Followers

Thursday, February 26, 2009

Maryam @ Kinik

TERKINI 27/02/2009

AL-HAMDULILLAH maryam semakin sembuh.. cuma gatal2 masih ada.. still kena mkn antibiotik sampai ahad ni.. masih sapu cream fungus pasal takut jadi semula.. kt area kemaluan dah nampak cam merah sket pink2 gitu + licin..mcm kulit yg baru tumbuh...lega dgn pkembangan dia..km masih kawal pemakanan dia.. so dia boleh mkn ikan tenggiri, merah & salmon + sayur-sayuran....nasib budak btuah tu mmg x gemar ayam. bukan apa..takut gatal..telor pun x kasi lagi...dah berita baiknya dia x mo pakai diapers dah.. tp sy paksa gak dia pakai klu nak tido.. x larat nak anta dobi tiap mggu..hahaha... dulu pun mmg dia dah free diapers..tp kdg2 dia paksa gak pakai kan dia diapers..dia nak main..x mo p tandas..iskhh... skrg xmo pakai pasal takut diapers gigit ek ek & muntot adik..pandai pun..hehehe.. pasni misi km ialah free TINGG!!! plak.. xleh jd ni..batrice + emily dah bjaya..sebelum maryam 3 thn harap2 maryam leh lupakan ting dia.. maryam cam emily..kt taska mmg x hisap...kt umah time nak tido mmg dia meragam.. selagi x dpt.. nangis bagai kena dera..adusssssssssss..


maryam kena ruam2 kt kemaluan agak lama.. km bw p kinik famili sajok..ingatkan xde la sampai ke tahap serius... sabtu lepas p tgk Upin&Ipin mlm tu km mkn kt sate kajang... maryam mmg suka nasi himpit kt situ... rupanya bawa bala bila (maybe) kuah kacang itu btindak balas kepada ruam dia.. mlm tu maryam, mama & ayah x tido... maryam jap2 nangis kata sakit... jap2 pedih.. mmg merah sangat kt situ... sy rasa sgt2 bsalah... kalau maryam x mkn kuah kacang tu maybe kemaluan dia x seteruk ini.. :( sowi syg..mama x peka.....sowi sgt2....

ahad tu masih mcm tu gak.. dia asyik meragam...km p klinik lg.. tp still xde perubahan..sy dpt MC utk isnin pasal x tido sgt.. sampai x jd nak p tgk akid.. huhu.. km mmg x pakaikan diapers.. togel camtu la.. mlm2 km gilir2 kipas maryam... harap2 hari ni ada perubahan la .. smlm nampak dah mcm lebam sikit maksudnya dah kering la..klu x merah pink gitu..... dr pakar kanak2 kasi cream utk fungus + antibiotik.. sampai dah ada nanah sket.. mcm ruam halus tu... smlm(24/02) km bw dia p pakar kanak2 ... maryam penah gak kena sebelum ni merah2 tp klu letak bedak atau jeli aloe vera dia akan baik cepat tp kali ni..x tahu nape..
org kata buh tepung ubi.. bukan main sonok dia main hah.. dah jd apa dah.. hehehe.. bila ingat semula sakit bukan main dia nangis.. sampai nak mengigil.. auta ke hapa..hahahaha..

ni kt kinik pakar kanak2 serena... main x hengat..pastu nangis sakit..



sy mohon kwn2 semua tidak menyebut pasal blog sy didlm blog korang ye.. bukan apa sy x mo org2 opis tau sy masih berblog tp sy tak menjemput mereka... pasalnya derang dah byk kali btanya.. sy tetap kt sy mmg x invite sesiapa..cerita kalau kite jumpa boleh cuma jgn mention blog sajek.. buat yg menang sebagai pengunjung btuah di blog sy, sy akan pos kan hadiah dlm masa tdekat.. tp usah publish dlm blog.. klu utk kenangan korang leh tulis cenderahati dr sue.. jgn kata pasal no btuah itu.. ini kerana kwn2 opis sy baca blog korang semua...tolong sy ye...sy x mahu ada isu lagik...thanks korang...

Wednesday, February 25, 2009

Upin&Ipin

cuba teka km nak p mana??? budak comot ni... sabtu 21 Feb 2009


kami tgk Upin&Ipin la.. hehehe al-hamdulillah bjaya gak tgk.. maryam ok nampak syok tp bila dah asyik kuar perkataan HANTU ( Durian) dia mula ajak kuar.. dia takut... km bjaya gak buat dia tgguhkan niat murni dia dgn kasi dia mkn macam2.. buat dia leka.. hehehe km dpt tiket belah tgg dpt D..so boleh la maryam main2 tangga.. kejap p kt tangga jap2 dok kt seat dia.. km mmg amik 3 seat..kasi selesa...

penat sgt dia.. msk keta je x sampai 5 min dah tido ngan jayanya... cayalah.... sampai tercabut ting dr mulut.. lena sggh maryam... korang perasan x kaki maryam.. dah pakai legging tp nak pakai stokin gak.. alasan standard, "nanti adik sejuk..haaaa".... dari dia bad mood biarkan aje...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



masa nak kuar dr cineleisure tetiba ternampak sham!!! apa lg ..pot pet pot pet la km.. hehe x sangka km msk tgk wayang time yg sama bilik yg sama ...

balik dr tgk wayang km blk umah... maryam dah mula x sihat.. sakit apa nanti sy cerita kemudian.. hari ini maryam masih belum baik betol.. bila dia sakit + nangis sebenarnya sy pun terasa sakit.. sy pun menangis sama tp dlm hati... klu lah boleh ganti sakit dia itu.. dah lama sy amik.. :( harap esok atau lusa maryam dah ok.. x sanggup dgr dia kata sakit... dan sy kena gak p keja... isnin n smlm sy cuti...

sy melawat blog korang hampir setiap hari cuma sy x tggl komen ( silent reader)... bila bz dah kureng insya-Allah sy akan kembali aktif mcm dulu2..korang jgn majuk yek... sudi2lah jengok blog ku ini..



Friday, February 20, 2009

mari amek gambo

hehehe

cuba teka..nape sy amik pic gini rupanya???

ohhh besarnya lengan haku....huk

panas.. br je amik pic ni.. gigih terus hapdet..hehehe...pic2 ni suma sy amik sendiri.. eh suh kwn amik kan.. tujuannya adalah utk membuat kad utk pekerja seperti dibawah.. kesian sykan..dah 2 thn keja..kad gini je dpt.. nak p kedai malas..kebetulan kt opis atas (opis TDM) ada la ala2 mini studio.. apa lg.. buat mcm opis sendiri... mcm2 posing nya.. keh keh keh..nilah hasil nya guna kamera sy tu sajok... not bad kan??? tp segala jerawats n parut clear gile la..hahaha

kad ku yg sudah uzur!!!

Thursday, February 19, 2009

pengunjung ke 5000

hehehe..br semalam dok pk nak ingatkan korang suma hits kt blog maryam&co ni sudah hampir ke no btuah iatu no 5000... tup2 pg ni dah melebihi....siapakah yg btuah ituew??? kite tggu dia emailkan print screen yg sempat org ituew buat eh... tahniah ye...


TERKINI :

NILAH ORGNYERR... K.MIMI TELAH BJAYA MENJADI PENGUNJUNG KE 5000!!!


Dengan ini sy war2 kan no seterusnya adalah 5151 !!! siapa cepat dia dapat... hadiahnya??? tggu....

Friday, February 13, 2009

sakitnya...

Aku br balik dr klinik nih... gigih menghapdet ..hehehe korang penah kena bisul x??? aku x penah kena sebelum ni... tp sejak thn lepas aku kena bisul... huwaaaaaaaaaaaaaaa masuk kali ni dah 3 kali ditempat yg sama...agak sakit terutama bila dah start bn*n*h... masalah aku sekarang ialah..bisul ini x penah baik.. bila surut dia jadi semula.. adakah kerana bentan??? hurmmm...

sebelum raya cina baru ni aku buat minor operation kt bisul pasal dah sakit sgt.. pedih gile... bisul itu dia bwh lengan ek..tp bukan kt tiak.. mak aku kata selalu org kt tiak..tp aku dia naik atas sket... dr bg ubat semua la.. aku mkn ubat2 tu okeh... sakit tau lepas belah wpun kecik jek.. esoknya tu aku p PD ngan jayanya.. ngeh ngeh...


tetiba bgn tido pg td aku rasa sakit n pedih kt bisul tu... aku p klinik... dr kata nak jd bisul..aku cerita la yg sebelum ni aku dah belah..dah mkn ubat suma.. tp dr kata x abeh lg bisul tu.. n darah aku kotor... dia kasi aku ubat.. aku x bw kabel kamera plak ari ni.. so x dpt tayang ubat ..huhu.. dpt antibiotik, thn sakit, ubat selsema ( resdung ...ekon kt opis aku mcm dok dlm peti ais..) vitamin C.... pastu senin ni aku kena p semula klinik td maybe operate lg sekali.. adussss takutnya.....


untuk 4 hari ni doktor suh aku jg makan..dia nak tgk.. dia kt bisul ni x de ubat..kena jg makan jek..heh ye ke... hari2 aku kena mkn 5 biji buah epal atau apa2 buahlah ( okeh..xde masalah) .. madu pg n mlm ( aku terus p beli madu tau ...) vitamin C utk resdung/idung tsumbat ( aku rembat maryam punya je la dulu..).... pastu sayur 1 mangkuk sehari ( waduh2)... and air 8 gelas besar ( ni xde masalah pasalnya aku mmg kuat minum air ..asyik2 muka aku p toilet..keh keh keh).. dia suh aku minum susu gak.. susu tepung ek..bukan pekat manis..hehe ( ni pun ok.. aku x suka susu manis tu..)


sebenarnya aku ni bekas pesakit ITP ..hurmm kurang sel pembeku darah.. dl setiap bulan aku msk wad kt HKL tau.. masa zaman sekolah menengah la..kurus kering je badan.. sekarang al-hamdulillah...lemak disana-sini..ahaklssss... aku x sure lah adakah itu penyebabnya bisul2 aku ni x baik2.. tp sekarang aku dah bebas cuma kesan dr penyakit ini ialah..tiap kali aku nak cuci, tampal/cabut gigi aku kena p hospital dulu utk check darah... pasalnya takut darah aku cair.. klu cair sgt aku x leh buat suma tu ..kang klu darah x berenti sapa susah??? dah la aku darah O ...susah nak dpt penderma.. aku juga cepat letih, kiranya tenaga aku lbh kurang 1/2 dr korang suma..pastu aku ni jenis x suka manis.. lg la aku cepat lemah.. aku penah hampir nak pitam pasal gula dlm darah aku terlalu rendah ..klu x silap masa tu 1.2 kot.. dr kata klu bwh pd 1 aku leh koma...huihhh sampai camtu..terus aku takut .. skrg klu agak badan aku kebas n kepala rasa sakit ..cepat2 aku buat milo or mkn something.. dr suh aku mkn gula2 klu payah sgt nak minum/mkn benda manis.. tp yg herannya time peknenkan maryam aku kena kencing manis... iskhhhh...

aku harap aku sihat lah lepas mkn suma yg dr suruh ni.. insya-Allah aku akan kekalkan tabiat pemakanan yg betol.. aku ni klu xde selera mmg x mkn... sampai pening pk nak mkn apa pastu mula la lemah sana-sini... tp klu tiba mood nak mkn... mkn je aku ..kejap2 mkn..kejap2 mkn... semua yg dr suh tu aku leh buat tp nak mkn madu ni.. aduss..dah la manis ( manis ke?) aku ni korang bg la ubat biji besar mana pun..insya-Allah aku leh telan.. tp klu ubat air ni..masalah... aku penah amik masa 1/2 jam nak mkn ubat batuk tau.. aku geli.. ni nak x nak aku kena suh en abu suapkan.. nak harap aku..kompom la berejam.. klu en abu suapkan aku kena telan klu x aku kena marah... hehehe garang woo en abu bab2 ubat nih... aku takut... (mati lah klu en abu tau aku ngata dia nih.. hiksss ampun ek biii... )


wah panjang plak aku bebel ari ni... bukan apa aku risau nih.. korang ada petua x? kakak datin kt opis aku kt gosok ngan bwg kt bisul tu.. aku x penah cuba lagi.. betoi ka??? tolong aku ek...

Wednesday, February 11, 2009

DEERLAND

lepas km melawat gajah2 tu km terus ke DEERLAND.. lbh kurang 10km dr tempat gajah tu.. pd sy sgt2 menarik tempat ni..ala2 mini zoo..x byk binatang pun TP lebih best dr ZOO pasalnya korang leh pegang n bg mkn binatang2 kt sini... contohnya cam km ..leh bg mkn rusa... masya-Allah ..seriau gak mula2 tu.. rusa2 ni serbu x hengat.... byk pic muka sy huduh...huhuhu takut beb!!!... pastu br ok... hehehe..puas ati ..km p sini dlm kol 4.30 ptg..rombongan km (7org)+ ada 5 beranak geng lain .. so xde la berebut2 ngan pengunjung lain.. staff DEERLAND ni suma muda2 lg.. baik2 belaka.... RM5 satu kepala ek... berbaloi...

ni tikus jepun kata staff sini ek.. mcm landak ..tp kecik jek...

pas pusing2 tgk binatang..cam besa la, ayam hutan, burung, ular sawa besar.. byk la lg..lupa dah... sampai la km ke ular sawa kecil ni.. boleh la pegang sapa yg nak ek.. maryam selambar je pegang tp masalahnya..pic dia byk yg huduh....pasal dia isap puting..masa ni dia ngantuk.... huhu sabo je la...

part ni paling best...x sangka plak km leh msk kandang bear ni..nama dia MUDA... wah muda sokmo la ek dia ni.. en abu risau je..yelah kan byk kes gak tetiba binatang ni ngamuks wpun tuan dia ada... so km dlm2 takut2 tu byk keping gak la amik pic.. muahahaha... asyik2 muka km jek... hahahaha bulu bear ni keras.. ala2 berus sabut jek.. ahaks...
sebelum blk..harus amik pic beramai2 di dpn pintu msk DEERLAND ini.... sapa2 yg nak p sini sy sgt alu2 kan.. puas hati okeh.. maybe dr KL dlm 2 jam sajok... tol gombak rm5 + tol bentong rm3 sekali lalu....

Tuesday, February 10, 2009

ELEPHANT SANCTUARY KUALA GANDAH


TARIKH : 7HB FEB 2009
MASA : 2:30 PTG
TEMPAT : ELEPHANT SANCTUARY KUALA GANDAH, LANCHANG PAHANG.


dah lama teringin nak p tgk gajah ni... klu dr raub dlm 1 jam la nak ke sini... pasal km p main redah je x tau time nak mandi ngan gajah kol bape so x dpt la mandi-manda ngan gajah ... km p lewat..rupanya kol 1:30 time mandi ngan gajah.. xpe len kali km p ontime..hehehe... free je klu just nak melawat ... klu mandi br kena bayo... kita akan dpt sticker utk tampal kt baju.. cam kami dpt yg sticker A ..utk melawat sahaja.. klu nak menderma utk gajah2 ni pun boleh... yg byk pic km ngan gajah kecil tu nama dia SANUM, 4 thn umo dia klu x silap.. ekor dia dah xde..kena geget ngan rimau..huhuhu sian diakan? ada 7 ekor gajah masa km melawat ari tu.. yg paling tua nama dia LOKIMALA dr India umo 71 thn, ada yg dr Myanmar ( x hengat nama) ..ada nama MAWAR .. comelkan nama... kesimpulannya sgt syok p situ.. p zoo pun x best pasal x dpt pegang gajah.. ni ..pegang je la.. mereka sgt baik...

Monday, February 09, 2009

Gunting Rambut....

Rambut maryam dah panjang..dia plak x mo ikat or pakai sepit rambut ( tensen tol arr) nampak sgt x kemas wpun lepas sikat rambut.. kebetulan mggu br ni blk raub.. hehehe apa lg p kedai gunting rambut la.. ayah & maryam gunting rambut.. mama tgk aje.. ingat nak cuci tp kang lama plak nak kena tggu.. maryam gatal2 dah...tu pun nasib org x ramai so dia leh main sementara tggu ayah plak...

serabut kan.. maryam dah biasa ngan kedai tu.. dr umo belum 1 thn km dah bw dia ke kedai gunting ni.. al-hamdulillah xde masalah...

maryam tgk tgk cerimin...


maryam suka tgk org..asal ada org masuk kedai tu dia mesti tgk..hehehe nasib x senget rambut..







jeng jeng jeng jeng



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

inilah pesen rambut br maryam... ala2 jelita plak kan?? ala cerita indon tu...






Friday, February 06, 2009

Wanita

sy suka sgt bila baca renungan ni...terasa nyaman dihati...Al-hamdulillah.. rasa sebak n syahdu ... tetiba rindu sgt2 kt abah :( insya-Allah esok nak p kubur dia... dah hampir 1 thn rupanya abah pergi tgglkan km...



“Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.”

“Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya.”

“Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.”

“Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan,bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya.”

“Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya.”

“Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah sakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu.”

“Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.”

“Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya,kerana itulah hatinya,tempat dimana cinta itu ada.”

“Sesungguhnya dunia ini hiasan dan seindah hiasan itu adalah wanita solehah”

“Sesungguhnya perempuan yg baik diciptakan utk lelaki yg baik dan lelaki yg baik itu utk pmpuan yg baik”

Thursday, February 05, 2009

iskhhh....


kui kui..mama saje kantoikan adik..hahaha anak sapalah ni kan??? sejak maryam selsema, suka beno dia korek idung... adusss geram tau... klu x dpt kuar kan bijih tu..maryam suh mama kuarkan... keh keh sowi la klu korang geli ek.. tp ni lah hakikat anak dara ku ini.... bikin malu sajek.... kusyuk benar dia melombong sambil tgk DVD.... ayahhh tgk la aksi anakmu ini... erkk jahat ke klu mama tepek pic ni ek???

Wednesday, February 04, 2009

apa maryam buat ek???

jangan tkejut ek.. hari2 ada n3.. jgn ttipu..cam biasa sy buat auto publish... ai tetap bz hokeh.. so mari kite layan pic xtvt maryam hehehehe


pic ni amik masa jumaat mlm @ restoran jejantas sg. buloh... km p mkn sate hj. samuri ...masa ni sy n maryam lepak2 kt kaki lima ..ayah p solat magrib... tgk la aksi budak ni..x dok diam.. siap main gelongsor la kononnya.... hehe

ni plak pic dia blk dr school ari sabtu, sy n ayah p amik dia..pastu laju2 msk dlm keta nak amik pic dia.. ayah blakon je tu.. mamanya kan p jalan2 ngan momies..anak harus p school..ayah plak keja.. sejak akhir2 ni maryam suka pakai bj chantek a.k.a bj kurung.. masa nak amik dia tgh tido.. sgt comel bila tgk dia tido ngan bj kurung....

ptg tu km p taman metropolitan kepong.. maryam dok sibuk ajak p taman... layan la dia.. kasi dia larik2 sket.... hepi dia .. dah kol 7 br km blk.. otw ke umah maryam zzzzzzzz pasal kan masa km amik dia br tido dlm 1 jam.. tambah letih ..terus la zzz..sampai umah lap2 kaki tgn dia..dia tetap lena... tggu gak kot2 dia tjaga ..lapar ke hapa.. tp dia tetap lena... letih sggh budak btuah ni...nasib la sebelum p taman sy dah suapkan nasi kt dia.. pastu mkn biskut lg masa dlm keta...ok la kot..

ni xtvt maryam pd isnin..kan sy cuti ari wilayah... maryam pun cam suam2 kuku badan dia.. so lepak umah je la... pstt hirda ko tgk..maryam pun suka mkn murtabak roti ko itu.. aku bgtau dia yg ko masak...ptg tu dia minta lg...padahal dah abeh.. siap tanya..mama, mana yg mama hardy acak td??? see..maryam pun suka tau... nasib dia x ngamuk ... xtvt ari tu layan maryam tgk dvd + kemas umah....

ptg tu janji nak p taman ngan maryam..sekali ujan je... ni maryam dah siap2 nak turun.. tggu ayah...nak bw dia p pusing2 ... tgklah skrg dia dah pandai nak buka grill.. mujur salah kunci + x sampai.. klu x...harus la dia lepas..iskhh.. ye ye je dia tau.... x sabo2 dah nak kuar kurungan...

Tuesday, February 03, 2009

TERJAH MARYAM & CO...


petang ahad baru ni hirda, as & niza bersama keluarga masing2 telah melawat maryam n co... siap masing2 bw buah tgn.. hehehe derang ni.. susah2 je kan.. al-hamdulillah maryam&co sgt2 seronok dpt menerima tetamu... sukalah ai klu terjah2 ni.. ahakss.. sempat lah km sediakan mknan .. tp tn umah x sempat amik pic ek..maklum la penat memasak.. hehehe sy buat mee kari tulang + daging... ngan goreng nuget tempura ( hirda bg cadangan) air teh o + anggur

hirda bw murtabak roti yg sgt2 sedap.. aku dok mkn ni je tau lepas korang pulang... serius sedap.. sampai nak nangis aku bila mkn esoknya ( isnin aku perangat ..rangup2.. sedap wehh !!!) tq tau... niza bw putu piring.. ni pun aku balun gak lepas korang balik..hahaha en khai bgtau en abu korang lambat pasal buat benda ni..ye ke??? :P as plak bwkan biskut yg sedap ni.. tp ari tu aku x buka pun bukan kedekut tau tp pasal byk mkan.. muahaha....aku suka semekut ni...setapp

ni je antara pic2 yg sempat sy amik... maryam siap nak suapkan kanda tau..hardy jgn jeles okeh.. sian nana ikut papa dia je... maryam dok bz ngan bf jek.. keh keh keh .... budak2 ni sempat tgk vcd lagi.. .

budak balqish ni buat sy geram tau.. kulit dia licin jek.. niza aku kan dok usap2 muka aku kt pipi aqish..hahaha sowi la busyukk anak ko....hahahaha....nampak diam je dia tp lasak gak tu.. hehehe yg penting sepentot dia sama saiz ngan maryam... muahahahaha

cam besa bila nak blk suma amik pic.. pak2 suma tukang amik pic.. syukur hasben kite suma sgt2 sporting kan? kan? kan?


harap pasni kite leh buat mkn2 lg ek.. suka la kumpul2 camni.. x pun buat pot luck kt mana2 ke...maklum la umah ai sempit.. x muat ...

Monday, February 02, 2009

Outing 31/01/2009

macam yg korang tau pada ari sabtu km semua ni p jenjalan.. pot-pet2..yg penting makan sodap.. serius..sedap.. sy p umah hirda.. hurmm mak cik very the buta jalan okeh... hirda sgt bagus bg arahan.. sy x sesat ye.. cayalah.. en abu sila vangga ngan isterimu ini tau..

harus amik gambo dulu yeh...


pasal x ramai org lg pg tu.. km gilir2 amik pic.. kotak parking pun kosong je suma tau..

pose manja dr mak2 budak...sementara tggu makanan... bak kata hirda lengang lg tempat ni.. sora km je dok pot-pet..hahahaha

ni makanan sy... sedap.. punya byk..sampai x abeshh....

sebelum bpisah harus amik pic....


sonok sgt2 tau.. yelah boleh lupakan sekejap segala benda... len kali kite kuar lg ek... p spa plak ke..hahaha atau fish spa mcm yg hirda kt tu.. auwww x sabo plak rasanya... yg penting kerjasama erkkk yg penting korang semua sgt beshhh...


## wpun sy cuti hari ni tp tetap bz okeh.. mcm2 nak buat nak kemas pinggan smlm punya acara ..nak tau apa dia??? tggu esok.. klu sempat sy buat n3 pasal smlm .... sesi terjah...ni mlm br ada masa nak hapdet... maryam x p school ari ni.. dr smlm badan dia suam2 kuku.. sian plak.. sy cuti pasal pjaya cuti ari wilayah .. syok2..

Related Posts with Thumbnails