Followers

Tuesday, February 10, 2009

ELEPHANT SANCTUARY KUALA GANDAH


TARIKH : 7HB FEB 2009
MASA : 2:30 PTG
TEMPAT : ELEPHANT SANCTUARY KUALA GANDAH, LANCHANG PAHANG.


dah lama teringin nak p tgk gajah ni... klu dr raub dlm 1 jam la nak ke sini... pasal km p main redah je x tau time nak mandi ngan gajah kol bape so x dpt la mandi-manda ngan gajah ... km p lewat..rupanya kol 1:30 time mandi ngan gajah.. xpe len kali km p ontime..hehehe... free je klu just nak melawat ... klu mandi br kena bayo... kita akan dpt sticker utk tampal kt baju.. cam kami dpt yg sticker A ..utk melawat sahaja.. klu nak menderma utk gajah2 ni pun boleh... yg byk pic km ngan gajah kecil tu nama dia SANUM, 4 thn umo dia klu x silap.. ekor dia dah xde..kena geget ngan rimau..huhuhu sian diakan? ada 7 ekor gajah masa km melawat ari tu.. yg paling tua nama dia LOKIMALA dr India umo 71 thn, ada yg dr Myanmar ( x hengat nama) ..ada nama MAWAR .. comelkan nama... kesimpulannya sgt syok p situ.. p zoo pun x best pasal x dpt pegang gajah.. ni ..pegang je la.. mereka sgt baik...

11 comments:

Mimi said...

siannyer ekor gajah tu kena gigit harimau..sib baik dia hidup lagi..
Sue, aku takut dgn gajah...kalo dekat2 cam ko dok tu mmg aku surrender awal2 lagi takmo..huhuhu

liwaniel said...

seronoknye dapat bermesra2 ngan gajah..jinak2 ye gajah kat situ...

terlepas mandi ngan gajah...kalau sampai ontime mesti lagi best kan..dapat mandi ngan gajah

Cik Puan Mimi said...

kalau mandi dengan gajah tu boleh berus2 ker badan gajah tu sue.. best gak kan. hehehhe

ok la kalau masuk free jer.. boleh pergi bila2.. tapi gajah ni kalau yang dipelihara memang jinak, ada yang boleh main bola.. siap masuk gol lagi.. heheh

Sham Ummi Echa said...

huih..berani ko dkt ngan gajah tu yer.. kalo aku xde maknanya..harap bdn je besor cam gajah tp penakut aku nih..selebihnya aku geli...heehheheh...

Zanna_MamaBatrice said...

sue, baru kuar dokumentary pasal gajah2 nie kat paper kalu tak silap aku weekend lepas
sekali ko dah sampai daa....

best erk sue..nampak cam best ler...
batrice sure suka coz' dia tu kalu gi zoo sumer binatang dia sebut "ajah" or "iepent".....

cun ko pakai tudung ekin tu sue
kaler pun cantik...
now, aku giler beli tudung ekin ...senang nak pakai, x yah gosok2...

liwaniel said...

re: irfan ni susah sikit bab makan..tu yg makin kurus...bubur lagi dia tak nak makan..benda2 lembik dia tak nak langsung...kena selalu variety kan makanan dia..tu yg pening kepala tak tau nak masak untuk irfan ni

Jasfyra said...

best gak kan leh pegang2 gajah..keras ke kulit dia sue?terigin lak aku nk pegang2 gak..hehehe

pstt, cun seh rambut baru maryam

mama mya said...

mesti best kalau dapat mandi ngan gajah.. kalau saya sure jerit2 coz takut hahaha

re = semoga maryam sihat.. insyaallah x de apa2..

~~ciklinn~~ said...

wah bestnyer tgok gajah..... boleh aku gi jenguk ni nanti...

alahai ciannyer gajah tu..kena geget harimau..

sue...sori yerk..aku selalu terlepas pandang blog kau yg berhapdet..... ampunnbukkk...

Puan Iza said...

Ala ruginya tak dpt tgk gajah mandi tu....

Beraninya meryam sentuh gajah tu....tak takut ek dia?..

Hirda Ibrahim said...

aku pun x berani dgn gajah...
biasa aa aku sentiasa -ve thinking. satgi buat gajah tu naik minyak. mana aku nk lari?? jwab!! jawab! heheh. mintak simpang le.

ok apa ko pakai tudung ekin. x dak rupa bibik pun. aku rasa tudung ekin ni sesuai for muka yg panjang. muka ala2 pinggan cam aku... jgn berangan!!

Related Posts with Thumbnails