Followers

Wednesday, October 08, 2008

Raya Pertama @ Alor Star

Maryam dah siap nak p beraya umah tok su dia..tu yg blkg maryam jek..hihihi.. 6-7 langkah dah sampai.. pakai tudung tu sampai dlm umah tok su dia jek..pastu terbang dah... hahaha
km sekeluarga kt luar rumah..org amik gambar family dlm umah..km plak kt luar umah..outdoor gitu..muhahahaha...tgk arr maryam x reti dok diam.. bz nak tuyunn...iskhh

raya ni km x p mana2..so maryam bergaya sakan ngan gaun2 dia dlm umah sajok.. x tahu nape mood raya kureng.. so jd penunggu je la kt umah.. ramai gak sedara en abu yg dtg... maryam tadah tgn je la.. x p jln pun dpt duit raya apa..al-hamdulillah.. ni la aktiviti maryam klu blk a.star.. main menatang nih.. suka beno dia... siap bw siti main sama tu..
ptg tu cdgnya nak p beraya umah tok budak comel nih.. tp derang plak xde kt umah.. memula nak p umah derang mlm tu tp dah alang2 derang nak blk jitra km suh derang singgah umah en abu.. pastu maryam n budak ni main sama2... korang kenal x sapa budak nih? hahaha

hehehe..hirda & co la... sowi hirda ni je pic yg aku sempat tembak..xde mood sgt nak tembak ngan kamera en abu yg berat itu..(alasan ni...ampun bi..) suka betoi aku ko sudi dtg...thn dpn dtg lg tau.. kompom x sesat dah kan??? dah mlm masa ni sian hirda..sampai tlepas simpang.. km jamu derang nugget..ahaks..boleh gitu..sggh x senonoh.. hardy n maryam bz main boling nih..siap baling dinding...
lepas hirda pulang km..siap2 nak zzzzzzzzzz abeh la cerita raya pertama maryam & co.. sggh rilekskan????...i like it !!!! rehat sepanjang hari :)

7 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

ye ye ye..
sue dah update...
kuning ler pagi raya sue...
seronok ler maryam beraya kat kg ....duduk umah sajok pun collect duit raya bebyk yo maryam...

pn hirda pun sampai ke umah en abu sue.....meriah ler...dari KL sampai kg ha hirda follow....
jeng jeng jeng...zana pun ada suprise tau raya ke-4...nanti zana update erk.....(** harap jgn lieya @ kak mimi @ kak iena update dulu udah ler...hik hik hik)

samalah sue...zana nie pun kalu balik kg ker pergi memana ker...baju batrice sure bawak lebih...bukan leh caya minah sorang tu......

Jasfyra said...

raya yg relax...hehehe.ala, dok umah pun budak2 dpt duit raya apa kan...aku jerk kadang2 xreti nk bg duit raya kt budak kalo p umah mak pak depa..rasa cam, kalo nak duit raya meh dtg umah aku..kekekee..jahat kan..tp skg xjahat dah.sbb tgk org lain dtg umah kita,dia lak bg duit raya kt anak kita kan...

bestnya dpt jumpa hirda..ala,tp gambar 1 je ke..xper,aku paham...hehehe

wanie said...

sampai ke alor star dapat jumpa hirda ye...hehehe...comel la maryam pakai tudung tu..nak ye dia pakai tudung

Hirda Ibrahim said...

sweet family pic ko sue....
ko pulak ala2 senyum comei/ayu gitu..hihihi...

ko 1st raya relax, kami 1st raya x reti dok umah..berjaaalan je kerja kami. ko leh tgk dlm pic muka dh x senonoh. make-up semua x dak dh.
tapi anak teruna aku maintain dgn baju melayuuu... hahaha

aku pun snap pic skit je..nanti aku upload k?

thn depan ko mai raya umah mak aku lak tau... ;)

mrs hafiz said...

ni boleh mewarisi bakat keluarga ayah dia ni..

kemain lagi gambar ala2 ayu tu ye.. dah kurus ehhh.. muka cengkung je tu..

Cik Puan Mimi said...

wah, kuning lagi tahun ni yer sue... apa pun cute la maryam betudung tu.. kak mimi nak gak cari untuk emily, tapi tak jumpa..

gambar bertiga tu cantik, tapi si maryam tu plak tak reti duduk diam, sama la dengan farhan, kalau nak amik gambar dia susah betul.. ehem ehem, dalam poket en abu ada sampul duit raya, boleh la farhan dan emily nak datang beraya kat rumah maryam ni, boleh dapat angpau. hehehe

wah sungguh terer maryam main piano.. sue, masukkan la dia kelas piano kalau dia tunjuk minat.. at least mana la tau dia ada bakat ker

`aza`~ummie afiq~ said...

waaahh...bergambar outdoor lagiii...satu kelainan tuu..hehehe...susah betul maryam nak dok diam eekk??? :)aloq setaq kat mana?

Related Posts with Thumbnails