..kulit sensitip.. semoga maryam cepat sembuh yer..:)

teruknya bebudak opis sue...awat depa mcm tu...ish ish..kepochi personal life org pun nak +.. akak mmg cukup x berkenan org yg dengki2 nie

liwaniel said...

sian maryam..teruk jugak dia kena ruam tu ye...semoga cepat sembuh rashes maryam tu...

Sham Ummi Echa said...

siannya maryam...mesti dia kesakitan kan.. sian tgk bdk ni kalo sakit.. da elok ker blm nih.. hrp2 da smbuh la kan..

~~ciklinn~~ said...

alahaikesiannyer dia laergik.... mesti sakit kan....

aisy pun camtu gak dulu..kan aku citer dia takleh silap mkn kena gegate.....

tpi sejak aku berubat kg tu kan.. alhamdulillah tak pernah dah ada alergik tu

Zanna_MamaBatrice said...

sian maryam
mmg pedih and sakit ler sue
esp bila pakai pampers and pampers dah penuh.....mmg meraung ler diakan
batrice pernah kena dulu...tp after aku sapu ubat clinik bg and nappy cream cosway....cepat jer keringnyer sue...pastu ko jgn letak bedak sue kat situ...tak berapa nak elok sebenarnyer coz' bedak nie bila dia kena peluh dia jadi kesat...tu yg kekadang bebudak kena ruam....hu hu hu
semoga maryam cepat baik...

ok
ko dah ingatkan...so, aku akan tak menyebut apa2 pasai blog ko kat blog aku yerk.....he he he...
nasib ler bebudak opis aku nie buta it sikit...cuma sorang jer ada blog ...he he he kalu tak, harus gark aku jadi cam ko sue...

mrs khairul said...

get well soon maryam..siannya..mesti gatal tuh..eloklah ko dh x pakaikan dia diaper..if not mesti lg sakitkan..huhuhu

sue aku ske entry kat bwh tuh...gamba maryam pakai dress purple..lawa siot anak dara ko tuh..heheheh

Jasfyra said...

cian maryam.harap2 dah ok.mesti pedih kan..ish..kesian sgt lah..

eh ko jumpa sham lps tgk wayang eh?mmg rezeki korang nk jumpa lah kan..best2

*Azie* said...

moga cepat sembuh maryam...

Cik Puan Mimi said...

siannya sue, ni kak mimi baru terbaca blog kau.. haritu masa gi umah ila, ada gak dorang bagitau maryam sakit tu.. tapi tak sangka serius macam tu.. harap maryam dah ok lepas ni..ada gak hikmah, maryam dah tak pakai pampers..

insyallah bab memuting tu, pelan2 nanti lama2 dia akan ok.. tapi memang kena standy by malam2 coz dia akan merengek2 sebab resah gelisah.. dan maryam mungkin akan kerap susu..

Hirda Ibrahim said...

sue,
sama2 le kita berdoa maryam & hardy leh puting-free by this yr gak...
puting dia yg dok terbelah tu pun dia isapppp.. x kisahhhh...
sadis sungguh anak aku sorang tu...

liwaniel said...

alhamdulillah maryam dah semakin sembh..maryam dah diapers free ye siang...bila la nak toilet train si irfan ni..

semoga maryam cepat2 puting free ye...

Sham Ummi Echa said...

alhamdulillah da semakin sembuh.. rajin2 mkn ubat tau..

Related Posts with Thumbnails