Followers

Friday, December 26, 2008

Bridges Talk @ Auditorium Pjaya



SY CUTI 25/12/2008 - 04/01/2009 JADI MUNGKIN BLOG AKAN TIDAK DI HAPDET ... KATA ADA PROJEK..MUAHAHA

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARAM & TAHUN BARU KEPADA KAWAN2 SEMUA!!!

hirda, iza & kwn2 lain yg tanya ktne aku beli benda2 alah kt n3 romantika .. nama kedai tu romantika kt plaza alam sentral a.k.a PAS shah alam.. tingkat atas sekali ... sila terjah okeh... semua murah2...


10/12/2008 km tgh siapkan paper bag utk 800pax... penat woooo... buka kilang km ari tu.. 3 jam gak la br siap semua...

nampak gemuk plak sejak akhir2 ni kan??? huhu lieya aku nak try la JDM tu.. (agak2 bape kotak aku kena mkn nak buang 10kg aaaaa????)

aku n k.fiza.. km kena jual buku 11/12/2008 tu... x byk laku dlm rm700+++ jek.. org kaya2 ni mana nak beli..huhu semua nak free.. ( ampunnnnnnnnnnnnn)

ngan org kuat PLF... bgambar sblm event mula..

ni la juru photo PLF..abg musy.. dia sebenarnya Peg IT..( dia la yg pantau penggunaan tenet..)

ramai yg sudi tolong kt bookstall sy ni..al-hamdulillah...

ni suma sulie punya angkara..bunga ni cantik..dia suh sy pose kt sini... (jgn muntah ek..)

ni lg satu..keh keh keh...bajet ni dah cun abeh nih.. hahaha muka penat.. dah kol 7 lbh.. Raja Nazrin pun dah lama blah..

Wednesday, December 24, 2008

Hi-Tea @ Yayasan Al-Bukhari

4 p.m @ Yayasan Al-Bukhari 19/12/2008 sy + kwn2 terima sijil penghargaan daripada Yayasan Menjenayahkan Perang ...sijil disampaikan oleh Dato' Sri Utama Dr. Rais Yatim... berdebar sggh..nasib laju je semua..kureng la( sket) debaran... hehehe

Warga Perdana Leadership Foundation

warga library

terima sijil ketaq lutut wooo..ramai sggh juru gambar...malu aii wartawan ramai masa ni..(mcm la derang nak amik pic aii..hihihi)


teman semeja ..rose & cik yah..

sulie & me tgh nak mkn roti jala.. sedap ohhh

sapa kenal dia??? angkat tgn... sgt sporting mamat nih.. senyum jek.. hehehehe masa ni nak blk dah tu yg sy ngusung laptop kt blkg.. x berani nak tggl dlm keta...ilang mampus ..reta opis plak tu..huhuhu

Tuesday, December 23, 2008

Romantika

HIHI.. ahad br ni maryam&co terjah romantika PAS.. sonoknya tp uwang kureng..x gaji lg ... mggu ni nak blk kg plak..klu x terjah lagik..muahahaha.. mggu dpn sy cuti so ada projek.. harap2 jadi la.. en.abu rela dlm tpaksa gak la ..keh keh...

RM7

RM7

TEMPAT GANTUNG RM 10 (ATAS) RM5 (BWH) & PIRING RM5 EACH

MARYAM PUN NAK TUMPANG SEKAKI ...DIA KT BUNGA MAMA CHANTEK LA...

BUNGA RM7.50 + TEKO NI RM7 MURAHKAN???


DAH LAMA BELI KAIN COTTON NI CADANGNYA NAK BUAT LANGSIR CAM KT BWH NI.. SGGH MERIAHKAN.. HARAP2 JD LA.. MERAH DIMANA2.. PENING LA SAPA DTG UMAH HAKU.. HAHAHA MGGU NI BLK RAUB.. GODEK MESIN JAHIT MAK TOK MARYAM..

pic ni amik dr blog sapa tah... ni nak buat contoh ..

Monday, December 22, 2008

memancing udang

smlm km anak beranak + cu mir p memancing udang harimau kt kolam udang..area sg buloh dekat je ngan umah.. 1 jam = rm15.00 berbaloi.. km dpt 10 ekor udang.. sgt sedap..manis je.. keh keh keh len kali kite p lg ek ayah.. syok la.. en abu ada la beberapa kali p mancing udang kt raub.. folo cu mir..

maryam kusyuk tggu udang naik..

ni dia hasil tangkapan... ada yg idup tau..

berani takut ni.. hehehe licin kan..

besar x?

sudah siap digoreng..ratah je.. maryam mkn hampir 2 ekor.. suka dia...

Friday, December 19, 2008

topeng mata...


malu2 plak..keh keh keh siap isap puting tu.. iskhh dia kan msk keta terus minta..pasalnya kt taska cikgu x kasi isap puting... pandai plak.. klu kt umah..ngamukss klu x dpt...

peace!!!

Align Centredah elok sket....


dah lama x tgk hasil kerj atgn maryam... ptg rabu masa amik dia ..dlm keta dia dok bising kata adik buat topeng.. pastu dia kalut buka beg sekolah.. nak tunjuk... hehehe nilah hasilnya.. cikgu yg gunting ..maryam just warnakan.. ok la.. ada xtvt dia kan.. cikgu tgh kumpulkan lg apa yg dia buat... dah akhir thn ..so semua mak pak akan dpt.. x sabar nak tgk...

Thursday, December 18, 2008

salam semua...

lega dah settle bengkel yg dianjurkan library ni.... lega sgt2.. mcm2 kes blaku.. besalah masing2 nak tunjuk akulah yg boleh buat keja, aku lah yg tbaik n org len x buat kerja.. aduss aku sgt2 letih dgn manusia mcm ni.. aku rasa sakit sgt.. hurmm nasib kali ni aku org bwhan jek klu aku kena head apa2 susahnya... event kali ni aku rileks sket.... hari ni boleh mula buat keja yg aku tgglkan sejak 2 mggu dl.. dateline tetap jln.. bos aku x pk ke yg km dok kena buat keja len tu? hurmmm mggu depan aku cuti (x-mas - new year..aku msk kerja 6 Jan 2009 !!! ) harap aku boleh siap kan transcription yg perlu di anta 24hb ni... x leh la aku men2 kan... ptg esok km ada hi-tea kt yayasan al-bukhary kol 4 ngan Tan Sri Syed Mokhtar , TDM + TDSH .. ada penyampaian sijil ..ni event kt PWTC Royal Charity Dinner ngan Agong ... ari tu event tu km dpt duit tau.. rm50..ok la kan.. aku drive kot dr opis.. klu p ngan keta opis kang lmbt la aku sampai umah... baik terus blk dr sana..

korang suma maklumkan aku dah private kan blog aku.. malas la nak dgr lalats bbunyik.. klu ada kwn2 kite yg x dpt msk blog aku ni minta derang email/sms aku ek..nanti aku invite.. aku kalut sket dlm mggu ni + mggu dpn.. nak siap kan kerja.. klu aku x komen tiap n3 korang harap maafkan aku.. aku x sempat nak buat semua tu.. buat masa ni...

mggu dpn 23 hb aku ada projek oral history ngan tan sri shamduddin.. ( PJH) ada 4 lg transcription yg aku kena buat.. semua nya nak cepat.. argghh ni wpun aku bcuti kerja tetap buat dr umah.. baik x yah cutikan?? tp cuti aku byk lg.. ada 11 hari.. aku amik 26, 30,31 & 2 ..yg 2hb ni cuti ganti yg aku kena keja sabtu lepas.. kira x kacau lg la cuti aku thn 2009.. baki cuti aku 7 hari tu x leh bw ke thn dpn.. klu boleh pun 1/3 jek.. maknanya 1 hari? hehehe...rugikan.. nak buat camne.. xpe la.. thn dpn aku akan cuba habiskan.. keh keh azam thn baru..


Monday, December 15, 2008

Maryam & Ayah merempit????




klu x silap pic ni diambil pd ptg ahad (7/12/2008).. ujan cam renyai2 halus .. ayah bw maryam p jenjalan.. tujuan utama nak p buh minyak jek.. hehe suka dia.. nasib bw blk bj sejuk.. dekat je stesen minyak ni.. tp len kali kena pakai topi keledar gak kan .. bahaya?? hurmm nak kena p beli nih..

Friday, December 12, 2008

Raya Haji kami

maryam ikut p solat sunat raya haji kt masjid raub.. al-hamdulillah mood dia baik.. dia tau hari raya kot.. hihi masa km suma solat dia ikut solat.. kite rukuk dia pun rukuk.. sujud pun gitu.. thn depan leh bw lagi...

ni dah siap.. tgh salam2 dia bz nak main dah.. tudung dah bukak..iskh..

maryam mkn roti..masa ni elok2 pas solat... dia dah lapar..nasib bw bekal roti n susu.. km dok kt belakang so x la segan sgt...

maryam & abah.. masa ni abah nak p hospital..tgk imi & SERI.. km plak nak siap2 blk ulu dong..p kubur atok.. ( ada cerita sedih masa kt kubur..) huhuhu..

memperkenalkan..

jom..jom..siap2 suma kite pegi hospital..tgk baby SERI a.k.a AFZALYNA AHMAD ZAMZAIRI .. maryam pakai topi baru dia.. ramai yg kata chantek topi tu.. hehehe x rugi beli.. sebelah tu kakak ma sepupu maryam & kakak kepada SERI

ni dia budak busyuk masyam yg montel itu... kena kuning.. dok la bwh lampu tu.. hehehe muka dia sebijik cam abang long dia tau.. mmg copy paste jek... masa ni x leh angkat dia.. ada drip ...

hari ahad dah xde drip so dah boleh angkat letak atas katil .. lena jek.. asal letak kt cahaya lampu tu dia bising.. ekkkkkkkk pastu tido.. dlm 2-3 min ekkkkkkkkk lagik..

sian SERI kecik2 dah kena gomol ngan abah dia.. hehe merah2 pipi dia..

sekian cerita hari sabtu kami 6/12/2008 ujan sepanjang hari..

Tuesday, December 09, 2008

Yuhuuuuuuuuu..haiiiiii

Salam suma..

esok kejaa... huwaaaaaaaaaa kan syok klu leh cuti lelama.. keh keh keh.. taska tutup sampai khamis..jumaat br buka.. so mak tok kena dtg sini jagakan maryam... moga maryam gud gurl esok.. sy ada cuti lg tp x leh cuti.. lusa ( khamis ) ada BRIDGES event kt Auditorium Putrajaya.. jemput dtg ek suma.. free jek.. pastu sabtu plak ada MMU Discourse Series pg-ptg.. ( uhukkkkkkkkk...)

Camne ngan raya korang? Maryam&Co cam besa2 jek..x byk sgt amik pic.. ujan jek dr jumaat tu sampai la td br la cerah.. km kena gosok bj tau.. x kering2 siap p beli penyangkut bj tambahan.. ngam2 je td baki bj utk pakai blk.. keh keh keh.. pic raya x byk amik.. x p mana sgt pun blk Ulu Dong p kubur abah.. pastu jln p umah mak cik ( adik abah ) ..tu je la...

sabtu & ahad dok ulang p hospital ptg2.. tgk anak buah br.. Afzalyna dah nak 3 mggu klu x silap.. asyik kuar msk wad pasal kuning.. khamis ni p hospital lg check darah..minta2 xde apa lah... dlm kuar msk wad tu berat dia btambah tau.. pipi montel jek.. kuar dl 3.25kg ni dah 3.75kg.. hehehe smgt badan dia..

oklah.. klu free esok daku updated lagi.. msk pic yg x seberapa.. ni nak titon dah.. penat arr umah pun cam tongkang pecah.. tekanan..tekanan.. esok kt opis km kena p auditorium ..set-up apa yg patut.. khamis mmg sy x msk opis.. ada kt sana sepanjang hari....


Friday, December 05, 2008

Air Sembahyang :)

Istimewa kepada kaum muslimin n muslimat .. sy dpt email ni.. saje nak kongsi ngan korang di hari yg mulia ini.. sile jeles..daku cuti ini hari.. keh keh keh..opsss tah2 org len lg la lama amik cuti kan.. mlm ni nak blk raub insya-Allah km raya haji kt sana... maryam pun asyik ulang tanya hari2 ...kite nak p umah mak tok ke???.. dah dekat 1 bulan lbh x blk raub..pasalnya tiap 2 mggu mak tok dtg tgk maryam... handal mak sy tu..terer naik komuter/lrt/monorail... cayalah mak!!! key lah.. maryam & co nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA KORBAN buat semua kawan2 yg dikasihi ... pd yg blk kg/bcuti hati2 dijalan raya... semoga selamat pergi n kembali :) klu ada masa tluang sy akan hapdet lagik..ni nak kemas umah pastu ptg kang nak p soping bj raya haji... keh keh keh boleh gitu.. matilah klu en abu baca blog sy ari ni..kantoii...




air sembahyang

1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah,ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".
Penjelasan nombor 1 : Kita hari-hari bercakap benda-benda yang tak berfaedah.

2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, putihkanlah muka ku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".
Penjelasan nombor 2 : Ahli syurga mukanya putih berseri-seri.

3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku ditangan kanan ku ini".
Penjelasan nombor 3 : Ahli syurga diberikanhisab- hisabnya di tangan kanan .

4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab- hisab ku di tangan kiri ku ini".
Penjelasan nombor 4 : Ahli neraka diberikan hisab- hisabnya di tangan kiri .

5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, lindunganlah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".
Penjelasan nombor 5 : Panas di Padang Masyar macam matahari sejengkal di atas kepala.

6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini"
Penjelasan nombor 6 : Hari-hari mendengar orang
mengumpat, memfitnah dll.

7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan."Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".
Penjelasan nombor 7 : Ahli syurga melintasi titian dengan pantas sekali.

8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,"Ya, Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid-masjid, surau-surau dan bukan tempat- tempat maksiat"
Penjelasan nombor 8 : Qada' dan Qadar kita di tangan Allah.

Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yang dituntut dalam Islam mempunyai hikmah nya yang tersendiri. Pernah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa?

Pernah kita terfikir segala hikmah yang kita perolehi dalam menghayati Islam?
Pernah kita terfikir mengapa Allah lahirkan kita sebagai umat Islam?
Bersyukurlah dan bertaubat selalu. Ikhlas kerana Allah.

dpt award ni dr ayu@ibuAmjad thanks ayu... sy nak kasi kt suma korang yg ada dlm list updated + bloggers list itu nak taip satu2 ramai.. huhuhu sudilah terima ye.. hihi.. syg korang suma.

Thursday, December 04, 2008

Upah..


Al-hamdulillah maryam dah x pakai diapers siang2 kecuali time tido.. yieppppiiiiiiiii lega dgr.. ni suma hasil usaha cikgu kt taska dia.. suka sgt ..yelah maryam pun dah besar x lama lg dah 3 thn... mggu ni amik dia ptg2 pegang muntot dia.. keh keh x de diapers.. x mo pakai dah.. setakat ni x penah lg la tkucil.. sy tanya tiap 10 min.. klu nak buang air dia akan bgtau.. nak tido br pakai diapers.. save sggh... sebagai upah ayah adiahkan maryam motor ini.. tgk la aksi dia.. suka sgt.. siap ada helmet tu.. sebenarnya mama + ayah yg hover.. keh keh keh

erkk abaikan umah ku yg bsepah itu ye..

peace !!!

susah la pakai helmet.. xmo la..

ronda2 dlm umah.. pasni dah susun perabot semula.. sempit la tempat maryam nak merempit...

e-bazaar2u.blogspot.com

jemputlah kawan2 suma ke e-bazaar2u.blogspot.com utk jamu mata... manatau ada yg terbekenan!!! jgn segan2 bgtau sy ok.. thanks suma!!!!

Wednesday, December 03, 2008

maryam & mama @ tesco

punya la byk ride maryam naik.. sampai bosan.. tgk ha siap baring bagai.. hihihi

cawan pusing ni maryam naik 2 kali okeh.. patutnya leh naik 3 org tp xde plak yg sudi naik ngan maryam.. men la sowang2..


tgk..bukan nak men sgt dah.. dok tgk sana -sini jek.. satu ride 2 min.. lama gak ...


sabtu lepas ayah maryam kerja 1/2 day.. km dua beranak p kuar jln2 kt tesco extra shah alam.. pasalnya x kan nak bkurung jek dlm bilikkan.. indon2 tgh buat kerja lagik.. lepas p bfast kt kedai blk umah amik beg n etc.. kuar p klinik dulu.. maryam selsema ( umah byk habuk + cuaca kejap panas kejap ujan), pastu br ke tesco.. terus p tempat main2 ni.. rm5=8 token sy beli rm10 hehehe layan je maryam men.. hampir suma ride dia naik.. sampai dia dah bosan.. keh keh keh rasakan.. agak2 dah 1 jam kt sana km msk dlm tesco.. beli strawberi, tisu .. maryam dah start ngamuks.. dia dah ngantuk.. dlm kol 12.50 br gerak p amik ayah.. keta ayah tggl kt opis.. isnin br dia amik.. otw nak p opis ayah maryam nangis2..serba x kena.. last2 dia diam jek... rupanya tlelap.. hahaha nampak ayah terus segar... apa laaa.. p mkn suma.. blk umah...maryam men dulu dah kol 5 ++ br dia zzzz .. lega tgk dia tido... km bdua kemas umah .. pasalnya ahad derang x kerja..


jgn lupa melawat http://e-bazaar2u.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails