Followers

Wednesday, November 05, 2008

Ke Kota Gelanggi, Pahang

Suka tgk pic ni..pasalnya nampak rambut maryam yg didandan oleh imi ( kakak iparku ..) tiga2 beradik ikat rambut camni.. maryam ada satu tabiat.. dia suka tutup pintu..pantang nampak buka..mesti maryam kt tutup.. tutup ( sambil tutup pintu ) maklum lah dia dah biasa bkurung kt umah km... hehe ni je sempat amik pic dia.. xmo dok diam ek.. merengek jek.. rupa2nya ngantuks.. msk keta terus tido sampai jerantut.. dlm 2 jam la dia lena.. legaaaaaaaaaa.. klu x kejap depan, kejap blkg.. lasak..sy sampai sakit urat tau.. melayan kerenah dia.. km ke felda kota gelanggi pasal nak melawat sepupu yg msk ICU tu.. al-hamdulillah ok sket.. smlm (isnin) dia operate kali ke 2..nak betol kan saluran kencing... pic kt umah dia x amik.. segan plak.. huhuhu

hehehe..nampak x muka maryam yg hepi??? masa ni dah nak blk ke raub semula.. maryam naik teksi abah (abg sy) dia ngan kakak2 n tentulah mak tok kena ada.. klu x risau gak.. bila dia naik keta ngan org lain terasa sgt dia dah besar.. kenal sedara-mara.. dah boleh bdikari.. klu kt traffic light je dia mesti senyum n lambai2 km.. sampai la ke pekan benta.. gudgurl dia.. mak tok kt siap nyanyi ..main pok amai2 ... :)

10 comments:

Jasfyra said...

cantik rambut maryam..maryam mmg gudgirl..kadang2 je lasak kan..time tu mama kena layan ar..hehehe

Mimi~Najeeb said...

aku ingat kan aku sorang je la sakit urat bila layan kerenah anakku..huhu..ada gak gang aku rupanya..
lambut dia banyak..sesuai ikat camni :D

lieya_latif said...

comel maryam bertoncet rambut tu sue....ko kene rajin2 dandan rambut die....rambut maryam lurus cantik berikat....

oooo maryam suke tutup pintu yeak...bagus2....terjamin keselamatan.....baik2 jgn terkepit tangan dah le yek...

i'm ソソ said...

pandainya iminya dandan rambut...kita yang sentiasa anggap anak kita masih kecil...padahal bila diorang dengan orang lain, mereka begitu pandai bawa diri dan berdikari...
ingat lagi masa asha dijaga oleh maid, tangisan dia 1 lorong boleh dengar suara dia...
tapi lepas dihantar ke nursery, tangisan dia tu lembut dan slow aje...dia menangis meminta simpati kita...
lepas tu saya tanyalah nursery, barulah saya tau, mereka jarang duklung budak dan bila dah perlu sangat barulah mereka dukung...

Hirda Ibrahim said...

syahdu je kan bila rasa anak2 kita dh besar.
rindu time2 depa kecik..
maryam cam hardy. suka tutup pintu gak. lagi satu, botol kena tutup. x leh nk biaq2 terbuka.. bagus2!

mrs khairul said...

sue wajib ko toncit rambut maryam pasni kalo p mana2..cute tau!!

weh..details psl kursus tuh la..aku takut clash ngan time table aku plak..

Jue ~ mama DnD said...

comels sgt maryam dgn toncet yg begitu kemas... bagus a maryam ni..rela jer iminya mendandan rambutnya.. gudgirl..
bagus a..maryam...leh naik keter lelain..mmg dah nampak jelas & nyata sue..tokoh kakak tu... cepat sket sue....hehehehe
kalo dalila bertuah a nak naik keter lain... usah dalila abg diapun masih nak berkepit... masa pergi nak naik keter ngan sepupu sepapat.. bila smapai jer kat destinasi tu..turun keter trus ckp..nanti bali abg nak naik keter ngan mama lah...

azie(mama auni& erin) said...

hai dah leh buat dandan la...comel gitue

Puan Iza said...

a'ah la sue...cantik jek rambut maryam dandan camtu...nampak kemas jekkk....harus lah lps ni ko kena mendandan rambut anak ko tu....:-)

Zanna_MamaBatrice said...

adoi...zana nie mmg tak leh nengok bebudak pompuan dandan2 rambut bagai..ikat2 bagai...yelah...anak daraku takde rambut lorrr...so, makan ati ler jawabnyer...
comel jer maryam bertoncet tu.....nampak kemas...

Related Posts with Thumbnails