Followers

Wednesday, December 03, 2008

maryam & mama @ tesco

punya la byk ride maryam naik.. sampai bosan.. tgk ha siap baring bagai.. hihihi

cawan pusing ni maryam naik 2 kali okeh.. patutnya leh naik 3 org tp xde plak yg sudi naik ngan maryam.. men la sowang2..


tgk..bukan nak men sgt dah.. dok tgk sana -sini jek.. satu ride 2 min.. lama gak ...


sabtu lepas ayah maryam kerja 1/2 day.. km dua beranak p kuar jln2 kt tesco extra shah alam.. pasalnya x kan nak bkurung jek dlm bilikkan.. indon2 tgh buat kerja lagik.. lepas p bfast kt kedai blk umah amik beg n etc.. kuar p klinik dulu.. maryam selsema ( umah byk habuk + cuaca kejap panas kejap ujan), pastu br ke tesco.. terus p tempat main2 ni.. rm5=8 token sy beli rm10 hehehe layan je maryam men.. hampir suma ride dia naik.. sampai dia dah bosan.. keh keh keh rasakan.. agak2 dah 1 jam kt sana km msk dlm tesco.. beli strawberi, tisu .. maryam dah start ngamuks.. dia dah ngantuk.. dlm kol 12.50 br gerak p amik ayah.. keta ayah tggl kt opis.. isnin br dia amik.. otw nak p opis ayah maryam nangis2..serba x kena.. last2 dia diam jek... rupanya tlelap.. hahaha nampak ayah terus segar... apa laaa.. p mkn suma.. blk umah...maryam men dulu dah kol 5 ++ br dia zzzz .. lega tgk dia tido... km bdua kemas umah .. pasalnya ahad derang x kerja..


jgn lupa melawat http://e-bazaar2u.blogspot.com

16 comments:

~~ciklinn~~ said...

wah mesti renovate habis habisan nie... nanti jgn lupo ajak aku tgok umah baru renovate ha.....

Ya ampunn punyerlah byk ride maryam naik sampai terbaring2 dah boring yer...

eija28 said...

amboi maryam...byk ride naik erk..aku suke tgk yg dia naik cup tu..byk koleksi topi yerk sayang....iman klu naik ride dia takmo turun...so aku masuk token baru dia nak turun....huhuhu...klu x berjam2 nak dok dlm ride...

SSulieana said...

x sabo nk tgk langsir baru ko...sure cun gilessss!!!!hehehe

Jasfyra said...

sampai terbaring tuh..hehee
tp xper, yg peting dia puas hati main kt situ sue.nanti aku pon nk wat camni ar.biar anak2 aku main sampai depa muak..heheheh

muhaiyom said...

maryam mesti penat sgt ikut ma&pa dia ni..sampai kan landing kt ride tu...hehehe

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

bestnyer maryam ..mama beli token banyak tu..semua dia main..kalo jannah semangat nak naik berkobar2, biler dah naik tak sabarlak nak turun..

Mimi~Najeeb said...

bestnyer maryam..mama dia rajin melayan rides token nih..sampai RM10 abih pun takpe kan...semuanya untuk Maryam
p/s - najeeb x mau naik ride camni...dia naik sat pastu nk turun..hihi..takut kot bunyi bising n gerak2...ntah apa2 la anak jantan ku yg sowang tu

azie(mama auni& erin) said...

sue tesco mana nie..aku xpernah p lagi..aku dok p tesco extra jer...nnt aku dtg sana jom p pusat akuatik yer.

Zanna_MamaBatrice said...

yelah suekan...x kan ko nak dok berkurung jer dlm bilik tu sementara pekerja2 tu buat hall ko...mau keras ko dlm bilik tu...

sampai bosan hah maryam main....
agak2 lepas nie .......dia teringin tak lagi nak main2 benda2 tu sumerrr.......keh keh keh...

re : sue...mmg cun sue blouse merah itam tu...tp bila ko kata ada ropol2 kat dada.....cam x sesuai ler plak...nak pakai time pregnant...ntah bila ler plak kan...dah ler aku nie besar...pakai blouse yg ada ropol2 di dada tu nanti bertambah2 ler besar aku nie gamaknyer...he he he...
xpe nanti aku survey2 lagi erk...insya allah, aku tolong promote kedai ko kat kengkawan office aku nanti...tp mmg murah pun ko jual blouse2 nie...mana nak dpt harga camtu kalu kat luar...

ILA said...

memula tgk gambar ride2 tu...dah agak ni mesti kat tesco xtra shah alam... haha sbbnyer aku kalo g cni, mmg AFIQ ngan ayahnyer lepak kat cni la sementara tunggu aku shopping hahaha...

tp, hati2 yer sue... kat foodcourt cni la yg anakku itew kene food poisoning!! sampai kehari ini aku masih fobia nak mkn dlm food court tesco xtra ni.... kalo dtg, mesti g cr tempat makan kat luar... takot punya psl...

wanie said...

best la maryam..leh naik ride tu puas2..

bila renovation rumah nak siap?

Zanna_MamaBatrice said...

re : bukan ko ler sue...& bukan dari kalangan geng2 kita....he he he...korang baik2 belaka...

ooo ko dah post erk...hik hik hik...ari nie kot dpt....tak sabar nie nak tunggu.....

KV said...

eh, ada cawan pusing ek?

Sham Ummi Echa said...

besnya ride kt situ.. paling suker kt cawan tu...haaa..smpai jemu maryam..keletihan smpai trtido..sian dia..

bila nk siap renovation umah ko nih.. bila nk jmput aku dtg umah..hehhe..dasar x malu kan..

mrs hafiz said...

puas la maryam naik rides tu sume..

Norsham said...

menatang² ni kalu dpt kt anak dara akak abes lah. mmg x kemana. duk situ ja. plg dia suka keta/lorry/horse. kalu buleh nk tidoq situ troih. huhu

Related Posts with Thumbnails