Followers

Tuesday, January 13, 2009

Aku sgt sibuk....

Hurmmm korang jangan pk yang bukan2 pula kalau aku tulis pasal kerja aku ni.. kang kata macam aku sowang je yang byk keja..huhuhu ni pun aku br dapat rehat sikit ...br siapkan transcription sebanyak 71 m/s bersamaan dgn 1 jam 45 min punya recording!!! opssssssss tapi x siap buat summary lagi... esok aku kena hantar..patutnya semalam..tp aku tangguhkan...tepu dah kepala ni..tu yg aku x hapdet apa pun.. ni br la nak buat sesi luahan perasaan.....

korang dpt bygkan x kerja aku ni? aku kena dgr n taip semula setiap perkataan yg derang ni ckp.. cam skrg aku buat Oral History Series [ Projek Sejarah Lisan] dengan bekas KSN [Tan Sri Abdullah Ayub] ... adussssss tekanan tau.. x percaya? cuba korang taip semula apa yg korang ckp utk recording 5 min semua yg korang cakap wpun gagap.. korang akan tahu betapa susahnya.. nak2 klu ckp campur.. pasalnya klu semua BI senang..ko x yah nak italickan word yg ada dlm BM..tp kalau org tu ckp campur2 ..mmg masalah.. huhuhu pening kepala nak editnya.. kalau dah recording 1 jam 45 minit.. tentu2lah nak editnya lebih dr tu kdg2 masuk 3 jam pasalnya nak betul kan ejaan, language, n etc... aku ni kdg2 nak p toilet pun pk byk kali..rugi masa tu... klu aku hapdet tu selalunya aku msk keja pagi2 aku buat siap2..pastu auto publish..cam besalah..tp buat masa ni mmg xde masa.. dulu2 aku curi2 masa gak p melawat blog korang wpun x komen.. tp ari ni mmg aku x buka langsung hatta blog aku.. sampai linn ingat aku nyorok kt ym padahal x on pun..

aku br lepas berbalas email ngan GM.. aku tgk due date utk kerja2 transcription rasa2nya kerja2 urgent aku akan settle tgh bulan 2.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa itu pun klu tetiba Tun Mahathir xde buat event ke hapa... klu ada..maka btambahlah lagi kerja aku... aku rasa letih sgt... masak dah telinga aku ni..tp nak buat mcmana mmg dah kerja aku... aku kena sabar jelah lebih.. byk kali gak aku bw blk buat kerja kt umah.. klu x..x sempat nak siapkan.. aku penah x bergerak nak siapkan transcription utk recording 30 min ..2 jam tanpa henti.. tu br 1st draf belum lg proses editing... pastu summary..mmg mkn 1 hari tu 30 min jek.. jarang la dpt 30 min.. nak2 klu ada Q&A session.. mak oii dgr sora tenggelam timbul.. nama x jelas.. nak kena research nama tempat..kdg2 derang x sebut dgn tepat.. tu semua aku kena cari seboleh yg mungkin..klu x dpt sgt br aku kosongkan...

tp masalahnya byk org x faham kerja aku ni.. derang ingat senang.. tu belum lg tang recording yg aku kena buat setiap hari.. km rakam berita n etc yg bkaitan dgn negara..klu nak beli berita mahal tau nak2 berita Tun.. dlm 1 min ++ rm120 ......bilik aku ada astromax ye kawan2.. tp xde maknanya aku x leh tgk.. aku mmg sakit hati kalau org perlecehkan kerja aku ni... hurmmmm sori ter emo plak... aku tgh penat....tp nasib baik gak la dah 2 bulan ni aku ada sorang teman..transcriber gak.. ada 2 org pun kerja x siap..bygkan masa aku sowang dulu?

okaylah ..lega sket aku dpt luahkan perasaan ni..aku nak sambung kerja.. esok nak anta ni nak perah otak pk kan ayat utk summary...dah la BI pun hampeh... sabo je la.. klu aku free n x serabut aku hapdet pg2 esok ..aku selalu sampai awal 20min.. so sempat la aku poya2 kejap.. khamis ni meeting.....hadoiii nak hantuk pala kt dinding jap.. nak merepot satu hal lagi ni...

erkk kt mana sy boleh beli power? hehehehe

10 comments:

mama said...

selamat bekerja sue..

liwaniel said...

susah jugak ye keje sue..kena taip balik sebijik2 ape yg direkod tu...mmg boleh tekanan la...

Intanaziela said...

sue, semoga terus sabar dengan bidang kerja yek..memang stress kalau baca ni pun dah rasa letih, inikan pula sue yang kena hadapi...good luck to you...

Sham Ummi Echa said...

baca citer ko ni jer..aku da byngkan betapa susah nyer keja ko nih..

sama cam aku..org salu kata keje PA senang..tp x semua tau.. mcm aku salu gak tensi wat keje..nak2 bila asik kena cover keje officer yg lain tu..apa2hal yg bos aku x puas hati..aku gak yg kena betul/ buat. tp dorang x tima kasih pn kt aku..salu jer kata aku xde keje sgt. haah yer la aku xde keja kan..tp yg aku blk smpai kul 7 lbh tu..xde keja la yer...aku sajer suka dok opis kan...

ops sori sue..aku ter'emo lak kt sini..

Azie said...

bz nyer ko sue..samalah ngan aku..

Mama_Aqish said...

sue sibuk ye? tapi jangan lupe jawab tag

Puan Iza said...

Cam susah je keje ko kan...yealah nak taip balik apa yg org cakap...pastu nak kena dgr betul2 kan....

Tak per sue, teruskan usaha anda....:-)

lieya_latif said...

sabar yek sue....jgn stress2 okey....kalo dah tak busy kang ko roung le umah kiteorg ...buat mase ni settle kan keje ko yeak....

Mimi~Najeeb said...

uhhh..kena tulih sebijik2..hadoi..kalo aku bab2 tulih mmg pening..bab2 nombor lagi aku pening..hahaha...
kalo da dpt cari 'power' ko inform aku skalik k..aku pun nak...lagi satu try tgk ada jugak tak 'rajin' dan 'semangat'..aku pun nak gak

Zanna_MamaBatrice said...

pergh sue
giler busy kerja ko...tak terbayang aku ko type sebijik2 apa yg ko dgr tu sue...tu belum edit lagi....mmg agak poning ler kepala aku camtu

kerja ko nie perlu org yg sabar cam ko......kalu cam aku nie, harus ler cukup sebulan aku stress kena pergi doc sakit jiwa...aodiler

apa2 pun sue, aku doakan ko berjaya yerk.....dah lega dari kerja baru ler ko jejalan yerk sue...

Related Posts with Thumbnails