Followers

Tuesday, October 21, 2008

Kek & Puding Roti

Mlm td angin rajin sy tetiba dtg.. sampai umah kol 7 salin baju terus bsilat kt dapur.. masak nasi, goreng ikan keli , sayur campur + sambal belacan..settle... lepas mandi km suma mkn... pastu mama + maryam mulakan projek buat kek..ala kek besa2 tu jek.. maryam suka sgt... belum kembang lg telur n marjerin maryam nak buh telur dah... hiks.. pastu buh tepung... seronok sgt dia.. al-hamdulillah nasib jadi..naik elok jek...

budak btuah ni kan.. tiap kali km buat kek dia mesti nak mkn bancuhan ni tau.. sabo je la...


comot giler.. hehehe hampir ebeh sekotak tisu mama maryam kerjakan tau..kan melekit..iskh..


dah masak pun... maryam bz nak potong kek yg dia buat ngan mama... ayah tgh nyanyi lagu besday to you nih...

ni lah hasilnya.. pg ni maryam bw p school.. sy mmg buh dlm cup ..senang budak2 tu nak mkn...


hari ni opis sy ada buat sambutan hari raya tp dlman jek.. potluck gitu.. pg td dgn gigihnya sy bgn kol 4.30a.m nak buat puding roti.. sy buat dua kali..kan ramai kang x cukup plak... pastu kol 6 buat sos kastard plak.. harap2 sedap la...dah praktis 2 kali sebelum ni.. hehehe...

24 comments:

Hirda Ibrahim said...

sue,
aku x kira aku nk gak ko buat puding roti kat aku..hihihihi..dapnyaaa....

Cik Puan Mimi said...

wah bila la dapat merasa puding roti sue ni... mana gambar sos kastardnyer..

Sue@MamaMaryam said...

hirda ~ hehehe..insya-Allah mai umah aku nanti aku buatkan.. senang jek..maryam suka mkn tau..

k.mimi ~ akak nanti bila2 free dtg umah sy.. sy buatkan akak puding roti nih.. td kalut sgt..lupa nak amik sos kastardnya.. hiks.. tghari ni klu ingat sy amik pic lg....

Cik Puan Mimi said...

re:- sue, baju emily dan jannah tu kebetulan memang sama.. beli kat bandung ler katakan :)

i'm ソソ said...

pandainya sue buta cc dan puding roti...teringin nak makan...

Sue@MamaMaryam said...

k.mimi ~ ooo ye ke.. chantek la akak..gaun derang...suka tgkk

oli ~ hehe pandai ke?? hentam je la oli.. puding tu sy amik kt internet.. hehehe oli cuba la..insya-Allah mesti jd.. :)

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

pandainyer buat puding roti..mcm senang jer sue..hubby kak iena pun suker..kalo p hotel mesti cari puding roti..
nak resepi leh tak???

Sue@MamaMaryam said...

boleh ..senang sgt akak..nanti sy emailkan ek...

mia said...

aku nak resepi puding roti tu..cam best je..email kat aku gak tau..

Ayong said...

sue..chedappnyeee..emailkan aku resepi leh? hehehehehehe ngan syrupnya sekali ye..tq

Mimi~Najeeb said...

nak pudding roti gakkk..hihi

azie said...

sedapnyer sue puding roti tue

Yatie SawaNiLa.com said...

nampak sodap..anak kite pun sebok kalau nak baking

As mama Adriana Amani said...

Wah.... kemain lagi maryam erk.. suka la tgk.. mkn sampai luar mulut pun ader makanan nyer...

Mana leh jadi.. sumer org berblogging... kiter pun kena la join gak.. hehhehehlayan gak ... tp byk lagi yg kena blajo ni...

lieya_latif said...

sue, terliur dah aku tgk puding roti ko nie....kalo ko letak gambar sos nyer sure aku terus pi umah ko nie he he he hehe....

rajin ko buat puding roti sampai 2 kali....sure licin kan budak2 opis sebat.....he he he

Fateen said...

haaa..ni confirm kena jamu kami mkn puding roti bila kami kesana kelak...hehhehee, sedapnyaaaa...

Sue@MamaMaryam said...

huda ~ hehe aku dah emailkan

yong ~ aku dah emailkan resipinya.. klu dah buat sila tepek pic ...nak bukti ok... :P

mimi ~ meh la dtg umah aku mimi... aku buat special utk ko...

Sue@MamaMaryam said...

azie ~ azie klu ko dpk s.alam kompom aku ajak ko dtg umah mlm ni tau...

yatie ~ camtu la klu ada anak pompuankan? semulajadi rajin nak nolong...

as ~ yeyeye as dah jd blogger !!!! hehe maryam mmg suka mkn bancuhan kek ..tiap kali buat mesti dia nak mkn.. hehehe

Sue@MamaMaryam said...

lieya ~ huhu nasib aku x seksa korang ngan sos kastardnya kan... hehehe ko kan rajin lieya blk dr penang nanti ko try la buat.. senang jek...

fateen ~ boleh... senang sgt nak buat nya..janji ada roti kt umah.. :)

mrs hafiz said...

ala, x dpt rasa.. sib baik baru je buat aritu.. babe, ko kukus ke bako?

korang makan apa lg kat sana haa.. halim bawa apa? tukang buat air lagi ke??

Sue@MamaMaryam said...

maria ~ muahahaha..halim x buat air kali ni..ada org sponsor air kelapa...

aku bako ...maklum la nak senang jek... byk mknan weh.. sampai x terabeh..hehe..

mrs hafiz said...

bako lg sedap kan, tak hanyir sgt..

ohh tak abis ke? kalau aku ada sure abis kan??

sue@mamaMaryam said...

maria ~ yups..aku suka bako.. hehehe byk woo mknan warga plf kan pemurah..ahaks..

Cik SaLL said...

ala....sy tak dapat rase...nape mse sy ade dl akak tak rajin masak macam2 nie??ish2...nampak sedap je...hehe..

Related Posts with Thumbnails