Followers

Monday, December 01, 2008

pembantu mama...

sabtu lepas sepupu sy kawen.. kt sp..km x dpt blk..mcm2 alasan la.. salah satunya en abu cutinya sudah kureng :( mak n adik badek sy je yg blk jumaat tu.. sy buat la uncang gula2 ni utk sepupu sy itu.. al-hamdulillah dpt pembantu yg sgt rajin.. x sangka maryam pandai mskkan gula2 n tarik reben uncang ni... ada la dlm 20 uncang dia buat... suka tgk dia buat kerja..dlm ngantuks tu dia buat gak... comel tgk jari2 halus dia tarik reben... :) klu ikut leh dpt 100 tp x cukup gula2 ada la 90 uncang jek.. pastu sebagai upah maryam ambil sket.. cuba korang teka.. agak2 bape uncang maryam amik sebagai upah??? sapa yg paling tepat akan dpt adiah :) kuiz tutup kol 6 ptg isnin




29/11 - hapdet @ home buat masa ni mama maryam bz ngan kerja2 opis..byk yg kena buat dgn kadar segera..minta maaf klu x sempat nak komen kt blog korang... sy cuba melawat tiap2 hari .. cam td sempat tgk sket2 sajok.. tenet lembab.. insya-allah tiap2 hari ada n3 baru.. tp x tentu byk @ sket... jgn plak ada yg kt ..kata bz tp update tiap hari.. sy buat auto publish ye.. tolong faham..x tau nak buat auto publish tanya sy ok....

17 comments:

Puan Iza said...

rajinnya maryam nie....mcm ni lah anak dara hehehhe...
sue, aku rasa kan..maryam tu amik uncang satu jer...maryam kan budak baik. mana leh amik byk2 hehehhe..betul tak?

sue, ajar aku skit camner nak wat auto publish tu....

eija28 said...

sungguh rajin maryam nie...tolong mama buat uncang erk....ada saje kuiz ko nie sue....

oliole said...

rajinnya pembantu u...

eija28 said...

oklor sue...aku teka nie tau...5 uncang kot maryam amik sbg upah.....betul ke??????

Mama Mya said...

wah rajin maryam.. dah semakin pandai.. ni laa untung ada anak p'puan hehehe.. nak teka gaks maryam amik 3 uncang hehehe

re = sue, saya nie pening yg x tau ujung pangkal hehehe.. lebat erk rambut sue sekarang nie hehehe

wanie said...

rajin nye maryam...tapi amik upah ye..berapa ye agak nye maryam amik upah tu...wanie teka 4 uncang kot

Cik Puan Mimi said...

untung ada anak dara.. boleh diharap tolong mama..

kak mimi teka 2 uncang jer

mrs khairul said...

sue aku nak teka 5 uncang..sama cam eija...hehehehehehe

ILA said...

Syoknyer ader pembantu yg rajin cam MARYAM ni.... Kalo AFIQ, dia bukan tolong masukkan gegula ni, dia amik uncang & kuarkan blk gegula tu semua... pastu mintak aku bukak kan tuk dia makan!! isk...isk

Aku teka 2 uncang!!

muhaiyom said...

hehe..pandai anak mama..untung ko ade anak pempuan..rajinnya maryam tolong..
aku nak try teka la..maryam amik 3 uncang..hehe

Mimi~Najeeb said...

rajinnyer dia tolong mama...
aunty teka, Maryam amik 5 uncang sebagai upah..betoi dak?

Hirda Ibrahim said...

dah leh harap anak dara ko ni sue... hehehe
okeh.. coz aku suka no 4, aku teka maryam amik 4 uncang.

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

rajinnyer maryam..leh amik tender ni..
kalo hirda suka no 4, kak iena suker no 8..keh..keh..banyaknyer maryam makan gula..7 @ 8 uncang kkkk..

Mama Safiyyah said...

walaupun kita belum kenal, macam excited tengok maryam tolong mama dia......kita nak teka jugak.....agaknya 1 je kot???hehe salam perkenalan......

lieya_latif said...

sue aku teka 4 atau 5 uncang maryam dah kebas .... he he heh e....

rajin anak dare ko ni.....tapi tule, tak selamat kalo anak2 kite tolong bab2 yg ade gule2 nie...sure kene cukai kat depa hi hi hi hi

mrs hafiz said...

maryam amek 1 kot

Zanna_MamaBatrice said...

hu hu hu..
semlm tenet opis meroyan...daku ketinggalan..
rajin arr maryam...
baik plak tu tolong masuk satu2...nie ada yg masuk mulut tak sue..?he he he

Related Posts with Thumbnails