Followers

Monday, October 13, 2008

Aktiviti Maryam :)

ni aktiviti maryam pada ari sabtu..aduh tension sggh klu dia mula main benda ni..maryam panggil tangga... har har har ada kuarkan bunyik lagu cam lawak .tu tp kuat ya amat nak tgk tv pun x senang tau.. ayah kerja sabtu tu.. maryam bosan..main la benda ni.. mama?? thn telinga je la....

sebenarnya tangga maryam ni berguna gak la..pasal dia leka sket.. mama leh mandi n buat kerja lain ..klu x..dia asyik nak ngekor jek.. tension tau.. nangis bagai kena dera klu nak msk toilet jap pun.. sabo je la.. padahal..klu sy ada pun bukan buat apa.. dok kt sofa tu membaca/ tgk tv ..bukan dia nak ajak main pun... janji kite ada kt sebelah dia..

ni lagu satu fav menan maryam..x sure set lego yg ke berapa nih.. asal semak umah je km simpan.. pastu buh dlm kotak.. pastu malas nak cari lg dah.. beli lain.. sggh membazir.. huhuhu.. lego ni sgt2 melekakan maryam.. dia lepas mandi masa ni.. terus senyap je main nih.. bangga dia dpt buat bangunan..

agak2 dah bosan buat bangunan..ni la keja maryam.. iron bj dia... beli set iron ni kt JJ IOI Mall.. lama dh ... kira puas ati la pasal maryam main.. klu x dok sibuk kacau mama iron bj..la ni dah ada sendiri punya.. gosok bj dia, suar, bj siti ..suar dlm pun maryam gosok tau..hehehe..

ok itu la antara xtvt maryam sementara tggu ayah blk dr keja sabtu tu.. kol 10++a.m maryam zzzz dia selsema..mkn ubat ngatuks la..bgn awal plak pg tu kol 7 dah celik mata...

opss ari tu updated sabtu ingat nak buat kapkek kan..huhu x jd buat pun..maryam x sihat dia sket2 meragam ..kejap2 ok main sendiri..jap2 nangis2.. masa dia tido sy bz memasak.. pas mkn2 km nak ke umah kwn plak kt puchong..pastu nak p melawat balqis.. tangguhla dulu..

18 comments:

Hirda Ibrahim said...

atleast maryam mau le gak main sorang2 & x kacau ko tgk tv..
kalu hardy, aku kena main sama dgn dia. kalu dia dok main otomen, aku kena jadi raksasa.... cheh...

aku sentiasa je jd raksasa. mentang2 le mama dia bolat. pastu kalu dia rasa otomen dia cam nk kalah je (of course le kan, raksasa skit punya besar ke hahahha). terus dia stop main & kata "x mo, x mo".
LOL

Zanna_MamaBatrice said...

sama arr sue..
batrice pun x leh nengok mama dia gerak kalu kat umah nie...
nak gi toilet pun x senang....
kalu mlm lagi ler haru....dia kan biasa baring2 dulu dpn tv b4 tido..nampak zana gerak gi dapur nak minum pun nangis cam kena dera...tension sungguh ler...bukan papa dia xde...ada terconggok dpn dia..pun still kat mama dia....sampai papa dia ckp apa tau " tulah.....slalu sgt tido bwh ketiak mama...." wah. ayat jeles dari papa dia sebenarnyer..

bagus maryam...pandai main..leka plak tu...
ingat lagi sue....dulu kecik2 teringin nak beli yg menan tangga siap ada penguin tu kan.....tp yelah, mak pak dulu org susah....tumpan main yg jirannyer jer lah.........

Mister Amien said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jasfyra said...

bestnya menan seterika ngan ion board tu sue...nanti aku pon nak belikan tok 2 puteri ni ar...

budak2 mmg lasak kan..skg ni hubby aku dah mula bz balik..balik lambat.so, payah aku nk masak..aritu aku amik katil kayu kt umah mak aku..yg beroda tu.aku masukkan 2 badek tu dlm tu,buh menan sekali.pastu pasang cita katun..baik lak depa dlm tu..kekeke.mak aku bising kata cian budak2 tu..bg aku, biar depa dlm tu dari kang ada lak yg benjol sana sini..kekeke

Sue@MamaMaryam said...

hirda ~ hahaha..mmg dr dl lg maryam jarang ajak aku main kecuali time dia mewarna..tu mmg dia paksa aku kaler sama..siap pilihkan kaler apa yg patut aku guna..huhu ..

har har har ko jd raksaksa?? lawak la hardy ni.. aku dpt bygkan bila hardy kt x mo..x no.. hihihihi..

Sue@MamaMaryam said...

zana ~ hehehe batrice pun sama ek.. ni aku klu ayah dia ada rileks sokmo..dia jd kembar ayah dia.. lega sggh..maryam nak ngan aku klu dia x sihat jek.. klu dia asyik nak aku je aku tau mesti dia x sedap badan..

eh..aku dl pun sama mcm ko tgk jiran punya je tau.. mana ada menan2 ni..mak aku sian kt aku ada la beli ptg cam barbie tu tp yg ringan..kosong je dlm dia.. jd la ada gak menan... x pun main pistol kayu je..jgn x tau aku reti buat... huhuhu

Sue@MamaMaryam said...

mr. amien ~ cehh..amien keji..hahahaha ada ke anak aku yg chantek ni dia suh basuh keta.. klu suh jd flower gurl ok gak..

zuera ~ hehehe ko kurung derang ek.. klu maryam kena kurung aku x tau la..dah la dok sowang2 mau dia nangis x hengat..klu ada kawan ok kot.. hihihi..ye la utk keselamatan anak x pe la dok dlm kurungan pun..

beli la... siap iron tu ada kuar bunyi klu tekan..cam iron stim tu..

lieya_latif said...

wah byk gak koleksi mainan maryam kan sue...mmg leka laa dok mengadap mainan kalo camnie.....boleh kite wat kije lain.....

ooo tak jadi ke wat cupcakes...takpe2...ari lain ade lagi...pastu bile dah kuar oven jgn lupa pass kat putrajaya sikit tau he he he he

Mama Mya said...

wah manyaknye menan maryam.. leh cik mya joint main sama hehehe.. maryam x sihat.. mama mya doakan cepat sembuh yer..

Mimi~Najeeb said...

gud girl la Maryam main sesorang tak kaco ko..Najeeb suka kaco aku tgk tv (menan dia byk bersepah kat depan TV)..Dia jadikan aku rel keretapi Thomas dia..bila aku baring..dia tolak Thomas tu (ada mcm2 saiz ..besar kecik semua) kat perut aku la..kat paha aku la..kalo aku bangun dia marah..boleh camtu? bertuah betoi anak aku tu..huhuh

i'm ソソ said...

banyaknya mainan matyam...tapi saya paling suka yang iron tu...macam yang real laaa...sukalah...kalau saya beli, confirm saya, asha dan adik saya berebut nak main...kakakakakaka

eija28 said...

syok lor si maryam main toy tu...x der lor dia kacau ko sue...klu iman nie aku buka tv tgk ottoman ke...tom tom bak ke...baru dia senyap!!!

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah bagusnyer maryam iron baju..mcm dah pro jer tu..jannah ni sekarang ni minat tengok CD nyanyi kartun..kalo nak suruh dia baik tak kaco, cepat2 bukakkan cd tu..keh..keh..24 jam ler gamaknyer...

Sue@MamaMaryam said...

lieya ~ insya-Allah klu jd aku buat aku anta la bau guna udara ek..sampai la ke pjaya ...hihihi

ayah dia rajin beli menan..sabo je la..siap pk nak beli apa kt anak dia tau...

watie ~ meh la dtg umah..leh main sama2 ..maryam ok je org main menan dia... tu la harap hidung dia dah x berair..


mimi ~ hihihi sowi aku x thn nak gelak.. sian ko..jd landasan keretapi ... najeeb ni... buli mommy dia... maryam so far mmg x kacau aku klu tgk tv..dia bz main menan dia...

Sue@MamaMaryam said...

oli ~ klu camtu oli beli 2 set la.. comel tau set iron tu..pink lg..muahahaha

eija ~ maryam x besa tgk tv.. hiks..dia tgk tv kt taska je.. ala tu mood dia ok..cuba mood x baik.. x heran dia menan yg melambak tu..

k.eina ~ maryam klu tetiba tnampak vcd2 dia mmg ngamuk la suh buka.. nak nyanyi tu...ayah dia belikan mic tanpa wayar lg...hehehe tp tu la..x lama pun..dia paksa km nyanyi sama2..huhuhu

wanie said...

la..pegi beraya kat puchong ye...asal tak singgah rumah wanie

mrs hafiz said...

ada ek menan seterika tu, cute plak aku tgk.. hehe
skrg ni u name it, mcm2 menan ada..

Cik SaLL said...

bagus la menan iron tue..mengajar bdk2...kire ade manfaat la..menan tangga tu..dl sy pon nak jugak..tp zaman dl2 kan mahal...mampu tgk je la..skang dah ade duit..tak kan sy nak beli plak..kang mak sy pk pe lak??beruntung maryam..ade mak prihatin..beli menan yg ade manfaat..pastu pandai main sendiri lak..

Related Posts with Thumbnails