Followers

Thursday, December 04, 2008

Upah..


Al-hamdulillah maryam dah x pakai diapers siang2 kecuali time tido.. yieppppiiiiiiiii lega dgr.. ni suma hasil usaha cikgu kt taska dia.. suka sgt ..yelah maryam pun dah besar x lama lg dah 3 thn... mggu ni amik dia ptg2 pegang muntot dia.. keh keh x de diapers.. x mo pakai dah.. setakat ni x penah lg la tkucil.. sy tanya tiap 10 min.. klu nak buang air dia akan bgtau.. nak tido br pakai diapers.. save sggh... sebagai upah ayah adiahkan maryam motor ini.. tgk la aksi dia.. suka sgt.. siap ada helmet tu.. sebenarnya mama + ayah yg hover.. keh keh keh

erkk abaikan umah ku yg bsepah itu ye..

peace !!!

susah la pakai helmet.. xmo la..

ronda2 dlm umah.. pasni dah susun perabot semula.. sempit la tempat maryam nak merempit...

18 comments:

mrs hafiz said...

hehe, merempit plak si maryam ni.. takpe blaja bw motor dulu, pasni minta ayah lesen kereta plak ye? :p

azie(mama auni& erin) said...

yeah.suker yer..nonie masih blum pandai lg bgtau..hari2 dok training,tapi bila dah kencing baru bgtau...heheheh...tahniah maryam..xlama lagi say good bye to diapers

eMMa@iKKa said...

daku pun tumpang gumbira. Samalah kita ...cuma Trisyia akan ku pakai diapers bila nak keluar jalan-jalan ngan tido mlm. Itu pun dia tak nak..tp aku paksa gak..takut ohhh!! nanti terlepas daku juga yang pening. Bila di rumah je free diapers..Trisyia pun dah pandai geli dgn air buangan dia sendiri..:)

Zanna_MamaBatrice said...

comel ar maryam ngan motor baru...siap helmet lagi....
bagus ler maryam.....belum masuk 3 thn dah diapers free....gud job maryam...
berbaloi ayah belikan motor coz' save dari beli diapers erk...

sue....baju maryam cam baju batrice ler....yee haaa...

~aza...as / ummie afiq~ said...

beeesttnyeerrr dah tak pakai diapers :d...macam mana nak ajar afiq niii??? :D...nak kener sabar mengajar ni kaann???

Jue ~ mama DnD said...

comel...maryam..nanti tite nak tumpang eh..(dalila ckp)
danish pun pernah ada motor mcm tu tp dah rosak.. charge pun tetap x leh jln...so tersadai jerk blakang pintu bilik blakang hehehehe..
bagusnya maryam.... dalila dah kencing dah ek ek baru ckp...
br pg td dia buat hal.. sebelum mandi tu dia dah ek ek.. so lepas mandi mmg x espect lah dia akan ek ek lg... skali tu masa akak tgh ambik baju per nak pakaikan dia.. dia dah slamat ek ek tepi katil... dgn pungkuk x cuci naik katil..habis cadar gue.. dah lah baru tukar mlm td.... dah yakyak anak sendiri kan... terpaksalah tahan geli tu....cadar tu sempat sental jerk ngan towel dapur & trus buang towel tu..asyik membuang towel jer akak nie...mlm td pasai kes kicap tu...blk knag kena tukar cadar smula...

Jasfyra said...

bagusnya maryam..tahniah...
motor tu sama cam kakak dina n ica punya..tp depa punya kaler putih..hehe

wanie said...

bagus nye maryam..dah tak pakai diaper siang ye..camne nak ajar ye..ingat nak potty training si irfan ni..tapi dia tak pandai cakap nak kencing

Norsham said...

wah. alhamdulillah. dh save 1 brg kan? akak ni duk kata nk train baby x mo pakai diaper. tp akak seriau pulak. bkn apa, malas nk lap dan cuci carpet segala klo dia tekucil. huhu!
wah maryam, siap dpt upah motot lg. tp nmpk mcm tecik ja motot tu. nati mntk yg lg besar dari ayah okeh? hehehe

~~ciklinn~~ said...

itu dia.... minah rempit lalu.... pin pinnnnnnnnnnnn ketepi semua....

hhehheeh..... sue umah tgh renovate yerk..apasal ko tak tutp itu sofa dgn selimut ka apa ka? habuk woooo.... umah aku dulu, habis aku buang semua bantal2..terlupo tutup... habuk simen amatlah berat...susah sgt nak ilang

Hirda Ibrahim said...

nanti hardy pi umah maryam leh tumpang main leh x? hehehe

sue, apsal cikgu hardy x mxm cikgu maryam aaa?? bestnya cikgu dia rajin trained.

sue, sian en abu, nampak sgt nk anak boy tu... siap beli motor kat maryam..keh keh keh..

oliole said...

bagus...
sue belilah training pants bagi maryam...
saya ada beli bagi asha, tapi belum pakai lagi...kena try pada weekend...once saya dah try, saya bagi tau resultnya...nanti bolehlah sue beli bagi maryam...

mrs khairul said...

sue..tahniah anak dara ko dh beso..bijak dia..pandai ckp bila nak tencing,,hero aku tuh bila dh kencing br ckp..2 yg aku mls nk toilet train dia nih,,tggu ka taun dpn..hahahaha

weh dh ada motor ni kena la bwk maryam p taman..ng sket dia nak main.,.puas sbb lapang..aku dulu rajin gak bwk kanda..skg ni je dh mls..

Mimi~N said...

bravo maryam..dah besar x pakai pampers dahhh..
najeeb nak tumpang naik motor tu leh tak?

lieya_latif said...

cantik moto maryam....aku suke la sue...same cam yg mia punye tapi lagi cun maryam punye ....

mia same cam maryam gak...dah tak pakai pampers waktu siang...die sendiri yg mintak tak mo p akai pampers....setiap setengah jam die sendiri minta gi blik air nak kencing...sudahnye tak keluar2 dok main air....bengang gak aku he he hehe

Mama Safiyyah said...

wah, dah tak pakai pampers tu, maknanya dah boleh nak dapat adik tu :-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah sue cantik motor maryam beli kt ner ... siap halmet bagai .. bagus2 safety nieh

Cik Puan Mimi said...

comel motor rempit maryam.. sebijik cam farhan punya.. jom main lumba2 rempit.. heheheh

maryam dah boleh cakap, senang nak train free diapers, emily masih blom boleh cakap lagi.. kena tunggu next year la agaknya..

Related Posts with Thumbnails