Followers

Friday, November 21, 2008

Annur Iman Syahirah

td (19/11)godek fp jumpa semula pic2 maryam masa kecik..ohhh.. rindunya bila tgk dia masa baby... badan boleh tahan gak berisi.. rasanya maryam start susut badan bila cucuk 1 thn... dia demam teruk gak.. huhu sian anak busyuk mama ni..


ni umo 4 bulan.. tido mesti kena bedung.. dia relakan aje..klu x tgn tu dok menggaru sana sini..tonyoh idung..iskhh..sapa tah kt cam kena kenan kucing.. huhuhu

ni plak umo 5 bulan.. tgh sembur2 tu.. gaun ni ciktek' yg belikan.. ada 2 elai ..dua2 merah..

maryam dah 6 bulan.. :) br bgn tido masa ni..

ni kwn en abu yg amik pic dia.. masa ni maryam br blajar duduk.. dah 7 bulan.. ni masa km buat open house 1st raya maryam..

comotkan.. maryam mkn biskut finger rasanya.. berlemuih abeh.. 8 bln dah masa ni..


suka sgt tgk pic ni..maryam dah mula nak kuruskan badan..huhu 9 bulan.. ayah belikan kusi ni..jenuh mengepamnya.. sampai la ni elok lg.. pooh tu 1st bantal golek maryam.. baru2 ni je dia boleh guna.. besar tu..

ni pun masa 9 bulan +++.. br blajar berdiri.. penakut budak nih..

ni dah 11 bulan.. lawak tgk puting maryam...dl x mo puting len..nak jenis ni gak.. rm1.40 satu..smggu sekali buang..hehehe stoller tu cik teh yg belikan masa maryam lahir... elok lg sampai skrg..


1st besday maryam... 1st time dia mkn kek!!! 1st mkn sendiri..nak 1/2 tu dia kerjakan.. indahnya saat itu....km sambut kt umah ..btiga saje..

gaun ni india dpn umah yg kasi.. jiran kt raub.. derang mmg baik.. masa majlis cukur jambul maryam derang kasi cincin emas sebentuk... x sangka betoi.. derang syg sgt maryam...

sekarang budak ni dah besar..dah boleh jd kakak..tp masih belum ada rezeki... kt taska kwn2 n cikgu panggil dia baby.. sy suh derang tukar..x mo maryam tlebih manja.. suh panggil nama dia atau k.long.. tp maryam x suka.. klu panggil dia k.long dia tarik muka.. hehehehe...mama & ayah syg adik satu dunia.. :)



18 comments:

eija28 said...

sue..aku suke tgk maryam dgn gaun pink tu...i like it...siap ada kepak....rindukan saat2 masa dorang baby dulu....

Cik Puan Mimi said...

sue, memang rindu saat2 anak2 kecikkan.. rasa nak ulang jer.. tak pe nanti ada rezeki dapat ler baby kecik lagi..

dulu pun masa kat taska lama, cikgu panggi emily baby, bila dah tukar taska baru dorang panggil emily.. agaknya anak2 kita ni walaupun dah besar tapi rupa baby facekan.. cuter jer. hehehe

orang india kalau baik dengan kita memang macam tu..kakak kak mimi masa kawin, india depan rumah pun bagi dia sebentuk cincin emas..

NAEMAH said...

eiii comei nye gmbr maryam dok lam stroller tu...mata dia mak aiii bulat nye....

Jasfyra said...

syembam maryam masa kecik...geram tgk..hmm, rindu gak masa anak kecit2 dulu..huhuhuuu..sue, aku doakan ko cpt2 dpt baby lg ek..amin...

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam

Betul kata cik puan mimi tu,
kalau bolih nak aje turn back the time... masa bebdk nie kecil sonok aje kite jaga dan ikut pembesaran mereka

sekarang dah tak cam dulu bolih d'timang2....

i'm ソソ said...

sekejap aje anak dah besar kan...macam semalam aje mereka masih baby...

Zanna_MamaBatrice said...

sue...lain betul muke maryam time kecik2 kan ...tp yg maintain..mata dia yg bulat tu......comel arr maryam...

zana geram tengok gambar dia sengih dlm buaian tu......cam tahu2 jer org snap gambar dia...time tu dia chubby betul erk....

yelah sue...batrice kecik2 pun agak berisi....bila masuk setahun dah start nak menonjang....badan tak naik.....

rindu kat saat2 anak2 kita kecik....peluk cium x puas2...skang nie..nak peluk cium tunggu mood dia ok...aduhai...!!!

Mimi~Najeeb said...

Rindu kan saat2 masa dorang baby kecik ebab2..
Maryam masa dlm buaian tu tembam amatss la..comeyyy...dgn bedung dia ..baik je tak meragam nak keluarkan tangan dari bedung..

Mama Mya said...

a'ahkan sekejap jek masa berlalu.. rasa cam anak kita masih baby lagi..

Hirda Ibrahim said...

sweetnyaaa...
aku pun nk compile gak pic hardy aa..
ada byk.
time umo 5 months pakai baju merah.. sangat muka en abu..heheh
starts 6 months baru nampak muka maryam now kan?
ooo maryam marah kalu panggil kak long?
hardy siap tersipu2 malu kalu kami panggil dia ABANG. LOL... suka aa tu.
tapi bila aku tanya dia "hardy nk bb x?" dia jwb "x mo, x mo. nk ABG".
haa maknanya anakku x mo adik lagi. dia nk abang je. so, aku kena cari anak angkat sorang..hahaha

lieya_latif said...

comelnye maryam ....tak lari air muke die dari baby smpi skrang kan....semangat plak tu....paling comel mase besdei die tu....kiutnye ngan gaun pink die tu....sue, maryam ni luas dahi die kan...org kate insyaallah jadi budak bijak.....amin...

Azie said...

comelnyer maryam mata bolat bolat....

rep: buat jugak tau muahhzz

eiNa said...

time maryam baby nampak cam aira plak .. tembam.. agaknya baby kalau tembam suma nmpk sama kut..

Puan Iza said...

Weiiii tembamnya maryam masa kecik....mata bulat lak tu....comel la....tapi awat bila dah besar ni kuruis?????
baiknya jiran india ko tu sue...siap bagi cincin lagi...bagus arrrr...

Puan Iza said...

lupa lak...ada tag tuk ko...buat ler.... hehehe

muhaiyom said...

salam su...comeinya maryam waktu baby..aku suka tengok gambo dia yg kena bedung tu..comei bangat!...
cepat2 la bagi maryam adik..nanti dia nak gak gelaran baby tu sampai besau..baru tau..hahaha..kalu ko bagi adik..x dok la orang panggil dia baby..musti panggil kakak punya..ingat tau..bagi adik laki..pas tu nama dia yusuff...hehehe

~~ciklinn~~ said...

alahai comellnyer dgn baju ada kepak tu... arghhhh ku meronta2 nak aanak pompuan... hhehhehehe

bulat yer maryam maa kecik... huhuhuh mata dier tu yg plg aku gerammm........

wanie said...

comel la maryam masa kecik...berisi jugak ye dia masa kecik2...sama cam irfan...kecik2 agak berisi..lepas tu makin kurus..huhuhu..

4 bulan masih tido bedung ye..tak lak dia meronta-ronta..irfan seminggu je bedung...asyik meronta, terbukak bedung...takut tertutup muka pulak kain bedung tu..lepas tu dah tak bedung2..skarang ni jalan cam kengkang sikit..sebab tak bedung kah itu?

Related Posts with Thumbnails