Followers

Wednesday, February 11, 2009

DEERLAND

lepas km melawat gajah2 tu km terus ke DEERLAND.. lbh kurang 10km dr tempat gajah tu.. pd sy sgt2 menarik tempat ni..ala2 mini zoo..x byk binatang pun TP lebih best dr ZOO pasalnya korang leh pegang n bg mkn binatang2 kt sini... contohnya cam km ..leh bg mkn rusa... masya-Allah ..seriau gak mula2 tu.. rusa2 ni serbu x hengat.... byk pic muka sy huduh...huhuhu takut beb!!!... pastu br ok... hehehe..puas ati ..km p sini dlm kol 4.30 ptg..rombongan km (7org)+ ada 5 beranak geng lain .. so xde la berebut2 ngan pengunjung lain.. staff DEERLAND ni suma muda2 lg.. baik2 belaka.... RM5 satu kepala ek... berbaloi...

ni tikus jepun kata staff sini ek.. mcm landak ..tp kecik jek...

pas pusing2 tgk binatang..cam besa la, ayam hutan, burung, ular sawa besar.. byk la lg..lupa dah... sampai la km ke ular sawa kecil ni.. boleh la pegang sapa yg nak ek.. maryam selambar je pegang tp masalahnya..pic dia byk yg huduh....pasal dia isap puting..masa ni dia ngantuk.... huhu sabo je la...

part ni paling best...x sangka plak km leh msk kandang bear ni..nama dia MUDA... wah muda sokmo la ek dia ni.. en abu risau je..yelah kan byk kes gak tetiba binatang ni ngamuks wpun tuan dia ada... so km dlm2 takut2 tu byk keping gak la amik pic.. muahahaha... asyik2 muka km jek... hahahaha bulu bear ni keras.. ala2 berus sabut jek.. ahaks...
sebelum blk..harus amik pic beramai2 di dpn pintu msk DEERLAND ini.... sapa2 yg nak p sini sy sgt alu2 kan.. puas hati okeh.. maybe dr KL dlm 2 jam sajok... tol gombak rm5 + tol bentong rm3 sekali lalu....

10 comments:

mrs khairul said...

1st of all nk ckp rambut baru maryam cantik!!orgnya pun cantik gak tau..

sure maryam sonok tgk segala makhluk2 tu kn..kanda kalo p tgk binatang mau xnak blk..weh seriuss aku tkt tgk ko gamba ngan bear tuh..huaaa..kalo aku sure xberani..penakut seh..

Hirda Ibrahim said...

eh, tu bukan anak landak ke?
cutenya dok boolat camtu.

aku pernah bg deer mkn masa pi bkt tinggi hari tu. tu pun berani2 takut. seperti biasa pompuan -ve thinking, takut deer gigit jari...hahahaha... tapi hardy ok je...

lieya_latif said...

ye ar...tikut tu cam landak....

aku suke gi tempat cengini...tapi aku takut nak touch minatang2 ni....hi hi hi aku ni penakut sue...lagi2 aku tgk pic ngan muda tu....tu kalau salah langkah tu tak memasal kene lempang free ngan bear....hu hu hu aku takuttttttttttt!!!!!!!!!!!!

Zanna_MamaBatrice said...

ada erk tempat camnie kat pahang sue...best arr...aku tak tahu pun, yg aku tahu elephant sactuary tu jer....next time gi pahang antar adik aku balik study, leh ler pujuk rayu laling hubby menyinggah...jauh tak sue dari kuantan?

keh keh ...idup ler batrice kalu dpt pergi sini...
kagum siot aku nengok ko bergambar ngan MUDA tu....dlm takut2 berkeping2 gark erk...best ...kalu gi zoo, dpt nengok jer...nie dpt pegang dpt bergambar.......puas hati betul

loll...maryam memuting lagi rupanyer...ingat anak dara aku sorang jer yg tak leh tinggal puting lagi...tp rasanyer maryam tak addict cam batrice kot!

eija28 said...

wah g deerland erk...sue ko pun dah pakai tudung ala2 gitue erk...klu aku pakai confirm x cantekkk....lawa rambut baru maryam...

liwaniel said...

pegi deerland pulak..best nye...siap dapat bagi makan dan pegang2 animal tu lagi..

cam landak pulak wanie tgk tikus tu

mama iqa said...

aku tak tau pun ade tmpt mcm ni..kat pahang ek? best ni kalau bw iqa..minah tu selamba skit dgn binatang2 ni..hehe

Sham Ummi Echa said...

leh tahan gak tmpt nie ek..sbb dpt pgg menatang2 tu sumer.. tp aku pon cam lieya gak penakut...+ penggeli..nk2 menatang yg brbulu2 nih..lg mak geli.. berani siot maryam pgg ular..kalo aku kemsalam ler nk pgg..jgn aku..laki aku pon geli ular tau..hehehhe..wat malu ngan maryam jer..

tang amik gambo ngan bear tu lg aku respek..mmg ko brani la sue.. ko xde daging leh la amik gambo ngan dia.. kang dia tgk aku..penuh ngan lemak n daging terus dia lapo cemana????

eMMa@iKKa said...

best nyer...Maryam dpt nengok banyak jenis haiwan!!! mcm-mcm ada!!! Kalau trisyia and sara gie pasti excited..mula mrk mesti bisin!!!

Intanaziela said...

sue...tu kat kampung hubby intan..bestkan? rasa nyaman je masuk ke deerland tu...nanti kalau pi lagi, buzz me la..mana tau time tu kami kat kg..leh la jumpa.. :P

Related Posts with Thumbnails