Followers

Thursday, January 08, 2009

Us @ Kenduri Kawen....

Ni latest pic km sekeluarga @ kenduri kawen anak sepupu sy.. tp sygnya minah kenit ni x mo dok diam.. nak melompat je kerjanya..ramai kawan ..suka la dia.... x mo org pegang dia pun...

Perkembangan Maryam :

- dah pandai bgurau.. suka sgt sergah km..so km kena la buat tkejut... warghhhhhhhhh

- makin petah bcakap..kdg2 x sangka dia boleh ckp camtu n bfikir camtu..cthnya, mama jgn la pakaikan kasut adik kuat2..nanti patah kaki adik... hurmmmm ada plak..

- maryam selalu kata, adik sayang mama je..hihihihi.ayah jgn tensen tau... n pandai sgt mnegadu.. terutama klu org buat dia.. contohnya.. mama td xxx kata adik buat koyak..adik x buat pun.. dia ngadu ngan sebaknya.. klu mama or ayah x paham maryam majuk...


- dah pandai minta air manis... kdg2 x mo minum air kosong.. nak air sirap la..anggur la...oren la....

- nak pakai bj sendiri, selalu gaduhnya maryam.. lmbt tau nak tggu dia bsiap.. rambut belah tgh..aduss x thn betoi...... tahu beza bj jalan n bj basahan...

- pandai layan diri sendiri klu mama n ayah bz... tp sedihnya dia ngadu kt abbit dia... sian plak dgr... siap tanya abbit syg adik x? adik syggggggggg abbit... dgn nada sedih...pandai sggh dia main perasaan km... penah sekali dia nak susu... km dua2 x layan.. pastu maryam kata kt abbit dia... abbit adik nak susu ngan sedu sedan... sebaknya rasa hati.... abbit ni umpama bestfrenz maryam.. p mana2 mesti angkut.. kdg2 siap kt...mama abbit nak ikut la... hehehe layan kan je...

- buat masa ni fav food dia, char koew tiaw (x tau eja la) boleh abeh sepinggan tau..cayalah.. suka ikan berbanding ayam.. sampai cikgu dia pun perasan...

itu je kot.. hehehe


sy buat perkembangan maryam ni sekadar ingatan utk masa hadapan.. harap xde yg pk yg bukan2..blog ni umpama diary km sekeluarga.. sebab itu sy tulis apa yg sy fikir penting... tpulang lah pd tn punya blogkan.. bukan apa..byk sy baca blog org len yg dikutuk2 plak..x syoklah kan.. tu dia punya pasallah nak tulis apa pun.. hatta dia br beli gula sekilo n kompang kt blog dia pun..x suka jgn baca..senang je kan.. setuju??? kite kena la positif... sy tahu kwn2 sy suma ok...korang suma best...syg korang.....



pada yg nak p Wet World tu sila la pergi..syok tau.. puas hati... mmg ramai org tp bila korang dlm air korang x rasa pasal nya byk pool kt situ... ok je..pd km la..lgpun maybe km sampai awal kot...masa br buka..tp masa nak blk tu mmg ramai gile org.. hehehe..km still dpt park area Wet World...

10 comments:

Mama Mya said...

semoga maryam membesar bagai johan.. manyak dah perkembangan maryam.. sonot pi kenduri hehehe

wanie said...

makin bijak dah petak berkata2 ye maryam ni..good girl...

kalau maryam pandai minta air manis, irfan pulak minta air sejuk..kalau tak sejuk tak nak minum..adoii la..

sedih nye maryam bila takde org layan dia ye...siap mengadu kat abbit lagi...

lieya_latif said...

sue, ko mmg kijam tau...anak ko nak susu ko wat selambe jek.....terpakse maryam ngadu kat abbit die hi hi i...comel jek aku bace...pandai anak ko kan....bijak die.....aku rase bile bace cite ni, bela pets ni bagus sebenarnyer....budak cam matang cepat...cam maryam nie....aku ingat pun nak cari ler.....tapi umah cam ko best nak bela minatang2 spesis abbit ni....aku beli fish jeklaa cam hardy...senang sikit.....

lucu aku bace kisah kasut tu.....camne laa budak sekecik maryam leh pikir sampai camtu....mmg bijak maryam nieh.....

ops!! ade lagi ke kes langau mengacau....eii tak suke laaa....suke ati laa kite nak tulis ape kat blog...dah name pun blog kite sendiri...kalo tak suke jangan laa masuk bagi komen....kan kan kan ?....rimas aku ngan langau2 busuk nieh

Mimi~Najeeb said...

ohh..sedenyer baca part maryam ngadu kt abbit dia..sian kat dia ko tak layan bagi susu...mama dia pun suka ngusik dia..huhu
Maryam, semoga jadi anak yang baik dan bijak..seronok baca perkembangan dia yg da besar dan makin cerdik..

Puan Iza said...

Dah byk dah perkembangan maryam.....dah makin besar la tu....lps nie ko usaha bagi adik lak yea kat maryam tu....bolehlah dia borak2 dgn adiknya lak....ta der lah nak borak dgn abbit tu :-)

Iskh! apasal la korang tak layan maryam nak susu tu...ni kes malas nak bangun buat ek :-). Aku lak kalo haikal nak susu....dan aku malas nak wat....aku buat2 la tak tau. Pastu papa haikal la yg bangun buat hehehehe....

lieya_latif said...

ha haha ha ah...aku malu..sesungguhnye aku malu....sowi le sue...rupenye abbit tu anak patung .... aku lupe betul....manti2 aku ingat maryam bela rabbit ha haha ahaha ha....

segale kesilapan amatlah dikesali yeak

azie(mama auni& erin) said...

amboi pink colour yer...comel la sue dia pki pink...

Sham Ummi Echa said...

ala cedihnya..maryam ngadu kt abbit mama xnk wat susu yer.. nnt auntie babap mama dia nih..hepp..biasa mama nih.. sama ar cam echa..suka sgt ngan garfield dia..dia panggei meow.. siap salam lagik bile nk kuar rumah..sabo jer aku tgk..

Sham Ummi Echa said...

nk tmbah sket... yer sue..aku pon x kisah korang nk tulis apa kt blog pon..da blog kita..suka ati la kita nk tulis @ citer apa pon kan.. bkn kita ada pksa org suh baca pon.. kalo x suker xyah la baca kannn..kannn..

yong said...

wah maryam ada abbit ye..berani dia..chem ni lak nampak je berani..tapi penakut..heheheh ikan puyu atuknya pun nak takut tau...kehkehkkeh

Related Posts with Thumbnails