Followers

Tuesday, November 18, 2008

Anakku ...


maryam skrg dah pandai ajak km jalan.. pagi2 sabtu kan ujan..tgh sedap tido dia bgn.. kol 7 tau.. maryam siap kt.. mama jom jalan... alahai pepagi dah ajak jln.. mesti bosan pasal kt taska dia dok dlm umah, blk ptg terus msk umah.. bkurung jek.. tau2 je hari cuti..pepagi ajak jln.. nak p pool ujan renyai2...kemas2 umah.. mandi-manda kol 8 km kuar p isi perut.. ke kedai mamak la... pekena roti canai + maggi goreng + telur separuh masak + teh tarik ... pastu km mula operasi cari kedai renovations.. klu agak2 malas nak turun ayah sowang je yg p.. ni la aksi maryam sementara tggu ayah msk keta semula.. bz nak memandu.. ohhhhhh siap betul kan ekon, pegang kunci... cam ye ye nak bw la..betol kan cermin pandang sisi... nampak ayah dtg kalut nak p kt mama..har har har..melasak je kerjanya..

18 comments:

~~ciklinn~~ said...

mak aii...awalnyer bgn maryam yerk..dah terbiasa kot kan.... pagi2 dah kena hantar nurseri.....

alahai amat comel maryam dgn rambut camni sue.. dah pjg kanrambut dier

i'm ソソ said...

awal jugakan maryam bangun...asha pun sama...kalau dia tau kita cuti mesti dia bangun awal...
asha pun sama kalu seat driver kosong aje, dia mesti nak panjang ke seat driver, bila nampak driver balik kalut panjat cari kita...

pn.yong said...

wah. jom bawak auntie dgn chem jenjalan nak???

:)

jom la...

wanie said...

awalnye maryam bangun nak ajak jaln2..budak2 skarang ni dah pandai bosan dok rumah je kan..sam la cam irfan..

irfan kalau masuk kereta je dia cakap "cond, anas"..dia suh bukak aircond..kalau driver seat kosong, dia suka main hon...

makin comel la maryam ni

eija28 said...

maryam dah pandai ajak mama g jln erk...sama lor mcm iman nie...sejak dah pandai cakap nie...kdg2 ckp..."nak alan"...nak jalan lor maksudnyer tu...klu iman habis dia tekan hon dgn main wyper...pastu pandai plak dia tutup wyper tu semula...

Jasfyra said...

budak2 skg mmg bijak...dah pandai ajak parents p jalan2 kan..hehehe..tp best gak sue..xde ar dok umah je kan..

Cik Puan Mimi said...

maryam pergi mana tu??? auntie nak ikut boleh??

Mimi~Najeeb said...

Maryam nak drive ke mana tu? nak ikut jugakk..hihi
ko tau apa kerja anakku kalo dibiarkan ke tempat duduk driver? Dia akan masukkan kad Touch N Go dalam slot CD player..sib baik leh bwk kuar..huhu

Jue ~ mama DnD said...

awal maryam bgn ek... dalila kul soploh br bgn..tu yg kalo wekdays kesian sgt nak kejutkan dia...
cik adik maryam..nak bw keter tu dah bik lesen tak..? gud girllah..

KV said...

kalo dina mmg tak makan saman. Semua benda dia nak pegang. Siap nak bawak kete dan tolong abah masukkan gear, wa cakap lu! Oh, tekanan.
Sbb tu bila naik kete danish dok depan (sah2 danish tak bagi mama dok depan).

Fateen said...

sue..suka sgt tgk gambar2 maryam, suka posinglah budak tecit tu..hehhee, ini guna kamera awak yg ari tu kan..sbnrnya saya nak carik satu compact camera..bukan apa lecehlah nk angkut kamera yg besar2 tu kalau takat nk buat akiviti sampingan ni..mahal tak?
*sy br baca luahan awak..be strong k, setiap insan tu akan ada ujian drp Allah, hanya dlm apa bentuk pun kita tak tau..kadang ujian tu berbentuk kesenangan serta kebahagiaan hingga boleh membuat kita leka utk bersyukur padaNya.. so, dlm apa situasi pon samada susah atau senang hendaklah kita tabah serta selalu merujuk padaNya.. (ceh ayat, mcm pakar motivasi plak..hehehee, sekali sekala serius apa salahnya)

eiNa said...

maryam close up nampak mcm Uda la plak.. :P
sue.. jum layan tag desktop ..hehee

PuteriSatu said...

alahai lamanya tak jengok mariam ni kan....dah besar anak dara ni ....

mrs khairul said...

OPSSSS...sexynya maryam..ske auntie tgk...dh ler putih melepakssss..auntie nk dtg umah maryam ble????

lieya_latif said...

maryam jom amik auntie kat putrajaya...pastu kite gi makan2 kat warisan..pastu kite gi shopping kat alamanda.....jgn lupe tau amik auntie nanti

Mama Mya said...

wah maryam nak pi jalan yer.. hehehe bestnye nak ikut.. pandai ke maryam drive.. leh cik mya belajor drive hiks

Hirda Ibrahim said...

bila nk start menrenovate? lepas siap bagitau k? kami nk pi melawat..hehehe..sungguh muka x malu.
cutenya... xpe sue, kecik2 biaq dia pakai seksi puas2.
hardy pun camtu. kalu nampak daddy dia nk mai ke kereta, kelam kabut melompat pi seat belakang. hahhaa. tau takutttt...

Zanna_MamaBatrice said...

tak agak2 maryam tau...
pepagi dah bangun ajak mama keluar erk.....
mmg ler sue...maryam boring tu...
yelah...ari2 biasa dok terkurung jer...bila cuti nie ler time dia nak ajak mama & papa dia jejalan....

pagi yerk sue...maryam bangun..sama ngan batrice...kalu time cuti tu jgn harap ler nak bangun lewat...dia dah kejut kita dulu tau......

Related Posts with Thumbnails