Followers

Tuesday, November 11, 2008

x ensem sudah...


ahad tu masa nak p besday mia + mija masa tgh letak2 barang tgk2 white viv sy cam pelik jek.. sekali tgk dua2 cover tayar tu dah ilang...huwaaaaaaaaaaaaaaaa km pun pk la org curi la hapa la.. siap sy kt sapa yg curi cover tayar aku ni siap la..ko amik 2 jek..nanti ko ilang 100...hahahaha punya la tensen..pastu x de mood nak naik dia.. terus naik keta en abu nak ke pjaya... dlm keta dok pot pet..tensen punya pasai.. sampai tlupa katalog vantage...hengen gue!!!

klu korang perasan siap bengkok tu apatah namanya..kt tayar tu..en abu kt kena tukar tayar @ beli sportrim ( x tau eja) nak pasang semula cover tu pun x lekat.. dua2 tayar belah kiri tau..so klu org tgk belah kanan nampak ensem.. tgk dr belah kiri.. huduh.. dah la ada calar belah kiri..mmg outlah.. padahal umo white viv ni x sampai 1 thn..dah comot.. (pssstt en abu.. nanti ada uwang make up la keta mama eh...lebiuw)

nak tau rupa2nya ......sabtu tu km p tmn metropolitan tgk org main layang2.. sblm tu amik cu mir kt sri damansara..sblm blk p mkn.. nak blk tu ujan agak lebat.. jd x nampak jln.. jarang lalu jln tu so x tau la plak lopak sikit punya besar + dlm.. melambunglah km... ingat xde apa2 jln la terus anta acu kt umah dia..km pun blk... kan dah gelap x pasan la cover ni dah xde.. tu yg pg ahad br pasan.. setelah pot pet x tentu hala.. en abu kt tah2 ttggl masa langgar lubang mlm tu... km tawakal la p semula tmpt itu lepas pulang dr alamanda.. lalu kali ptama x nampak.. lalu belah jln sana cam nampak..pusing lg sekali.. ada la... adoiiii tcabut rupanya..padahal td siap marah2.. ahaks.. en abu kt ada lg dlm longkang n tsangkut kt pokok2 kenit area tu.. maksudnya bukan keta km je yg tcabut cover tayar tu.. keta lain pun jd mangsa...ohhh sian mereka..harap2 mereka p semula tempat kejadian... ada wehh...

kesannya hingga pg ini x leh pasang itu cover wpun dah jumpa.. benda alah tu dah bengkok...kena la tggu gaji br leh tuka tayar 2 plak tu... huhuhu x ensem...x ensem... sedih tau...

ayah esok mama bw keta ayah eh.. pelissssssss



entry2 yg sy buat ni semuanya telah diauto publish ek....klu sy tsilap sebut ke hapa pasal date + hari tu kompius la tu.. ahaks..

15 comments:

Cik Puan Mimi said...

mula2 akak macam geram jer sapa yang curi.. last2 akak ketawa plak.. laa bukan kena curi, tapi tercabut la plak.. nasib baik jumpa kan. ialah sekurang2nyer tak de la nak marah orang lain tak tentu pasal..

Jasfyra said...

tu maknanya dia nak spotrim baru tuh..hehehe

CT SITU said...

hahhahahhahahahhahahhahahha

x nk komen..nk ketawa jer..

wakakkakakkakakkakakkakakkaka

~~ciklinn~~ said...

aduhai sue.... aku pon nak mcm kak ct.... ketawa...wakakkakkaka

kelakarlah citer ko nie....

Mama Mya said...

cam nie kena marah jalan laaa sue hehehe..

azie(mama auni& erin) said...

dia nak suh ko tukar yg cantik cket

Mimi~Najeeb said...

oo..ingatkan orang curi..rupanya 'lopak' yg curik..yg x best pasal lopak dalam ni..alignment tayar lari weihh..husband aku slalu bising kalo aku drive pastu 'termasuk' dlm lopak..

eija28 said...

eija mcm nak ketawa pun ade nie nak baca kisah rim keta sue tu....ingatkan tadi org curi ke....sabo jelah....takpe nanti en abu touch up keta mu itew ok!!!

Sham Ummi Echa said...

hi sue... da 2 kali jmpa sue masa bash emily n mia ngan mija...
nk borak lebih2 rasa segan plak..hehhehe..

sib baik jmpa kan... tp x leh pasang la plak... kena beli yg baru la ek...

Jue ~ mama DnD said...

aduhai memacam insiden plak melanda ciksue nie.... x per sue..kita serupa pot pet pot pet dulu...hahahahaha... mesti laju tu... tu yg terhental lopak terus tercabut ream cover tu.... yg lawak tu leh terpikir plak nak cari kat tempat kejadian eh...

wanie said...

la...tertanggal bila langgar lubang rupa nye..ingatkan betul2 la kena curi..nasib baik jumpa balik...
sekarang ni byk lubang la kat jalanraya...rim kereta hubby pun dah bengkok2

mrs khairul said...

sue aku tumpang sedih lah..hiks..hiks..dasyat betoi lah..langgar lopak pun ble tanggal..pani kena hati2 lah kalo jumpa lopak ek,,weh ko hanta la kedai..soh mekanik pasang..sure boleh punya..

Norsham said...

kwang³...

Yatie SawaNiLa.com said...

dasat gak... cover tercabut..

ILA said...

sabo je lah!!...kalo aku pon aku dah sumpah seranah dulu org yg curik tu...yer la benda tu brp sen la sgt... tp, bila akhir nyer jd cerita seperti yg ko citer ni....harus la aku gelak guling2 kat diri aku.

Aku rs org2 yg lain tu pon semua ngah ingat sape lah yg curi cover rim nih.....bukan semua org nak pikir dtg blk ke tempat kejadian cam ko buat ni...

Yer la...kete tu mintak rim baru la tu wakakakka.

Related Posts with Thumbnails