Followers

Wednesday, October 08, 2008

Raya Kedua @ Alor Star

pg raya ke 2 bgn pg siap2 brg2..kemas dl apa yg patut... mandikan maryam km terus gerak ke umah MIL hirda.. tgk jam awal lg so km p la bukit kayu hitam... shopping sket2 apa yg patut... sampai la km kt umah daddy hardy dgn jayanya... x sesat.. fuhhh lega.. gosip2 sket pastu derang jamu km nasi n lauk yg sedap gila..hirda tekak aku rasa lg kari tu tau... sedapppppppp.. maryam sgt baik hari tu.. dia pun mkn ngan byknya.. sedap sayur auntie hirda masak.... hiks.. chit-chat lg..dkt kol 2 br km gerak... ptg ni ada misi...pic pun x amik..raya kali ni mmg mood bgambar sgt kureng..... ni pic otw nak ke a.star maryam yg lena setelah kekeyangan & keletihan beraya di rumah tok hardy ..... siap nampak sepentot lg... hihihi

nak tau misi km ptg tu apa??? blk raub..cadangnya nak blk jumaat tu..tp tetiba km tuka rancangan.. so blk ptg tu..kira xde la rugi masa sepanjang hari dok dlm keta kan.. lg pun mlm maryam tido.. senang gitu... masa ni km tgh bsiap2 nak buh brg dlm keta... ni la kwn maryam kt a.star... anak sil sy.. Shauqee Haraaz ( x sure ejaan arr) maryam syg sgt kt choki ni.. klu choki tido mesti maryam nak enjutkan... bulat budak nih... tgk la pipi dia... dua2 poyo je muka.. kena flash kot....
sebelum km blk harus la bgambar..pg raya x sempat suma bz nak bsalaman...so masa nak blk br la bgambar.. geram tgk maryam sibuk ngan puting br dia... x layan dah ting lama...iskh... dlm 6.30ptg camtu gerak blk... sampai raub 2.00pg.. terus zzzzzzzzzzzzzzz

11 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

Keciannyer kak iena baca maryam tak sihat sebelum raya tu..alhamdullillah lega dan sihat n dah beraya sakan..bestnyer dapat balik kedah n raub..pas tu leh jumper ngan hirda tu..
tul lah, lamer kita tak jumpa sue kan...
alamak gambor last tu maryam pakai puting ler...maryam dah bagi hint tu dia nak adik boy..keh..keh..

i'm ソソ said...

syioknya dapat beraya dengan blogger...

Zanna_MamaBatrice said...

sempat lagi beraya ke umah hirda
sempat lagi shopping kat bkt kayu itam.....pastu balik raub...
alhamdullilah sue maryam dah ok

sue....skang batrice demand tau..kat mulut dia ada puting pun mulut bising ckp 'ting sha' 'ting sha' - means puting tisya.....demand tu....sejak dah pandai ckp nie....mulut kalu dah bukak ngalahkan mak nenek....

bila ler dpt jumpa sue erk....

Hirda Ibrahim said...

maryam cekciiiii....
mekacih le coz sudi mai umah PIL aku kat Kayu itam...
sedap ke aunty masak? hahah..sayur je ok? yg kari tu MIL aku yg masak. aku jd mandor, tgk & ingat2 recipe.. nanti aku try masak kat umah lak ek...
anak sedara ko yg kami jumpa time bday maryam kan? dh besaq & bolat budak tu kan?

Jasfyra said...

lama gila tak p bukit kayu itam..camne skg sue?masih cam dulu ke ek?
cam kenal je gadia berbaju kurung dok depan tu...yg tgh2 tu...hehehe..nanti kem salam kt dia ek sue

mrs hafiz said...

puting tu x tinggalll...

haraaz tu cam muka anak niza la pulak aku tgk.. rajin maryam melayan dia eh..

Zanna_MamaBatrice said...

re : sue, insya allah, kalu naik kl nanti zana roger erk...teringin gark nak makan chicken chop hang sue...

ala, try ler pakaikan maryam kaler merah sesekali, sure masyuk gark..maryam pun cerah apa....

Mama Mya said...

salam aidilfitri..

wah meriah raya yer sue.. pi sopping lagi.. wah maryam cekci2 sekali hehehe

Cik Puan Mimi said...

sue, wah beraya kat rumah hirda la plak.. kak mimi beraya dengan eina, lieya dan zana.. best kan raya dengan kengkawan...

maryam pun dah sihat, dah boleh makan banyak.. alhamdulillah

lieya_latif said...

wah sue...maryam beraye same pakwe yeak...hik hik hik ...tu le kami kat belah selatan nie beraye sengsame gak...ngan kak mimi, kak iena n zana.....takpe2 pasni kite buat gathering raye nak...sume boleh jumper...kan kan kan ....he he he he

wah comel tema kale ko tahun nie sue....cam aku jek ala2 gold....pic maryam main piano tu pun ala2 professional...ade talent anak ko nie...he he he he

`aza`~ummie afiq~ said...

bestnyeerr dapat pi bukit kayu hitam...dah lama tak pi...balik kedah pun sat-sat saja :(

Related Posts with Thumbnails