Followers

Wednesday, January 28, 2009

CNY @ PD

1st day @ Subshine Bay Resort boleh la..km dpt Phouse 2 bilik...sampai je lepak2 bilik jap..makan2..tuka bj semua terjun n berendam dlm air.. cuma saya, k.nani + Seri je x mandi ...yg lain bukan main sonok berendam termasuk mak tok ok... jeles2.... maryam sampai biru kuku dia tau.. last2 dia main pasir jek.. hehehe



nasib la ada gak pic saya..klu x..hangen.. yelah semua sonok mandi...sy plak mmg sejak akhir2 ni nak amik pic sgt2 malas...xde mood sggh..heh! padan muka.. nasib en abu amikkan pic masa km tanam along + dekma dalam pasir ni..klu x... mmg sah xde okeh..

mlm tu km mkn @ Jom Makan ... ramai gile org.. nak tggu mknan sampai pun dekat 1 jam.. De belanja..Al-hamdulillah sedap... blk bilik dalh kol 10.30... yg lelaki suma p memancing plak..klu xsilap kol 2.30pg br derang blk....

2nd day mmg x amik pic langsung..dasattt kan???padahal bw sampai 2 kamera..
ohh kronik sggh ..klux..pantang nampak kamera... hehehe
lepas sarapan km suma tmasuk sy p berendam..
b4 that budak2 p pool dulu.. pastu br semua berendam kt laut plak..
mujur la km semua x tbako.. hehehe cuma muka sy la ada sket 2 kaler..
tang tudung tu la.. yg lain2 ok.. maryam muka dia sampai ari ni nampak merah2.. k.nani + Seri je x mandi ..tggu thn depan Seri akan berendam..hehehe sian dia...

dlm kol 11++ km naik bilik..lepak2..mkn2..dapo ada panas2 lauk la... tido2 dulu..kol 2.30 km gerak ..sggh plak sepang gold coast ( tul ke eja?) mkn2 lagik.. yg lelaki nak memancing plak..layan je la.. last2 sampai umah kol 7 lbh.. masak2 lebih kurang makan2 lg.. De n family nak blk raub..

mak tok tggl kt umah.. pasalnya hari ni taska tutup... cikgu maryam ada test.. itulah cerita km di CNY 2009 ....boleh la.. al-hamdulillah dpt luangkan masa ngan family...pasni bulan 3 ngan family belah kedah plak ... insya-Allah km akn bcuti lg.. pasalnya SIL akan kawen.. km akan ke kedah + Ganu... moh la soping batik..keh keh keh..

Friday, January 23, 2009

CNY...

Maryam & CO nak ucapkan selamat bcuti buat korang suma...p mana korang weh?? kami insya-Allah Ahad - Isnin akan berada di PD.. (nasib dpt bilik ...tp besa lah up la reganya) ...semlm je...klu ikut rancangan awal km sebenarnya akan ikut trip PLF ke Kenyir.... tp atas sebab2 tertentu Maryam & Co x jadi ikut.... sedih ooo..pasalnya sapa yg p akan dpt hadiah mcm2 wpun x menang2 apa2 xtvt yg dijalankan...mmg hebatlah kali ni punya adiah.. byk dpt sponsor... sapa la menang tv LCD 42' tu ye... dgrnya ada 4 buah.. brg letrik ...beras pun ada.. tu mmg kompom semua dpt.. boleh la stok utk 2-3 bulan.. dan mcm stor beras dah sy tgk bilik urusetia.. hahaha....

harap pd sapa2 yg melakukan perjalanan jauh tu selamat segalanya..insya-Allah.. berhati2 dimana jua anda berada okeh....

* pic xde kena mengena ngan ucapan ye..saje je bg berseri sket.. hahahaha tepek muka maryam kt sini..

Thursday, January 22, 2009

maryam lagik!!!


hari ahad br ni kan ada AJL ..bukan men suka maryam ...siap amik spek mata..nak nyanyi sama ( x tau apa yg dia nyanyi pun..)+ menari..hahaha ... mmg selamba abeh... sempat jeling kamera...

Wednesday, January 21, 2009

buat apa tu???

Maryam tumpahkan air sabtu lepas...sy lap..pastu dia kata..mama adik nak lap... dia pun lap la satu umah..padahal sikit je pun.. dia syok men tuala basah tu... bukan mama yg suh ok..dia suka rela.. hehehe...x percaya ..cuba tgk video tu....

Tuesday, January 20, 2009

Sesaknya!!!



Heran betoi la sejak akhir2 ni... mana2 je ada kesesakkan lalu lintas... dl klu sedang kol 7 lbh sket ok lg..la ni tgk.. br kol 7.07 pg dah sesak gila.. ni pic dari umah sy ke simpang 4 poli/stadium shah alam klu lewat lg sket dr susur ke TTDI Shah Alam dah mula keta padat... ( hehehe mcm laporan lalu lintas plak..) ptg plak kuar dr Ebor dah sesak sket sampai la ke kilang gula batu 3... sy nak ke glenmarie amik en abu... hari2 camni..sgt penat..tp nak wat camnekan??? sabo je la...


erkk perasan x kt cermin depan km tu ada star??? cuba teka siapa punya angkara??? hehehe ye betol!!!! maryam la sapa lg.. mcm2 sticker di tampalnya... iskhhh...

Sunday, January 18, 2009

jumpa mak tok @ HKL

Sabtu lepas km p HKL melawat pak imam umah kt raub..dia cam koma pasal ada darah beku kt kepala :(.. mak tok n abah (abg sy) n jiran2 p tgk.. so km anak beranak bjumpa kt sana jek.. bukan main sonok maryam dpt jumpa mak tok.. terus jd magnet.. hihihi tp korang perasan x..fesyen maryam pakai.. huhu tu semua pilihan dia sendiri.. semua dia pilih... adussssssss nak tukar bj lain mcm nak bperang.. last2 lantak dialah.. pepandai je dia matchingkan semua. sebenarnya pd sy klu x pakai bb tights tu ok tp dia nak pakai gak..dia kt adik sejuk.. ohhhhhhhhhhh. hentam sajok.. dan yg penting... rabbit x tinggal ye... km dok selilisih ngan org derang pakat2 pandang pastu senyum.. adakah sebab fesyen maryam ataupun dia bw rabbit dia???
cantik x saya??? keh keh...mama sy cukup x bkenan...tp ada sy kesah????
dr hospital km semua p mkn sate kajang kt restoran jejantas sg.buloh..abah blk raub semula.. mak tok ikut km...



bj ni mak chaq maryam belikan ..dia kirim dr UK utk pakai raya haji br ni.. ada 2 tau..sama fesyen ... ngam2 utk maryam..tima kaseh mak chaq..nanti kirim lg eh...hehehe



Friday, January 16, 2009

kaler2 @ taska


ayam apakah ini??? keh keh keh... antara xtvt maryam mggu ni.. smlm cikgu dia bg sy.. yg tang kepak tu cikgu dia kalerkan.. yg len2 maryam buat... bila sy puji kata cantik maryam senyum sampai telinga...bangga la tu ... siap cerita adik pandai kaler..ni adik buat.. maryam2...moga jd anak yg bijak ....


*** aku masih bz ..huhu tp sempat hapdet ni pasal teruja tgk xtvt maryam...insya-allah rehat kang aku jln2 kt blog korang suma eh.. smlm meeting suma ok.. keja byk dah siap... so aku x ttekan sgt la nak ngadap GM.. ni ada lg 4 lg transcription kena siapkan.. last sekali pd 16/2 pastu maybe aku akan free sket.. harap2 nya lah...Amin.........

Thursday, January 15, 2009

1st time !!!!

hoho x sangka maryam pandai kopek kulit limau... mmg terkejut la.. oklah tu kan dia pun nak msk 3 thn dah x lama lg.. tp biasalah budak.. habeh berair sampai ke siku.. haihhhhhhhhh comot sggh...

maryam skrg selera mkn al-hamdulillah makin menjadi tp susu plak kureng... km beli stok susu sustagen dia 3 kotak besar bulan ni.. br luak 1 kotak je tau.. kt school pun cikgu kt dia kureng minum susu... dia lebih pada mknan.. klu bubur dia tu mmg kdg2 dia taram pg jek... selalu cikgu simpan separuh utk ptg... sejak seminggu ni maryam habehkan pg.. byk tu dia mkn..al-hamdulillah...bukan susah pun buat bubur kan? kdg2 buat sup, kdg2 lauknya ikan goreng salmon/tenggiri bukan apa senang cikgu nak bg mkn..xde tulang.. risau plak nak bg ikan lain..buatnya x perasan.. huhuhu sadissssssssss


##########################################

lastweek konon2nya nak ajar maryam selang-seli mkn bubur/nestum siang2..maryam still mkn nasi cuma dia x leh tgk org mkn bubur/nestum dia nak gak.. kt situ ada la budak umo 1 thn 2 org.. maryamm ni mudah terliur... bagi la nestum kecil satu tin... pastu pesan kt maryam yg mama x buat bubur ari ni, adik mkn nestum je..maryam angguk..

sekali rupanya ptg tu cikgu dia cerita, dia ajak kwn2 dia mkn sama..keh keh keh cikgu ajak dia mkn senyap2 pasal budak berdua tu sibuk main..yg len p tadika. siap dia suh kwn2 dia duduk.. suh baca doa mkn... cikgu kt nanti abeh la nestum maryam, maryam jawab xpe mama adik beli, mama kt mkn sama2... jom2 mkn dia ajak kwn2... nak x nak cikgu dia suapkan lah derang btiga.. keh keh keh...pemurah rupanya maryam... kesannya abeh la 1/2 tin pg tu.. xpe lah.. len kali sy belikan tin besar.. tu pun kira sedekah.. rasa nya bukan apa pasal sy dok selalu bg something utk dimkn kot kt taska.. so dia ingat semua kena kongsi...



kek buat isnin br ni.. dlm sibuk2 tu buat gak..sian kt maryam.. dia susah payah pilihkan kertas kek n apa tu hiasan love nih...rasanya dpt la sorang 3 biji kot kwn2 dia.. buat satu adunan je pun ada dlm 40biji...

Tuesday, January 13, 2009

Aku sgt sibuk....

Hurmmm korang jangan pk yang bukan2 pula kalau aku tulis pasal kerja aku ni.. kang kata macam aku sowang je yang byk keja..huhuhu ni pun aku br dapat rehat sikit ...br siapkan transcription sebanyak 71 m/s bersamaan dgn 1 jam 45 min punya recording!!! opssssssss tapi x siap buat summary lagi... esok aku kena hantar..patutnya semalam..tp aku tangguhkan...tepu dah kepala ni..tu yg aku x hapdet apa pun.. ni br la nak buat sesi luahan perasaan.....

korang dpt bygkan x kerja aku ni? aku kena dgr n taip semula setiap perkataan yg derang ni ckp.. cam skrg aku buat Oral History Series [ Projek Sejarah Lisan] dengan bekas KSN [Tan Sri Abdullah Ayub] ... adussssss tekanan tau.. x percaya? cuba korang taip semula apa yg korang ckp utk recording 5 min semua yg korang cakap wpun gagap.. korang akan tahu betapa susahnya.. nak2 klu ckp campur.. pasalnya klu semua BI senang..ko x yah nak italickan word yg ada dlm BM..tp kalau org tu ckp campur2 ..mmg masalah.. huhuhu pening kepala nak editnya.. kalau dah recording 1 jam 45 minit.. tentu2lah nak editnya lebih dr tu kdg2 masuk 3 jam pasalnya nak betul kan ejaan, language, n etc... aku ni kdg2 nak p toilet pun pk byk kali..rugi masa tu... klu aku hapdet tu selalunya aku msk keja pagi2 aku buat siap2..pastu auto publish..cam besalah..tp buat masa ni mmg xde masa.. dulu2 aku curi2 masa gak p melawat blog korang wpun x komen.. tp ari ni mmg aku x buka langsung hatta blog aku.. sampai linn ingat aku nyorok kt ym padahal x on pun..

aku br lepas berbalas email ngan GM.. aku tgk due date utk kerja2 transcription rasa2nya kerja2 urgent aku akan settle tgh bulan 2.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa itu pun klu tetiba Tun Mahathir xde buat event ke hapa... klu ada..maka btambahlah lagi kerja aku... aku rasa letih sgt... masak dah telinga aku ni..tp nak buat mcmana mmg dah kerja aku... aku kena sabar jelah lebih.. byk kali gak aku bw blk buat kerja kt umah.. klu x..x sempat nak siapkan.. aku penah x bergerak nak siapkan transcription utk recording 30 min ..2 jam tanpa henti.. tu br 1st draf belum lg proses editing... pastu summary..mmg mkn 1 hari tu 30 min jek.. jarang la dpt 30 min.. nak2 klu ada Q&A session.. mak oii dgr sora tenggelam timbul.. nama x jelas.. nak kena research nama tempat..kdg2 derang x sebut dgn tepat.. tu semua aku kena cari seboleh yg mungkin..klu x dpt sgt br aku kosongkan...

tp masalahnya byk org x faham kerja aku ni.. derang ingat senang.. tu belum lg tang recording yg aku kena buat setiap hari.. km rakam berita n etc yg bkaitan dgn negara..klu nak beli berita mahal tau nak2 berita Tun.. dlm 1 min ++ rm120 ......bilik aku ada astromax ye kawan2.. tp xde maknanya aku x leh tgk.. aku mmg sakit hati kalau org perlecehkan kerja aku ni... hurmmmm sori ter emo plak... aku tgh penat....tp nasib baik gak la dah 2 bulan ni aku ada sorang teman..transcriber gak.. ada 2 org pun kerja x siap..bygkan masa aku sowang dulu?

okaylah ..lega sket aku dpt luahkan perasaan ni..aku nak sambung kerja.. esok nak anta ni nak perah otak pk kan ayat utk summary...dah la BI pun hampeh... sabo je la.. klu aku free n x serabut aku hapdet pg2 esok ..aku selalu sampai awal 20min.. so sempat la aku poya2 kejap.. khamis ni meeting.....hadoiii nak hantuk pala kt dinding jap.. nak merepot satu hal lagi ni...

erkk kt mana sy boleh beli power? hehehehe

Friday, January 09, 2009

Terjah Maryam!!!



Nak tau apa budak ni buat hampir setiap malam??? ni la kerja dia.... tgk dvd/vcd lagu dia... biasalahkan mana2 budak pun suka.. hehehe lega sket...pasang je vcd dia..n kite leh tgk tv tanpa gangguan... legaa... maryam ni pelik sket.. apa2 xtvt dia ..dia nak kite ada sebelah dia.. klu dia main tu.. sy dok baring baca buku ke hapa ke xpe..jgn p jauh je... klu sy masak n ayah dia xde kt umah.. jap2 dia buat gangguan.. nak air lah.. nak buang air lah... nak poo poo.. geram betoi.... lagi satu time dia suh baca buku ... klu dia dpt ambil 4 buah buku.. letih sggh nak bacakan.. pastu x leh tipu dia pasal dia tau jalan cerita buku tu.. huhuhu kena plak buku yg panjang.. adoiiiiiiiii la ni buat perangai dah.... suh baca dr belakang.. ingat buku jawi ke..bila km kata salah maryam ngamuk... nak x nak kena baca dr belakang pastu dia yg nak selakkan buku tu utk kite... perasan x rabbit maryam??? yg putih tu... tu la teman baik dia...mesti ada rabbit dia tu...

Thursday, January 08, 2009

Thank you lieya :)



panas..panas..panas....hehehe ...yeyeyeye..dpt hadiah dr lieya..ala yg teka-teki mana satu lieya tu...thanks lieya..tp sowi td aku kuar..xde rezeki nak jumpa ko... muahhh suka aku.. dah selamat aku letak atas meja.. nanti aku amik pic ek.. bukti tu.. thanks...

Us @ Kenduri Kawen....

Ni latest pic km sekeluarga @ kenduri kawen anak sepupu sy.. tp sygnya minah kenit ni x mo dok diam.. nak melompat je kerjanya..ramai kawan ..suka la dia.... x mo org pegang dia pun...

Perkembangan Maryam :

- dah pandai bgurau.. suka sgt sergah km..so km kena la buat tkejut... warghhhhhhhhh

- makin petah bcakap..kdg2 x sangka dia boleh ckp camtu n bfikir camtu..cthnya, mama jgn la pakaikan kasut adik kuat2..nanti patah kaki adik... hurmmmm ada plak..

- maryam selalu kata, adik sayang mama je..hihihihi.ayah jgn tensen tau... n pandai sgt mnegadu.. terutama klu org buat dia.. contohnya.. mama td xxx kata adik buat koyak..adik x buat pun.. dia ngadu ngan sebaknya.. klu mama or ayah x paham maryam majuk...


- dah pandai minta air manis... kdg2 x mo minum air kosong.. nak air sirap la..anggur la...oren la....

- nak pakai bj sendiri, selalu gaduhnya maryam.. lmbt tau nak tggu dia bsiap.. rambut belah tgh..aduss x thn betoi...... tahu beza bj jalan n bj basahan...

- pandai layan diri sendiri klu mama n ayah bz... tp sedihnya dia ngadu kt abbit dia... sian plak dgr... siap tanya abbit syg adik x? adik syggggggggg abbit... dgn nada sedih...pandai sggh dia main perasaan km... penah sekali dia nak susu... km dua2 x layan.. pastu maryam kata kt abbit dia... abbit adik nak susu ngan sedu sedan... sebaknya rasa hati.... abbit ni umpama bestfrenz maryam.. p mana2 mesti angkut.. kdg2 siap kt...mama abbit nak ikut la... hehehe layan kan je...

- buat masa ni fav food dia, char koew tiaw (x tau eja la) boleh abeh sepinggan tau..cayalah.. suka ikan berbanding ayam.. sampai cikgu dia pun perasan...

itu je kot.. hehehe


sy buat perkembangan maryam ni sekadar ingatan utk masa hadapan.. harap xde yg pk yg bukan2..blog ni umpama diary km sekeluarga.. sebab itu sy tulis apa yg sy fikir penting... tpulang lah pd tn punya blogkan.. bukan apa..byk sy baca blog org len yg dikutuk2 plak..x syoklah kan.. tu dia punya pasallah nak tulis apa pun.. hatta dia br beli gula sekilo n kompang kt blog dia pun..x suka jgn baca..senang je kan.. setuju??? kite kena la positif... sy tahu kwn2 sy suma ok...korang suma best...syg korang.....



pada yg nak p Wet World tu sila la pergi..syok tau.. puas hati... mmg ramai org tp bila korang dlm air korang x rasa pasal nya byk pool kt situ... ok je..pd km la..lgpun maybe km sampai awal kot...masa br buka..tp masa nak blk tu mmg ramai gile org.. hehehe..km still dpt park area Wet World...

Wednesday, January 07, 2009

WET WORLD



cuti thn baru 01/01/2009 yg lepas Maryam&Co telah bjaya menjejak kaki ke WET WORLD @ Shah Alam... dr zaman blaja lg teringin nak p..tp x lepas2...km sampai awal so xde la sesak sgt kan.. time km nak blah br perasan ramai gile org.. cadangnya pg tu nak ke pool jek tp tutup la plak pool kanak2.. p tesco dulu..dlm kol 10.30 br ke sini.. pic ni amik masa nak blk dah.. ramai org br sampai.. dlm kol 1 masa ni... tempat ni buka kol 11pg .. rm10 sowang.. maryam free.. pd km sgt puas hati.. boleh men macam2... tp satu je..mknan dia x beshh.. km ni punya la baik dah ditulis x leh bw mkn..tinggal la mknan kt dlm keta..bw biskut maryam jek.. ingatkan mknan beshh la kt dlm..hampehh..klu tau sy seludup mknan..muahahaha...


sejuk air kt sini.. tp syokkk

maryam cam besa nak main lompat2... nampak x bibir dia nak biru dah.. tp still nak men lagi..



sekian saja berita hari ni.. byk sggh xtvt km ...byk yg dah basi..huhu...

Tuesday, January 06, 2009

P.I.N.K lagik??? & Azie&Co



sebenarnya sy tak la suka sgt kaler pink tp...bila beli sesuatu utk maryam mesti byk kaler pink.. ohhhhhhhh adakah???? hehehe rasa comel plak beskal ni kaler pink... hurmm klu satu hari nanti maryam ada adik lelaki udah kena beli beskal br... awwww x rela anak lelaki sy naik beskal pink.. keh keh keh ... ni xtvt ptg ahad... maryam x pandai kayuh lg.. sket2 jek... tp mama n ayah x sabo nak suh dia men beskal..
..............................................................................................................................................................................

Jumaat lepas km ajak azie&co dtg mkn kt umah.. masak simple2 jek.. klu nak tahu apa sila tgk blog azie okeh..

azie belikan maryam cekak rambut...

siap pakaikan ye... dah kemas sket rambut maryam..

nonie n maryam men2 ...mesra derang tau..x kacau km pun... men msk2 sama2... suka tgk..






erkkk abaikan umah yg agak bselerak.. nama je cuti tp haku tetap M.A.L.A.S!!!!

Monday, January 05, 2009

cerita semalam

04/01/2009 @ Pasar Stadium Shah Alam al-hamdulillah akhirnya dpt gak belikan maryam telekung.. mmg elok2 jek..kain besalah labuh sket.. suka tgk muka dia..bersih jek.. rm20 sajok...

msk dlm keta je terus suh maryam try.. hehehe


ok x?


kt umah plak..


opsss kantoi..ayah seksi.. :P


masa ni maryam dah x mo pakai..dia siap kata..dah..dah..hehehe

Related Posts with Thumbnails