Followers

Thursday, January 15, 2009

1st time !!!!

hoho x sangka maryam pandai kopek kulit limau... mmg terkejut la.. oklah tu kan dia pun nak msk 3 thn dah x lama lg.. tp biasalah budak.. habeh berair sampai ke siku.. haihhhhhhhhh comot sggh...

maryam skrg selera mkn al-hamdulillah makin menjadi tp susu plak kureng... km beli stok susu sustagen dia 3 kotak besar bulan ni.. br luak 1 kotak je tau.. kt school pun cikgu kt dia kureng minum susu... dia lebih pada mknan.. klu bubur dia tu mmg kdg2 dia taram pg jek... selalu cikgu simpan separuh utk ptg... sejak seminggu ni maryam habehkan pg.. byk tu dia mkn..al-hamdulillah...bukan susah pun buat bubur kan? kdg2 buat sup, kdg2 lauknya ikan goreng salmon/tenggiri bukan apa senang cikgu nak bg mkn..xde tulang.. risau plak nak bg ikan lain..buatnya x perasan.. huhuhu sadissssssssss


##########################################

lastweek konon2nya nak ajar maryam selang-seli mkn bubur/nestum siang2..maryam still mkn nasi cuma dia x leh tgk org mkn bubur/nestum dia nak gak.. kt situ ada la budak umo 1 thn 2 org.. maryamm ni mudah terliur... bagi la nestum kecil satu tin... pastu pesan kt maryam yg mama x buat bubur ari ni, adik mkn nestum je..maryam angguk..

sekali rupanya ptg tu cikgu dia cerita, dia ajak kwn2 dia mkn sama..keh keh keh cikgu ajak dia mkn senyap2 pasal budak berdua tu sibuk main..yg len p tadika. siap dia suh kwn2 dia duduk.. suh baca doa mkn... cikgu kt nanti abeh la nestum maryam, maryam jawab xpe mama adik beli, mama kt mkn sama2... jom2 mkn dia ajak kwn2... nak x nak cikgu dia suapkan lah derang btiga.. keh keh keh...pemurah rupanya maryam... kesannya abeh la 1/2 tin pg tu.. xpe lah.. len kali sy belikan tin besar.. tu pun kira sedekah.. rasa nya bukan apa pasal sy dok selalu bg something utk dimkn kot kt taska.. so dia ingat semua kena kongsi...



kek buat isnin br ni.. dlm sibuk2 tu buat gak..sian kt maryam.. dia susah payah pilihkan kertas kek n apa tu hiasan love nih...rasanya dpt la sorang 3 biji kot kwn2 dia.. buat satu adunan je pun ada dlm 40biji...

7 comments:

liwaniel said...

bagusnye maryam..tak kedekut...suka kongsi2 makanan dia...

bagusla selera makan maryam bertambah ok...irfan ni camtu jugak...makan tak nak, susu pun kurang

rajin ye sue buat kek bagi kawan2 maryam kat nursery...

Cik Puan Mimi said...

ko ni rajin ler sue, siap buat kuih bagi kat taska.. dalam sibuk2 pun ada masa nak buat..

wah maryam masih makan nestum... kalau emily tak de maknanyer makan nestum tu.. tapi suka la maryam baik hati, pelawa kawan2 makan sama

~~ciklinn~~ said...

eloklah dia dah selera makan.. kit anak mask apa2 pun best kan sue...

sedapnya kek yg comelll itu..

Zanna_MamaBatrice said...

bagus ler maryam kuat makan dari kuat susu sue.......la nie, batrice makin kurang sumernyer...cuma ari nie tinggal ngan aku, dari pagi sampai petang nie dah dekat 5 botol susu abis, makan plak, pagi b/fast papa dia pun ngendeng, b/fast aku pun dia ngendeng lunch time ngan aku pun separuh nasi aku dia bedal...alhamdulillah coz' selalu tu nak makan or susu mmg bergaduh2 ler ngan dia.....

petang nie plak bantai ngadap keropok satu bekas.

abis ler air limau satu rumah sue camtu....batrice antu limau, kalu jumpa mau berbiji2 dia makan....tu yg aku kena nyorokkan tu...sakit perut ler plak nanti

Puan Iza said...

Maryam dah ada selera nak mkn ek...bagus lah tu sue...janji dia makan...kalo susu kurang tak per...asal dia makan jer...

Baiknya dak maryam nie siap kongsi lagi dgn kwn2 mkn nestum ek...pasni suh mama beli tin besar yea...:-)

yong said...

sah! kau mmg rajin..hehehehee

wah..maryam...tak acam ke tu? nak cikit!

lieya_latif said...

rajin ko sue....sibuk2 hari keje pun sempat ko buat...aku lik umah jek dah terbongkat bateri dah abis hi hi hi

Related Posts with Thumbnails