Followers

Tuesday, December 02, 2008

Pemenangnya adalah...

Watie@MamaCikMya & Ayom!!! bg kuiz teka jumlah uncang yg maryam ambil hehehe.. maryam amik 3 uncang !!! alasan dia satu adik punya, satu mama punya, satu lg ayah punya... hehehe ingat dia kat km... terharu dgr... sampai ari ni ada lg.. dia x mkn pun.. saje suka nak amik... tahniah ye... sila emailkan alamat.. psstt watie pun kena kasi alamat wpun dah penah menang..pasalnya daku x simpan la plak.. huhuhu adiah misteri jatuh kepada k.Mimi, Zana & Iza pasalnya hehehe x leh bgtau ni adalah rahsia... klu sy bgtau kang ada plak yg x puas ati la..apa la.. x syok.. sila bg alamat ek.. daku nak pos adiah.. next round br sy umumkan adiah misteri yg len plak.. insya-allah ada utk kengkwn len plak... ni sbagai tanda persahabatan kita... syg korang suma... muahhhhhhhh

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

nak cerita pasal umah plak.. al-hamdulillah tadi (1/12 @ 7.00pm) dah siap hampir 80% dah di cat pun hall km dinding + syiling.. tggl lg nak wiring lampu + kipas kt hall + bilik no. 2.. td hall gelap, harapkan lampur dapur jek... harap2 esok suma akan siap sepenuhnya.. mggu ni pasti letih dgn ngemas + mop ( x tau la bape round nak kena mop :(( ) dah minta budak2 tu cucikan lantai siap2 ..derang akan guna aisd pasalnya byk kesan simen kt lantai.. hurmm x sabar nak tgg esok.. td cat pun x bape nak nampak kalernyer.. tah betoi ke tdk yg derang guna tu... xde la lawa sgt tp len mcm la sket umah daku.... hehe besa2 sajok.. klu ikut ati nak deco english sumanya tp kang serabut plak maklumla daku x kreatif tambah plak kewangan yg x bape nak cukup.... ada sentuhan sket2 pun jdlah... sederhana org kata ..

14 comments:

muhaiyom said...

erk x sangka betul pulak ek..yeyeyeye...menang..

Mama Safiyyah said...

alahai cutenya reason dia.....so thoughtful......mcm my yayah, kalau makan apa2 mesti mai suap me and hubby and mama tok and baba tok dia.....selagi tak masuk our mouth, mmg dia tak dok diam.....
kalau maryam ada adik sure jd kakak yg penyayang tu kan......

Jasfyra said...

tahniah kepada pemenang...

Mama Mya said...

wah menang lagi.. x kusangka2.. nie nak kena bagi ucapan ke?

kepada sue time kasih manyak2 coz anjurkan kuiz mcm nie.. saya doakan murah lah rezeki sue.. so wat manyak lagi yer kuiz hahaha.. ucapan nie x nengok kerta yer aii tulis sendiri hahaha (ucapan bahasa malaysia jek.. kang dlm BI kang tutttttttt bahaya cakap hahaha)

wah sue x sabar nak nengok umah sue tue mesti cantik...

Puan Iza said...

haaa???? dpt adiah misteri.....hehehhe...suka..suka...tq sue...len kali kasi lagi adiah ek...

Cik Puan Mimi said...

oo nak bagi hadiah.. ingat nak bagi kad jemputan. heheheh mekasih yek sue, tak sangka dapat hadiah misteri. ingatkan pernah menang, tak de la can nak dapat hadiah misteri tu.. alhamdulillah ada rezeki kak mimi lagi.. (kak mimi pun nak kongsi jugak la dengan kengkawan bila ada rzeki lebih nanti)

memang sue, kalau buat plaster ceiling, simen akan berterabur kat lantai.. kekadang tu melekat.. biasanya kontraktor yagn buat tu akan sental lantai tu.. jangan risau.

hall raya haji la ni yer..:) sue pakai downlight tak?? kalau bubuh warna kuning pun cantik tau.

wanie said...

salah pulak jawapan wanie...tahniah kepada pemenang

Hirda Ibrahim said...

apsal aku sentiasa bg jawapan sipi2 jek?? isk isk...

lieya_latif said...

ALAHAI....tak kene lagi...mmg tarak ong aku ni...dah le bagi jawapan sampai 2 tapi tak kene gak ha ha ha

eija28 said...

adoi....tak menang ar....tak ong...ish..ish....sue nanti buat lg kuiz tau!!!

Fateen said...

hehehe, tahniah buat pemenang.. sue, thoughtful sungguh maryam yea.. haa ni bila nk tambah adik ni? lps ni bley jadik kakak mithali :D
Raya haji balik mana?kalau balik raub, mehlah dtg umah mertua fateen plak..

Zanna_MamaBatrice said...

uh...terharunyer....
aku dpt hadiah misteri...mmg misteri ler sue...apa2 pun ..thanks sue...ada gark rezeki nak dpt hadiah dari sue ni....

dah 2 hari line tenet opis nie problem...hari nie pun belum tentu ok sampai ke ptg...tensen jer aku nie hah...

maryam ...sayu kan bila anak ingat kat kita dlm apa2 perkara pun....auntie syg maryam...and maryam sayang ayah & mama sehingga ke hujung hayat yerk ...

sue...kalu pasang mosaic @ byk kesan simen kat lantai mmg diaorg akan cuci ngan acid...coz' kalu tak simen tu susah nak tanggalkan...tp sure ko mmg akan penat giler2 ler nanti time nak kemas balik..nak mop tu...kena berkali2 mop baru rasa yakin sikit...he he he...betul ckp kak mimi..kalu ko pasang down lite...sure cantik....umah zana takde down lite...tp laki aku gatai pi tukar mentol lampu kalimantang tu ngan mentol kaler kuning.....adoi ler....sampai ke dapur dia tukar.....
xpe sue...x sumer deco english style pun xpe..janji ada sentuhan sikit2.....ko kan ahli vantage...apa lagi?

Jue ~ mama DnD said...

pandai maryam..sentiasa igt kat mama & ayah dia... terharu... apa yg dia nak bg tu x penting..ingatan dia tu...
wah..rumah sue berwajah baru yerk.. nanti tanyang lah pic sebelum & selepas make over eh...
ni wajib kena buat open house raya haji nie..panggil kami semua..hehehe..

mrs hafiz said...

x menag la aku, aku teka 1 je.. tak bernasib baik je ni..

Related Posts with Thumbnails