Followers

Monday, November 10, 2008

Anakku

Petang tadi masa ambil maryam kat taska tgk dia x berapa nak ceria.. cam muram jek.. pastu cikgu dia kt ..maryam gigit budak kat taska...dia geram pasal budak tu x kasi menan., kes berebut la ni.. budak tu dah besar dlm 5 thn... mengikut cikgu maryam yg gigit tp budak tu x cedera apa pun.. bibir atas maryam yg berdarah n lebam teruk... saya malas nak tanya byk kali.. cam pelik je..mungkin budak tu nampak maryam nak gigit dia tertepis.... saya x salahkan budak tu..saya anggap budak tu mempertahankan menan dia.. tp saya sakit hati bila cikgu kata bibir maryam luka pasal gigit budak tu.. dia gigit guna bibir ke??? hurmm... setiap kali saya tgk maryam airmata saya tumpah.. pasalnya kesian..mesti sakit.. dia pun sket2 kata sakit... bukanlah nak menangkan anak ..tp maryam kan lembik.. mcm x percaya dia leh gigit org sampai bdarah camni... x tau lah kan bila dia dah geram.. harap2 lepas kena cikgu dia tuam ngan ais... harap2 esok dah ok.. luluh hati bila tgk anak sakit...

maryam sayang..mama harap ni awak jadikan pengajaran..len kali jgn nak menan kwn eh... pasalnya mama x sanggup tgk awak sakit wpun mungkin ini tjadi pasal salah awak... mama terasa sakitnya tiap kali awak merengek... mama sayang awak sgt2...


terima kasih pada semua yg perihatin.. sampai pg ni bila ingat maryam sy masih sebak.. siapa x syg anak kan??? nasib la mmg hari2 sy buat bubur utk dia... smlm sy tanya cikgu camne dia mkn.. cikgu kt dia mkn bubur jek.. selalu tghari dia mkn nasi.. huhuhu... pg td bibir dia masih bengkak n lebam... nampak juih je...macam nak kol cikgu tanya keadaan maryam..tp sy....takut sy tnangis...huh lembik rupanya sy nih..

24 comments:

Jasfyra said...

ya Allah..kesian maryam..
harap2 cpt ar sembuh sakitnya tu sue

Zanna_MamaBatrice said...

sue...cam tak caya jer citer cikgu tu sue...
tu cam bekas jatuh jer sue....
takkan maryam gigit budak tu....bibir maryam yg luka....tak masuk akal ler sue...
takut time rebut2 tu...maryam jatuh tersembam mulut tu sue....

adoi ler...sian maryam...sure sakitkan.....

mrs hafiz said...

ni mcm tersembam je?
budak tu tepis kat mulut ke?

anas ke buat ni??

eija28 said...

sue...eija mcm x percaya lor...takkan maryam boleh lawan dengan bdk umur 5 tahun kot??sampai bibir merah berdarah mcm tu..nie mesti kes berebut mainan punyer pasal..bdk umur 5 tahun tu girl ke boy sue?klu eija lor mmg x puas hati lah ank kita jadi mcm tu...sabor jelah sue....

Cik Puan Mimi said...

sabarlah sue, kakmimi pun memang paling tak suka benda2 macam ni jadi..

lately emily pun selalu jer luka2, kat tangan la, ada kesan gigit la kat jari, ada kesan cakar kat belakang telinga + batang hidung.. mula2 tu sabar gak, tapi bila dah lama2 cakap jugak dengan cikgu pg tadi.. nak jadi cerita, cikgu dia kata pengasuh emily tu dah berhenti 24 jam.. pelikkan.. mesti ada yang tak kena...

Mimi~Najeeb said...

kesiannyer Maryam..
aku cam x caya la Maryam gigit budak 5 thn..mcm ko ckp la..takkan gigit guna bibir..
Harap bersabar ye Sue..(tp kalo aku sure bengang kt budak tu dgn cikgu sekali)

Jasfyra said...

sue, aku ada tag ko kt blog..sila ambik ye

Yatie SawaNiLa said...

la ganas jugak maryam nih.... mungkin mulut dia kena tepis... biasala budak budak... dulu my son suka buli org but now after punishment from us dia dah tak buat. but i ajar dia kalau ada org buli, tolak kepala ke apa say no or tell teacher.but normally kalau ada budak buli my kids, reporter(my gal) akan ckp so next day i pergi complain kat teacher la.

Jue ~ mama DnD said...

Sue mmg x masuk akal bibir maryam terbit darah sbb doa gigit org... tu mesti dia jatuh tersembam tu..tak pun kena katok.siasat sue sapa budak tu yg maryam nak gigit tu.. ntah²mak dia gud frenz ngan teacher kat situ kot... thats y teacher dia blame on maryam....
kesian maryam.... akak pun sedih baca luahan hati sue terhadap maryam...

i'm ソソ said...

ada pepatah cina yang berbunyi...
"sakit di badan anak, lagi sakit di hati ibu"
kalu boleh kita yang nak tanggung sakit tu kan...
apa-apa pun sabar aje laa...
nursery ni ada baik dan buruknya...
Macam hari tu, teacher nursery bagitau asha jatuh tilam sampai benjol dahi...
2 minggu yang lepas, teacher seorang lagi baru bagitau bagaimana asha jatuh tilam...rupa-rupanya...asha ni panjat tilam yang disusun tinggi,tinggi paras lutut kot, then dia lompat dari atas tilam tu...patutlah benjol dahi...
harap maryam cepat sembuh

Ayong said...

ni semua yang kita tak nak dgr kan..anak kita kan..kita hntr anak kita pagi2 elok2 je..tak mau lah pulak bila kita amik ptg..dah mcm2 pulak terjadi..:(

tah la kan..nak tak nak kita kena jadi risk taker. mungkin ini semua asam garam bila kita membesar anak2 yang sedang membesar..

harap maryam cepat sembuh!

lieya_latif said...

sue...lieya mcm query jek ape yg cikgu die ckp tu....bukan nak sokong maryam tapi mmg ikut logik akal takkan le maryam gigit budak sampat bibir die luke teruk cenggitu kan.....dulu mia penah jatuh tertomos kat lantai....luke kat bibir cenggitu ler....

ni laa yg paling kite tak suke kan kalo anta anak kat taska...sabar yeak sue....ko sedih nanti maryam pun sedih...aku lagi sedih tauuuuu

Intanaziela said...

kesiannya maryam...semoga lekas sembuh..

sue, budak2 macam tu la..rebut sana..rebut sini..cikgunya tu buat apa? pandang aje ke? aduh..

azie(mama auni& erin) said...

aku tgk mcm kesan jatuh jer,,klu gigit lain...kesian maryam

Puan Iza said...

ciannya kat maryam....semoga bibir maryam cepat sembuh.
tapi kan sue, aku mmg tak bape nak caya la ckp cikgu maryam tu...takkan maryam gigit budak lain...bibir dia lak berdarah. patutnya org yg maryam gigit tu lah berdarah...pelik...pelik.....

nifalnin... said...

sian maryam... semoga cepat sembuh... nasib baik naufal x ke sgt ngan menan.. kasik hanger jer dah cukup...

~~ciklinn~~ said...

ya alllah kesiiiiiannnyer... takkan maryam geget org mulut dia lak yg sakit... aduhai...

itulah kan sue nak dimarah kita pon tak nampak kejadian tu... alahai ciannyer maryam..

Zanna_MamaBatrice said...

re : ko terror arrr...yelah, sapa lagi budak botak kalu bukan anak aku kan sue..he he he .....kami sampai dah petang sue, dah pukul 3 ++ agaknyer pertunjukkan org utan x abis kot.....tp mmg best tgk elephant show tu....aku pun jakun jap tengok gajah2 tu...pandai siut....ha ha ha...kelakar arr maryam.....sama jer peel ngan batrice....dog pun dog ler maryam...

CT SITU said...

ishhh mesti pedih bibir maryam tu oo..

Mama Mya said...

arrggghhh mesti sakit.. cian maryam..

wanie said...

kesiannye maryam...sampai berdarah2 bibir tu..mesti sakit sgt tu

NAEMAH said...

ishhh...cam tu la kalu ank antar kat taska...cian maryam, mesti sakit nak mkn tu...anak akak aiman pun pernah gak kena cam tu, tapi kena gigit...berbekas bentuk gigi kat lengan dia...bile tnya...biase la diorg jwb...sabar je la..

mama-ⓘⓔ said...

ermm,mcm2...sapa kena gigit sapa ni..

gamak dia geram sendiri kot..terkemam & geram lalu tergigit bibir tuh kot!

abih budak yg kena gigit tu ada kesan tk..? haruslah ada psl cikgu kata maryam yg gigit dia kan...

Norsham said...

isk. ni mcm tergigit bibir sniri ja. x pon jatuh tesembam. be strong k maryam

Related Posts with Thumbnails