Followers

Monday, December 22, 2008

memancing udang

smlm km anak beranak + cu mir p memancing udang harimau kt kolam udang..area sg buloh dekat je ngan umah.. 1 jam = rm15.00 berbaloi.. km dpt 10 ekor udang.. sgt sedap..manis je.. keh keh keh len kali kite p lg ek ayah.. syok la.. en abu ada la beberapa kali p mancing udang kt raub.. folo cu mir..

maryam kusyuk tggu udang naik..

ni dia hasil tangkapan... ada yg idup tau..

berani takut ni.. hehehe licin kan..

besar x?

sudah siap digoreng..ratah je.. maryam mkn hampir 2 ekor.. suka dia...

11 comments:

oliole said...

besarnya udang...
udang tu masak butter ke?

Azie said...

beraninyer dia pgg sue...eh nnt ko ajak aku g sana yer.

Mama Mya said...

wah sonotnye memancing udang.. bestnye udang tue bosar nak sikit hik hik hik

Jue ~ mama DnD said...

besarnya udang tu sue... tgk kat dlm besen tu mcm kecik..sekali tgk yg maryam pegang besarnya... segar bugar lak tu.. mesti sedapkan sue.. dalila mmg feveret dia udang..tp dia panggil ketam..ekekeke...
sue jelas a tgk anak dara tu ayu betui dah mcm nak dare pandai melawa.. dgn cekak rambut, bersubang ijo.. bracelet kiri kanan... bertuahnya kalo dalila nak mcm tu... pakai gelas emas pun xmo.... beli cekak rambut mam dia yg pakai..kdg tu rimas rambut sama masuk dlm pinggan masa dia tunduk mkn...

wanie said...

best nye memancing udang..dapat 10 ekor lagi..besar2 lak tu...

masak ape udang tu...mesti best..makan udang segar2 hasil tangkapan sendiri

Zanna_MamaBatrice said...

huiyooo....abah & maryam pi pancing udang erk...cayalah...
sue, berani maryam pegang udang tu sue....besar seh....mmg sedap kan udang fresh nie, manis jer rasa dia.....adoi, telan liuq nengok udang goreng ko tu sue...

comel ler maryam ngan anting2 hijau tu....ko potong ker rambut maryam tu sue....cam pendek jer...tp nampak kemas ler maryam camtu...

re : untung ler hubby mu mengotakan janji sue...hubby ku slalu ngelat ooo...tu yg slalu buat aku angin jer ngan dia...tp nak buat camner...dah namapun suami, lebih2 karang, kata derhaka plak...he he he

sue, gown yg batrice pakai tu aku beli on line...kalu ko masuk WMC try pi kat kedai Leenm......cantik2....berbaloi plak tu...

Jasfyra said...

wah udang beso...bestnya..terliur aku kt sini sue..hehee

Sham Ummi Echa said...

bsrnya udang..berani plak tu maryam pegang..dia x geli pon ek..cayala maryam.. aku suker la pic udang yg siap digoreng tu..sodapnya..meleleh air liur aku..

Hirda Ibrahim said...

oh heavennyaaaa...
aku dh le gila udang...
aku nampakdlm besen tu ingat besaq kat tesco je. tgk maryam pegang..wahhh besaqqq... so kiranya rm15 = 10 ekoq. berbaloi sgt!! :)

Mimi~Najeeb said...

besaqnyaaa udangggg..bestnyer tempat ni...tapi kena ada peralatan menangkap la kot kan? ke dia sedia jugak kt sana?

~~ciklinn~~ said...

besarnya udang..best best best....

ok apaer kan 15 hengget dapat 10 ekor.. heheeh tapi en.abu pandai mancing lah tu...laki aku pernah gak mancing sekor pun tak daapt... lebur 15 hengget... wakakkak

Related Posts with Thumbnails