Followers

Thursday, October 09, 2008

Fraser's Hill

Lepas Fateen&Co pulang km cepat2 bsiap nak p piknik arr..org raya bjalan umah sedara mara km plak sibuk ber piknik..hahahaha.. suka sgt okeh..sejukkkkkkkk dl masa p cameron x syok pasal x sejuk.. kali ni..pehhhhhhhh puas hati... km kejar masa pasal klu nak naik sana kena time ganjil.. so dlm kol 2.30 km gerak sampai gate kol 3.15 camtu..ngam2 la..terus naik jek..

Yeyeye..dah sampai.. mulanya nak jenjalan dl..tp perut sy ni bunyik2 plak.. lapo weh...pasal x sempat mkn.....so km pun berenti kt pondok ni.. ada operasi membakar ayam!!! syok tau.. dah la sejuk..pastu dok dkt api..lega.... org dok lalu lalang tgk je km..siap pin-pin lg kt km.. :)

tiga beradik ni tgh mkn mee goreng..pedas tp maryam mkn byk gak..sosej dia balun 2 btg.. pastu sendawa..maryam gelak2 malu pastu dia kt..illah..(al-hamdulillah) adik tenyang dah... gudgurl..


Kipas lupa bw..nasib ada kipas ni dlm handbag..boleh la..sowi is (buntat)..aku guna kipas ko kasi buat kipas ayam ni n sosej menu utama hari tu..

en.abu amik alih membakar ayam.. sy..p mamam la plak... en abu betoi2 cam org ber piknik.. siap topi bagai..ahaks.. sebenarnya ramai yg sibuk sama nak membakar tp sy x tepek pic derang pun..kejamm sggh..


Maryam yg sgt manja ngan kakak ma dia.. tgk arr siap gurau2..sementara km bz membakar ayam n sosej ..mak tok n kakak layan maryam ...senyum lebar dia..

budak eskimo mana plak sesat nih.. sejuk gila..mak tok bungkus kaki maryam ngan kain batik..stokin pun pakai dah masa nih..nampak telinga capang anakku itu..hahaha

k.mimi & yong ~ naik time ganjil pasal gate open masa tu.. time genap contohnya kol 2ptg jln utk keta yg turun..nak ke puncak cuma ada satu jln...so dia buka selang-seli.. tp selepas kol 8 mlm suka hati la..pasal org kan pasang lampu..n akan lebih bhati2..

8 comments:

Cik Puan Mimi said...

wah maryam berbungkus bagai.. betul2 macam orang eskimo..

sue ni, orang cuti gi raya, dia gi piknik lak.. hehehe tak pe la sesekali kan. terlanjur dah cuti tu.

sue kak mimi tak faham kepada kena sampai time ganjil???

Ayong said...

hehehehehe sekali sekala tukar angin ye tak???
eh sue, nape kena naik atas sana tu mesti waktu ganjil??

lieya_latif said...

capang2 pun comel tau....he he he he he

pandai dah anak dare ko ni yeak sue...siap malu2 kucing bile sendawa tapi tak lupe alhamdulillah die...bagus2...calon menantu pilihan nie he he he eh eh

wah best tul raye ko....tak cukup makan kuih raye siap bbq pun ade....aku dah terliur ni weiiiii....aku kan antu bbq...he he he he

Jasfyra said...

aku dah tau napa kena p waktu ganjil..hehehe.sbb dah berchating ngan ko td...mmg sejuk ek sue..bestnya.aku xpernah p lg..nanti ar..nk p gak

Hirda Ibrahim said...

aku pun baru nk tanya pasal waktu ganjil tu, awal2 ko dh explain...
bestnya sejuk2 dpt ber bbq...

Zanna_MamaBatrice said...

org cuti gi beraya..
ko cuti raya gi holiday..pi bakar bbq bagai...cayok ler sue....

sampai fraser hill ko naik sue..
bestnyer...
maryam siap kena bungkus ngan kain batik....mmg sejuk giler ker sue kat sana?

hik hik hik..gelak2...nengok ko kipas ayam bbq ngan kipas cantik tu.....vogue ler sue...

Nandre The Legend said...

kena pi nie, baru syok..

Mimi~Najeeb said...

bagus la dorang buat camtu..time ganjil baru leh naik..selamat sket..kalo gi CH scary kan..jalan dah ler sempit berbelok selekoh tak nampak..especially jalan yg kat Tapah..kitorang naik lalu Spg Pulai, turun ikut Tapah..

Related Posts with Thumbnails