Followers

Wednesday, October 15, 2008

Kisah Benar + Pengajaran

salam sumer,

sy dah ok sket hari ni..tp badan still lemah2.. kesan ubat kot..jd mcm layu jek. huhu x suka mkn ubat tp sebab sy dah mula amik antibiotik ni kena la abeh kan..

k.eina ingat x isnin mlm yg akak kol sy tu.. lepas akak kol km p mkn kt pizza... lepas tu maryam ajak jenjalan.. en. abu p toilet... tgh km jln2 tetiba dgr budak nangis n org jerit tolong..tolong..km ada kt tingkat atas tu jek.. tgk2 ada budak tu rasanya lelaki baya2 maryam.. tgn dia tsepit kt escalator..huwaaaaaaaaaa pastu suma org serbu ... ramai la tolong tarik pemegang tgn tu utk naik kan sket tangga tu tp x bjaya.. mmg kelam-kabut la dgn budak tu jerit2.. mak dia mmg dah meraung... rasa ada la dlm 15 min br tgn budak tu leh kuar....

en. abu kuar2 toilet dgr budak nangis pastu kerumum.. risau gila la takut km apa2 hal.. dah la maryam mmg suka naik escalator.. km mmg pegang tgn maryam dua2 klu naik pastu km mmg pakai kan dia kasut ..risau benda2 camni la.. kena hati2 .. anak tgh melasak... rasanya budak tu nak amik menan dia la..pasal dia lekat time nak turun.. maybe tepi tapak tgn dia luka parah la..sy x berani nak amik pic.. satu kesian.. sy siap nangis tau.. satu lg mampus org marah sy.. org tgh panik sy sibuk nak amik pic.. ni pic yg sy amik lepas budak tu selamat... pekerja mall tgh pasang semula penutup escalator tu..
rasanya pasal tkejutkan budak ni la sy demam agak teruk.. mmg sampai blk umah badan sy menggeletar ..ala2 parkinson plak rasanya.. ngeri sgt.. tp sy br perasan agak2 lepas 10 min budak tu dah x nangis..maybe pengsan pasal sakit..x kan tido plakkan.. lokasi di rahsiakan..


semoga kite suma akan lebih bhati2..

12 comments:

Mimi~Najeeb said...

astaga..kalo aku yg menyaksikan kejadian sebegini pun aku akan menggigil satu badan.
Ko tahu few days before raya tu aku ada experience sesuatu yg buatkan badanku menggigil. Aku nampak kereta laju nak lari dari polis..mcm dlm cerita action je tau..kereta tu pulak lari betoi2 sebelah kereta aku..berderau darah/confuse/panik semua ada..pastu aku rasa nak nangih pulak...terkejut weiih..sib baik la x demam je..Rasa mcm hilang semangat tau..

Cik Puan Mimi said...

alamak, seriaunyer rasa, nasib baik akak tak gi tengok kejadian tu.. kalau tak akak sure dah nangis jugak.. akak tak leh tengok benda2 sadis ni.. cepat nor air mata ni nak keluar..

psst akak kalau stat amik antibiotik ni, tak pernah abiskan. heheheh

Hirda Ibrahim said...

siannya ko sue, ko demam pasal tu ek?

kalu aku kat tempat ko, kompem aku join menangis ngan mak budak tu sekali... siannyaaa...

aku kalu naik escalator, selalunya hardy dlm stroller la. kalu dia jln, kami pegang tgn dia kiri-kana gak.

eh, bila ko sebut benda ni, aku baru teringat boss aku yg kat spore ckp... ramai org spore x mau kasi anak2 derang yg kecik tu pakai kasut crocs. coz byk kes budak2 yg pakai crocs, will terletak kat escalator kat shopping malls sana. aku x tau le pulak terlekat camna. hmmmmm....

Cik SaLL said...

mmg takut..mengerikan..bhati2 apb mbawa anak kecik menaiki escalator...

Zanna_MamaBatrice said...

seriaunyer sue...
lepas nie aku sanggup dukung batrice kalu naik @ turun eskalator tu sue...yelah, anak daraku suke bebenor main kat situ kalu gi pasaraya....kalu boleh tak mau kena pegang...

sungguh...aku akan dukung jer batrice lepas nie....x mau benda jadi kat batrice plak...

Ayong said...

aisey, takutt la bila baca cerita kau ni sue! dah la chem mmg suka main kat eskulator..macam2 hal lah kan sekarang nih..

semoga kita semua lebih berhati2...

lieya_latif said...

kecut perut aku sue.....takut aku tau....kami pun same, kalo mija selalu dokong.....kalo mia plak papa die dokong...takkasi pijak kat situ sesuke ati...tapi kalo kat alamanda mmg kami selalu gune lif jek...takpun gune eskelator khas tuk troli tu...selamat sikit kan......

sian ko sue...ngan ko2 sekali demam.....

eija28 said...

ngeri plak baca entry kali nie...aku lebih suke naik lif berband naik eskalator...

Luth Textile said...

www.luthtextile.blogspot.com

salam ziarah dari Encik Luth Textile.. Salam perkenalan!

Jasfyra said...

seramnya dengar...kalo aku pun mesti nangis..aku kan ratu air mata..hehehe.kesian sgt ngan budak tu kan..

dulu aku pernah tgk sorang budak ni jari dia putus sbb terhempap ngan kerusi berat.masa tu kt mid valley.mak pak dia bz sgt dok pilih hp baru..xperasan anak main kerusi tu..lps tu aku terus demam..

azie said...

takutnyer aku sue..klu aku pun xtgk ngeri rasanyer..adoi kesian budak tue

tie ibu wawanis said...

Ya Allah.risau aku baca citer ni..pasal wawa pon ske gak kalo jumpa eskelater ni, nak turun sndri xnak bagi orang pegang tak leh bayang camner jadi dgn tangan budak tuh.Mudah2an x teruk sgt

Related Posts with Thumbnails