Followers

Thursday, October 30, 2008

Jalan2 @ Melaka

isnin tu km p zoo melaka...lama dah teringin nak p.. pd km sgt2 bbaloi.. syok jek... tiket masuk rm7 sowang..maryam free :)

km naik train ni pusing2 dlm zoo.. penat plak nak jln..huhuhu jln pun sket2 jek ... kali ni maryam ok..x takut dia.. senyum je tgk haiwan2 ... km dok depan sekali...

ni plak pic kt luar kurungan kancil n etc..mula2 maryam takut pas ayah kt tu kuda terus dia nak dok..hehehe maryam ingat kuda yg letak duit 50sen tu kot...

tgk arr budak btuah ni nangis2 pasal nak p main kt taman tgh2 hari buta tu.. kol 12.30 rasanya..panas giler..kite nak mkn dia sibuk nak main... x thn dgr dia nangis ayah bw la dia main slide... iskhh.. itu je la xtvt km ari tu.. x p jln mana pun.. kuar zoo km p beli buah tgn sket2 kt depan taman boya tu ...pastu p mkn2 ..kol 4 ++ gerak nak blk s.alam.. ingat nak p umah k.iena mama jannah tp x jd la pasal dah ptg.. takut sesak plak jln... len kali klu km p melaka lg ..insya-Allah km serbu umah akak ek..

12 comments:

i'm ソソ said...

saya pun kat melaka...awat tak roger?

Jasfyra said...

best kan p zoo melaka..lama dah xp...nanti nk p ar

Cik Puan Mimi said...

wah sue, sempat berjalan jauh ek.. kalau kak mimi tak puas la jalan kejap2 satu hari jer.. mau2 mesti tido 1 malam..

seronok la gi zoo, maryam pun tentu dah kenal banyak binatang. kalau kat zoo spore, nak naik tram tu kena banyak extra tau.. tak boleh naik sesuka hati.. dorang cek tiket kita.. tak macam zoo kat mesia ni, boleh naik free jer (cuma bayar tiket masuk)

Hirda Ibrahim said...

sue,
best x zoo melaka?
altho aku study sana 3 thn, zoo & tmn boya tu x pernah masuk tau. ye la.. logik le skit kan? student mana nk pi zoo & tmn boya... hehhe

lieya_latif said...

sakan ko berjalan yek sue...sue cantik dress ko...aku suke...kale die aku suke.....baju maryam pun cantik....alahai gedik tul maryam posing peace tu....cute!!!!!!!!!!!!

norsham said...

wah zoo melaka. kwn akak ckp lg best dari zoo negara kt kl tu. dh lh bayaran masuk mahal, x best pulak tu. akak pun tringin nk bwk baby p zoo melaka, tp plan nk bwk p zoo taiping yg dekat ni pun x sampai² lg ada ati nk p smpai melaka. hahaha!

Jue ~ mama DnD said...

wa bestnya jln² mlaka... akak ni sue yg mil kat mlaka pun leh kire ngan jari brapa kali pergi zoo & tmn boyer...pernah pergi masa dalila kecik hrtu.... ni dah besar sket baru best pergikan...

As mama Adriana Amani said...

wah.. ke melaka... best nyer....
maryam pun happy jer dpt jegjln....
bebudak mmg suka binantang... adriana kalo nampak... sure dia pun suka...
memandangkan kiter ni dah sarat.. jd niat tuk berjln tuh kena tangguh lu la... huarghhhhh

wanie said...

sampai ke melaka jalan2...sempat ye ke melaka...
seronok la maryam pegi zoo tu..

Mimi~Najeeb said...

syoknyer jejalan ke Melaka. mana syok zoo negara ke zoo melaka? aku da bertahun x ke melaka..rasanya sejak kawen ni idak ler pergi.
ko edit pics ni guna apa ye? sbb aku cuma reti/tahu guna picasa je..lelain aku x pernah explore.

Mama Mya said...

wah syiok makan angin ke melaka yer.. dulu pernah pi tapi masa tue masih berhoney moon kekeke..

azie(mama auni& erin said...

sue ko x singgah umah ka zahida ker

Related Posts with Thumbnails