Followers

Friday, October 31, 2008

Tagged dari Hirda


hehehe aku akan bw katalog vantage tu masa p besday bash mija & mia .... wahai sahabatku sekalian.. marilah sama2 kite menjamu mata.. manatau terbekenan seketol dua.. kan k.mimi?? kan linn? kan lieya ??? hik.. mimi ko beli yg kecik2 dah la klu xde tempat nak display.. byk tau yg kenik2 rega pun okeh.. ko boleh beli 2-3 ketol lah.. hahahaha....


Kebanyakkan yg aku nak sama ngan ko la hirda..erkk aku copy pic ko ek..hihihi dan dah tentu la brg baby boy plak yg aku inginkan.. katil suma x perlu..maryam punya elok lg..kebanyakkan brg maryam org yg belikan.. hehe murah rezeki ...besen mandi, stroller, walker n etc suma org bg..

klu ada rezeki nak la baby boy plak.. tp klu girl gak pun ok .. mana2 pun x kisah... :)


alatan ni sgt perlu pasalnya sy bharap utk BF 2nd baby.. masa maryam dl ada masalah sket.. bukan sy x mo..maryam yg tolak.. huhuhu sedih tau...


Nak beli bouncer ni.. tgk Balqis baik je dok dlm ni.. baby cam sonok je kan..

ni nak gak klu perlu..leh monitor baby klu letak dia kt bilik...


hehehe klu ada kusi ni nanti senang la nak mkn kt meja mkn kt umah.. maryam xde kusi ni.. ayah dia lapis2 kusi jek....


ni je kot buat masa ni yg sy inginkan.. harap2 pasni ada la rezeki km plak nak dpt 2nd baby.. :)

Akhirnya !!!


jeng..jeng..dpt pun.. lama sggh nak tggu kad keahlian vantage nih.. yeyeye.. sy belum sempat lg nak belek2 katalog ni arr.. harga boleh thn..boleh budget arr nak beli apa tiap2 bulan.. yiehaaaaaaaaa makaseh hubby !!!

Thursday, October 30, 2008

Jalan2 @ Melaka

isnin tu km p zoo melaka...lama dah teringin nak p.. pd km sgt2 bbaloi.. syok jek... tiket masuk rm7 sowang..maryam free :)

km naik train ni pusing2 dlm zoo.. penat plak nak jln..huhuhu jln pun sket2 jek ... kali ni maryam ok..x takut dia.. senyum je tgk haiwan2 ... km dok depan sekali...

ni plak pic kt luar kurungan kancil n etc..mula2 maryam takut pas ayah kt tu kuda terus dia nak dok..hehehe maryam ingat kuda yg letak duit 50sen tu kot...

tgk arr budak btuah ni nangis2 pasal nak p main kt taman tgh2 hari buta tu.. kol 12.30 rasanya..panas giler..kite nak mkn dia sibuk nak main... x thn dgr dia nangis ayah bw la dia main slide... iskhh.. itu je la xtvt km ari tu.. x p jln mana pun.. kuar zoo km p beli buah tgn sket2 kt depan taman boya tu ...pastu p mkn2 ..kol 4 ++ gerak nak blk s.alam.. ingat nak p umah k.iena mama jannah tp x jd la pasal dah ptg.. takut sesak plak jln... len kali klu km p melaka lg ..insya-Allah km serbu umah akak ek..

Cerita Hari Ahad..

Tarra..maryam dah ready nak p umah F&E..ni 1st time okeh.. x sesat pasal dah tau jln nak p sana.. dah nak sampai nampak keta hirda..folo je la hirda.. satu set lengkap ye oppss kecuali sepentot.. tetiba pooh.. hehehe x kisah la .. siap puting n botol susu mickey mouse okeh.. maryam hepi jek.. dia mmg dr dl lg suka mickey/minie mouse...

antara pic yg ada dlm kamera sy..sowi ek korang..aku mmg x kuarkan sgt kamera..bz layan maryam mkn rambutan..(maryam kt duyan..huhuhu) hepi besday F&E !!! harap suka la adiah yg ciksu bg tu....


dr umah F&E kan nampak LRT..maryam sibuk kt nak naik keretapi.. ptg tu mmg nak amik mak tok..jd km p la ronda2 kt KL Sentral.. senyum lebar maryam..asyik cium n kapok ayah jek.. tu cara dia nak ucap terima kasih kot... km dah pesan kt maryam.. jgn nangis..nak susu/air mintak .. nak tido peluk mama.. klu nangis len kali x mo jln dah.. al-hamdulillah ..maryam sgt2 gudgurl.. senyum jek dia.. km naik monorail..dok dpn kt driver..

mkn2 @ McD plak.. maryam mkn bubur ayam.. suka dia mkn sambil main.. pastu beli coklat..tgk2 dah dkt kol 5.. naik monorail ke pekeliling..km sampai sana..mak tok dah turun bas.. msk keta maryam terus zzzzz sampai umah.. lega...

Wednesday, October 29, 2008

Khamis + Jumaat @ PWTC + Sabtu


Opis km ada event kt PWTC.. Royal Charity Dinner pd 24/10/08 ...ada Agong + Permaisuri, VVIP lain.. n TDM & TDSH mestilah ada....huhu me x dpt salam ngan Permaisuri pasal sakit kepala masa tu.. tp sempat buat video kwn2 opis yg salam ngan Permaisuri mkn suma ok lah.. salmon steak ..western abeh la sy mlm tu..ahaks.. more pic tgk blog nieza nampak x kerusi kuning tu??? itu la seat Agong + Permaisuri :) masa ni km suma btungkus lumus letak door gift atas seat..letih giler..ada dlm 700 ++ seat... fuhhhhhhh settle suma sy just tuka baju.. x sempat dah nak mandi ..touch up sket2.. dah kol 7.. majlis mula kol 8mlm - 11 mlm.. kemas2 kol 12 br btolak ..kol 12.45 br sampai umah... arghhhhhhhhhhhhh zzzzzzzzzzzzz

sabtu plak..hehehe..ganas x??? maryam mmg copy ayah dia sggh..suka sup !!! sabtu tu sy msk sup gear box... tgk la maryam mkn.. selera sggh.. suka tgk dia mkn.. comot betol..

lepas mkn km zzzzzzzzzz pastu kol 6 gitu siap2 nak p the store nak cari bj mickey/minie mouse utk maryam.. hehehe esoknya nak p besday bash F&E .... lepas tu en. abu kata nak belikan sy hp baru.. pasalnya hp lama tu.. huhuhu hampeh..dah kurang bjasa sejak akhir2 nih.. hehehe sy? mestila kt ok.. tp beli yg besa jek.. al-hamdulillah..makaseh bii !!! nanti upgrade hp lain eh.. hiks..

+ / - ????

Macam2 nak cerita ni ...tp malangnya sy sgt2 bz...klu dah bz camni mkn pun x lalu..perut plak rasa kenyang jek.. sebu kot... x suka...

semalam sy EL pasal isnin mlm km bgegas blk raub n p hospital temerloh ,sepupu sy msk ICU ..pg tu dia operate perut.. pastu tetiba kencing bdarah... sampai hari ni masih di ICU..semoga Allah permudahkan segala urusan dia...

terima kasih bii pasal belikan kite hp baru... hp besa2 jek janji ada kamera n leh video sket....klu ada rezeki br tuka yg leh btenet eh... al-hamdulillah :) ..hp lama sy itu sudah nazak...malu je klu org tgk .. dah la susah nak dpt coverage klu kt umah.. tekanan sggh.. nak kol org kena jln sana-sini n asyik2 putus je..hangen2...

pastu terima kasih pd k.mimi & family gak pasal jemput km p besday bash F&E ahad baru ni.. mknan suma sedap.. sy tambah nasi 2 kali okeh.. maryam plak dok kusyuk mkn rambutan rasa2 ada la 10 bijik..comot segala baju dia tau.. hehehe xpe asalkan dia gudgurl hari tu... pic xde sgt.. sy bz mkn n jg maryam.. opsss sonok jumpa kwn2 suma.. sempat jumpa k.aza seminit dua jek.. pastu as jumpa dlm lift..hehehe sowi eh..x sempat sembang..

masa nak pulang tu maryam nampak lrt ..udah nak naik keretapi.. km parking kt pekeliling.. naik monorail p KL Sentral lepak2 sana..mkn mcd ( ohhh mkn lg ) ..dlm kol 4.30 gitu menapak semula ke monorail... elok2 nak sampai pekeliling semula mak tok maryam sampai.. msk keta dlm 10 min maryam zzzzzzzzzzzz letih sggh dia.. selalu kol 2 ++ dia dah tido hari tu...jalan sakan.. sampai umah dia sambung lena sampai kol 7 .. tu pun bgn pasal sy gerak.. takut dia lapar jek.. mkn2 segala..kol 11 km suma tido..esoknya (isnin) ada agenda lain....pic suma tggu next n3..gigih sy nak siapkan n3 selanjutnya ini.. huhuhu

Monday, October 27, 2008

Masjid Pjaya

Last week kan dlm jadual km ada nak p pjaya...ni la antara pic yg km amik.. byk sebenarnya.. tp x rajin nak tepek..tau2 la tenet kt umah..slow giler..huhuhu.. kebetulan ada replika kaabah n etc.. derang buat kursus haji kt sini..so km x lepaskan peluang la utk bgambar.. nak peginya x tahu bila... harap sampai la rezeki km awal utk ke sana... :)

Saturday, October 25, 2008

Yuhuuuuuuuuu..haiiiiii

horeyyy..hari sabtu dah... pas en abu blk keja ni nak p hemopati kt pkns bangi.. ubat sapa lg..maryam anak syg sy tu la.. hihihi... esok plak nak p umah k.mimi ..yuhuuuuuu k.mimi km akan memeriahkan besday F&E insya-Allah :) pastu klu jd isnin plak nak p melaka..jalan2 cari mkn.. harap2 jd lah ye.. maybe x updated ko 2-3 hari ni.. aii kan bz ...see u later !!!

Friday, October 24, 2008

Jom solat...


pic maryam masa br lepas solat ngan ayah...sy dok cari telekung saiz maryam tp x jumpa lg.. klu korang tau ktne leh dpt bgtau eh.... cikgu dia bgtau kt taska dia dok berebut telekung anak cikgu.. dia nak pakai gak n ikut solat..so sy bg la tudung camni satu utk tggl kt taska...cam angkasawan pun angkasawan la ye x ayah??? moga maryam jd anak yg solehah !!! mama & ayah sayang adik satu dunia !!!

Maryam @ Klinik Pakar ENT

Km sampai kol 9.15 a.m camtu..lepak2 dlm kol 10.00 dah leh jumpa Dr. nasib xde apa2 yg membimbangkan..al-hamdulillah benda yg atas lidah maryam n tonsil dia camtu gak.. maryam pun dah kurang demam.. syukur :) sementara tggu giliran maryam sibuk melukis.. hehe nasib bw pen hasilnya..comot la kusi klinik tu..huhuhu..dan tgn maryam juga.. pastu km p amik ubat .. tu pic maryam bw plastik ubat dia.. hepi je dia.. kol 11 lbh anta maryam kt taska..mama & ayah ada hal nak di uruskan dgn kwsp.. sebelum tu sggh kedai beli biskut n etc. rasuah dl beb klu x maryam x mo p taska... hehehe ... nest app. ngan Pakar ENT 17/04/2009 lg 6 bulan dan date tu genap maryam 3 thn .. dah nak 3 thn rupanya...besar dah maryam km rupanya... :)

Thursday, October 23, 2008

Baca ...


Sy tgh baca buku ni.. antologi cerpen dari Bangladesh ...by kabir chowdhury di terjemah oleh zainab ahmad.. setakat ni br baca 15 m/s.. ok la.. agak berat sket nak faham maklumla bukan cerita kita.. bagusnya sy dpt tau budaya kt sana, cara hidup n etc.. harap 2-3 hari ni dpt habehkan buku ni...leh pinjam buku lain plak..kata keja library.. mari tambah pengetahuan.. hohoho.... buku ilmiah x mo baca.. ahaks.. lariksssssss....

Mari kite make up!!!

x tau la mana dia blaja..mama dia bukan kaki make up..maryam ni..klu nak kuar jenjalan je bz nak make up kan org..bukan kite yg kena make up dia tau... x dpt muka mama...muka ayah pun boleh la.. yg x thn tu dia siap buhkan eye shadow kt mata ayah, blusher kt pipi.. anak oii mama awk x penah pakai eye shadow tau ... maryam guna bedak je utk make up ayah dia.. hehehehe.. pastu dah puas buh bedak kt muka ayah time touch up muka sendiri plak.. amacam chantek x sy??? putih woooo......

Wednesday, October 22, 2008

budak btuah ni lah...

Suka tgk pic ni.. maryam pakai bj kurung tp pose ..x hengat sampai nampak sepentot ..ni bj kurung utk hari raya tp x pakai pun..kata x beraya..xde maknanya dok kt umah.. jumaat lepas pakaikan dia pasal nak p umah tbuka org atas tu la.. pas mkn suma km pun turun bwh ...sampai umah maryam terus buka kain tggl baju jek..hehehe kain ni maria mummy nawfal yg kasi masa besday maryam ari tu.. thanks ek..sedap + cantik kain nyeh... sepit rambut plak azie yg kasi..rama2 lg.. tenkiu azie..len kali leh kasi lg..hihihi azie mmg selalu pos brg kt maryam.. ari tu subang 2 pasang...
lepas blk dr umah org atas tu km open gak pintu umah km..ahaks.. ada la jiran2 yg dtg...pastu kwn en abu pun nak dtg raya ..kira dkt kol 12 gak la br tutup pintu umah... masa tgh bz prepared apa yg patut, minah ni senyap je.. rupanya ni la kerja dia main pisau chicken chop ( x tajam ..mmg tumpul sesgt )& pinggan mama yg ada kt atas kerusi tu..kite dah la tgh bz nak buat air + goreng apa2 yg patut.. dia diam je..ada projek rupanya.. nasib ayah perasan.. iskh..adik2...

Buaian + Bantal golek ????

Maryam klu blk raub camni la.. suka beno nak tido dlm buai..km layankan je..pasal msk x sampai 5 min maryam dah tido ngan jayanya..lega.. biar kan je.. sapa2 lalu ayunkan lah.. buai ni mmg dah ada lama buat utk anak buah ptama..dah darjah 4 pun skrg ni dia.. mmg tebuk lantai tingkat atas utk gantung buai ni.. insya-Allah selamat..

saje budak btuah ni nak tido buai.. sebenarnya dr umo 10 bulan x msk buai.. leceh la klu anak tido buai.. sy penah ikut en abu p o/s masa maryam masih tido buai..seksa sggh km usung buai sana-sini ... dah la ayah dia o/s kt penang + ipoh... penuh keta ngan barang maryam je tau... pastu pelan2 ajar maryam tido bwh.. dia lena sy letak bwh..dia bunyik cpt2 msk dlm buai.. hehe akhirnya bjaya.. al-hamdulillah...

maryam tido mesti nak ada bantal peluk..x kisah la asal ada bantal utk dia peluk..kdg2 yg sy punya bantal peluk pun jd, bantal kepala pun boleh .. maryam ada 5 bantal peluk.. dlm keta mama & ayah pun mmg tggl ..klu tetiba nak jln senang... dr dl km mmg beli byk..pasal x mo maryam lekat pd yg satu jek..klu ilang/tinggal naya... tu pun dia dah pandai sket la ni.. klu sy br basuh sarung je..dia mcm pelik..ala2..x mo dakap jek.. bau lain kot..hehehe...wangi kot.. besh apa kan dik????

Tuesday, October 21, 2008

Sofa Maryam






Ahad baru ni lepas blk dr swimming km sggh jap kt tesco shah alam..dah sebelah je kan.. nak beli lauk utk mkn tghari tu la.. pastu tgk2 sofa ni ada offer.. apa lg rembatla satu... maryam mmg suka sgt sofa ni.. lama dah dok nak beli tp x jadi2.... ni lah kusi maryam kt umah.. mkn pun nak dok sini tau..rendah jek..mmg sesuai la ngan budak2 baya maryam...

Sarung kusyen tu plak sy br beli rm5 satu..murahkan? kain elok.. hehehe chantek x k.mimi??? kite kan minat corak2 cenggini...sy masih x dpt lg kad ahli vantage ..klu dah dpt sy bgtau k.mimi ek ...hehehe hirda sila pening ok...







Sebenarnya kusyen ni nak letak kt sofa merah km tu tp maryam plak tbekenan ..siap kt adik nyer..nak letak kt sofa dia.. hurmm what to do?? amiklah adik.. lawa gak ada kt situ..pinjam dl ok nanti mama beli lain la yg ceria2 sket utk kanak2 cam adik...

Kek & Puding Roti

Mlm td angin rajin sy tetiba dtg.. sampai umah kol 7 salin baju terus bsilat kt dapur.. masak nasi, goreng ikan keli , sayur campur + sambal belacan..settle... lepas mandi km suma mkn... pastu mama + maryam mulakan projek buat kek..ala kek besa2 tu jek.. maryam suka sgt... belum kembang lg telur n marjerin maryam nak buh telur dah... hiks.. pastu buh tepung... seronok sgt dia.. al-hamdulillah nasib jadi..naik elok jek...

budak btuah ni kan.. tiap kali km buat kek dia mesti nak mkn bancuhan ni tau.. sabo je la...


comot giler.. hehehe hampir ebeh sekotak tisu mama maryam kerjakan tau..kan melekit..iskh..


dah masak pun... maryam bz nak potong kek yg dia buat ngan mama... ayah tgh nyanyi lagu besday to you nih...

ni lah hasilnya.. pg ni maryam bw p school.. sy mmg buh dlm cup ..senang budak2 tu nak mkn...


hari ni opis sy ada buat sambutan hari raya tp dlman jek.. potluck gitu.. pg td dgn gigihnya sy bgn kol 4.30a.m nak buat puding roti.. sy buat dua kali..kan ramai kang x cukup plak... pastu kol 6 buat sos kastard plak.. harap2 sedap la...dah praktis 2 kali sebelum ni.. hehehe...

Monday, October 20, 2008

mari jawab tag !!!

Hehehe me kena tag ngan fariena

tajuknya ialah about myself. To answer this tag see below

10 random facts about me:

  1. sgt2 mencintai n menyayangi en. abu & maryam serta ibubapa & keluarga ... suma pun cam sy kan???
  2. suka berangan ... opsssx leh bgtau pasal apa...
  3. kdg2 sy seorg yg garang...terutama ngan org yg suka thegeh2.. contohnya bw keta..nape la time aku nak potong la ko laju..iskhhh hangen tau..
  4. sensitip sket..tp cepat ok ...simpan je dlm hati...
  5. suka dok umah...leh lepak2 n baca buku/majalah
  6. suka masak...tp x pandai rasa mknan...terutama mknan yg hampir basi.. ada satu hari tu tkedu bila en abu kt.. "apa la bi ni..masak pandai...tp x tau basi @ tdk mknan " ..hehehe..bukan apa sy x besa mkn mknan yg di panaskan.. selalu mak msk abeh..so xde la nak simpan2 kan..
  7. sgt sygkan kwn2 sy... x tipu ok...
  8. suka kaler merah... hehehe betul x kawan2 ..terutama yg penah mai umah aku... oh..chanteknya kaler merah...
  9. suka bw keta laju2...nasib viva .. klu naik keta en abu..sedapnya merempit.. ampun biii...
  10. sy satu2nya anak perempuan dlm family... family km mmg kebanyakkannya ada sorg je anak perempuan... sy byk sepupu lelaki..
ok dah settle.. sy main hentam je buat tagged ni.. so mari kite tgk sapa yg kena.. pada yg kena tu sila la korang tagged org len plak ek..

- zana
- hirda
- eija
- oli
- watie

maryam oh maryam...


semalam lepas blk dr swimming maryam asyik meragam jek.. sampai umah dlm kol 1 lbh.. mak tok tidokan dia.. dlm kol 2.30 dia bgn tido..badan mcm panas sket..terus kasi ubat demam... maryam ni sejak akhir2 ni dia sembelit.. kesian sgt... minum air byk, mkn plak byk mkn bubur.. x tau nape... buah mmg dia mkn.. smlm ayah belikan maryam strawberi, limau..suma maryam mkn..memula uk uk keras mcm t*hi kambeng..pastu ok..lega tgk dia uk uk ... km dah tukar kan dia susu sustagen junior perisa vanilla sket2 la..still campur ngan susu lama ..takut tekak maryam tkejut plakkan...sebelum ni dumex dugro ...harap2 pasni maryam x sembelit lg...yg heran nya sebelum ni ok jek minum dumex...

korang suma ada apa2 petua x nak ilangkan sembelit dia ???.. dl maryam mkn gak buah aprikot @ prune lani mcm x mo mkn dah.. sy risau plak nak bg tiap2 mlm mkn buah..kang kot kembung ke.. klu nak kasi siang x larat plak nak kasi bebyk kt taska..x kan maryam sorang jek.. sian budak2 lain tu..camne ek?


terkini
maryam mmg suka betik n minyak ikan dia mmg mkn tp on/off pasal maryam mkn jus kurma... xpe pasni sy kasi dia mkn minyak ikan semula..air masak mmg dia minum tp x tau la kt taska kan.....sayuran plak dia mmg suka. n kt taska mmg amik setiap hari...dlm bubur pun sy akan mskkan sayur at least karot....tenkiu ek suma sy akan cuba ikut korang punya cadangan...hurmm ptg ni sy try beli dadih..tgk camne...
####################################################################


http://luthtextile.blogspot.com ~ tenkiu akak dah amik tau award nih...


Thursday, October 16, 2008

Judual saya utk mggu ni...

Jumaat 17hb
- 9.00a.m klinik pakar ENT Hosp. Sg Buloh ~ janjitemu maryam ( me ??? cuti, harap maryam gudgurl la.. maybe km p bdua sajok... )
- 8.00 p.m rumah tbuka jiran atas
-10.00 p.m en. abu ada game @ PAS ~ me + maryam = ikut arr

Sabtu 18hb
- 10.00 a.m melawat baby br.. Iskandar Abu Dzar
- 12.30 p.m p rumah ****A mamam sana + umah tbuka k.aini tokei kedai ...
- 5.00 +++p.m mak tok dll. sampai dr Raub
- 6.00 p.m p pjaya ~ lepak2 + solat magrib @ masjid pjaya , mkn2 sempena bzday along

Ahad 19hb
- 9.00 a.m Pusat Akuatik Darul Ehsan ~ harap2 x hujan
- 12.00 p.m beraya reramai kt umah chu lan

Wednesday, October 15, 2008

Kisah Benar + Pengajaran

salam sumer,

sy dah ok sket hari ni..tp badan still lemah2.. kesan ubat kot..jd mcm layu jek. huhu x suka mkn ubat tp sebab sy dah mula amik antibiotik ni kena la abeh kan..

k.eina ingat x isnin mlm yg akak kol sy tu.. lepas akak kol km p mkn kt pizza... lepas tu maryam ajak jenjalan.. en. abu p toilet... tgh km jln2 tetiba dgr budak nangis n org jerit tolong..tolong..km ada kt tingkat atas tu jek.. tgk2 ada budak tu rasanya lelaki baya2 maryam.. tgn dia tsepit kt escalator..huwaaaaaaaaaa pastu suma org serbu ... ramai la tolong tarik pemegang tgn tu utk naik kan sket tangga tu tp x bjaya.. mmg kelam-kabut la dgn budak tu jerit2.. mak dia mmg dah meraung... rasa ada la dlm 15 min br tgn budak tu leh kuar....

en. abu kuar2 toilet dgr budak nangis pastu kerumum.. risau gila la takut km apa2 hal.. dah la maryam mmg suka naik escalator.. km mmg pegang tgn maryam dua2 klu naik pastu km mmg pakai kan dia kasut ..risau benda2 camni la.. kena hati2 .. anak tgh melasak... rasanya budak tu nak amik menan dia la..pasal dia lekat time nak turun.. maybe tepi tapak tgn dia luka parah la..sy x berani nak amik pic.. satu kesian.. sy siap nangis tau.. satu lg mampus org marah sy.. org tgh panik sy sibuk nak amik pic.. ni pic yg sy amik lepas budak tu selamat... pekerja mall tgh pasang semula penutup escalator tu..
rasanya pasal tkejutkan budak ni la sy demam agak teruk.. mmg sampai blk umah badan sy menggeletar ..ala2 parkinson plak rasanya.. ngeri sgt.. tp sy br perasan agak2 lepas 10 min budak tu dah x nangis..maybe pengsan pasal sakit..x kan tido plakkan.. lokasi di rahsiakan..


semoga kite suma akan lebih bhati2..

Tuesday, October 14, 2008

Poya2 @ Alamanda

Jumaat lepas km (kwn2 opis ) p makan2 kt Kenny Rogers.. lama sggh sy x mkn kt sini tau.. hehe inilah yg sy mkn..yummy sedap.. lepas dpt mknan masing2 senyap jek.. meja km paling senyap tau.. suma kusyuk ngadap mknan.. sy paling awal siap mkn tau..nampak benor lapo + sedap.. hehehe weh korang sowi aku x tepek pic kite suma..ni je yg ada dlm kamera aku..yg lain2 pic bsama kite ada kt dlm pc opis
Ni plak novel tbaru yg sy abes baca :) pinjam dr niza.. hehe..satu hari dah settle.. sy klu dpt buku.. melekat terus... 4/5 bintang.. pasal nya cerita ni cam berat sket.. letih plak bila nak kena baca formula ..har har har...

Demam..& MC today !!!

sakit tekak + batuk = demam .. huhu jumaat lepas maryam mula selsema.. bjangkit ngan budak2 kt taska la tu... mujur dia x demam..tp meragam gak la.. idung tsumbat.. sy plak ahad tu mmg dah ala2 nak demam..dok seram sejok.. smlm pun gagah je p opis..mkn panadol je.. tp pg ni mmg x larat.. ni pun br pekena ubat klinik..jap lg nak tido :) (sila jeles ek ) hehehehe ok nak berehat ni..tata uols ....

klu rajin jap lg sy hapdet...uhuks...

Monday, October 13, 2008

Aktiviti Maryam :)

ni aktiviti maryam pada ari sabtu..aduh tension sggh klu dia mula main benda ni..maryam panggil tangga... har har har ada kuarkan bunyik lagu cam lawak .tu tp kuat ya amat nak tgk tv pun x senang tau.. ayah kerja sabtu tu.. maryam bosan..main la benda ni.. mama?? thn telinga je la....

sebenarnya tangga maryam ni berguna gak la..pasal dia leka sket.. mama leh mandi n buat kerja lain ..klu x..dia asyik nak ngekor jek.. tension tau.. nangis bagai kena dera klu nak msk toilet jap pun.. sabo je la.. padahal..klu sy ada pun bukan buat apa.. dok kt sofa tu membaca/ tgk tv ..bukan dia nak ajak main pun... janji kite ada kt sebelah dia..

ni lagu satu fav menan maryam..x sure set lego yg ke berapa nih.. asal semak umah je km simpan.. pastu buh dlm kotak.. pastu malas nak cari lg dah.. beli lain.. sggh membazir.. huhuhu.. lego ni sgt2 melekakan maryam.. dia lepas mandi masa ni.. terus senyap je main nih.. bangga dia dpt buat bangunan..

agak2 dah bosan buat bangunan..ni la keja maryam.. iron bj dia... beli set iron ni kt JJ IOI Mall.. lama dh ... kira puas ati la pasal maryam main.. klu x dok sibuk kacau mama iron bj..la ni dah ada sendiri punya.. gosok bj dia, suar, bj siti ..suar dlm pun maryam gosok tau..hehehe..

ok itu la antara xtvt maryam sementara tggu ayah blk dr keja sabtu tu.. kol 10++a.m maryam zzzz dia selsema..mkn ubat ngatuks la..bgn awal plak pg tu kol 7 dah celik mata...

opss ari tu updated sabtu ingat nak buat kapkek kan..huhu x jd buat pun..maryam x sihat dia sket2 meragam ..kejap2 ok main sendiri..jap2 nangis2.. masa dia tido sy bz memasak.. pas mkn2 km nak ke umah kwn plak kt puchong..pastu nak p melawat balqis.. tangguhla dulu..

Saturday, October 11, 2008

mari buat kapkek..muahahaha

Jap lg nak buat kapkek arr.. harap2 menjadi.. klu jd sy tepek pic eh...klu x..kem salam.. lama sggh x buat nih... dah bkarat dah skill mendeco kapkek..huhuhu... goodluck to me !!!

Thursday, October 09, 2008

Fraser 's Hill Part II

Sambung2..gigih ni menghapdet...hihihi sebenarnya pic byk sgt..bpinar mataku ini tau.. so dah tentu2 lah pic km je yg byk..hehehe padahal p satu family.. :P

lepas mkn..kemas2..pagi taman pmainan la plak..suka la budak2 nih... ada byk sgt slide..rasanya suma maryam main tau.. sampai x mo blk.. suma pakat2 kt nak tgglkan dia br dia nak blah.. iskhh..
tgk la..main pun maryam nak ngan kakak..masa ni sy rileks jek..kamera cu mir yg pegang..dia la yg dok menembak pic suma..bagus2..rileks lg sy nih...


suka sgt tgk pic ni.. maryam nampak sgt ayu...nasib maryam bjaya kurangkan sengihan dia..opssss ...masa ni kt masjid.. pastu byk bunga ros..km petik la 3-4 kuntum..imam masjid ni kwn mak tok maryam ek.. rasa bsalah tu kureng la.. masa jumpa dia mak bgtau la km amik bunga nih.. hehehe..km tgh tggu ayah, abg sy n along blk dr jungle tracking...dr tempat km ber bbq tu derang msk utan n kuar kt masjid ni... dlm 30 minit gitu...klu ada org boleh bw keta sy ..sah sy ikut sama tau.. lama sggh x msk utan... en abu siap kt rugi x bw kamera..cantik utan bukit fraser nih... len kali kite p lg ek bi...

bunga ni sgt cantik..kt luar masjid..harusla amik pic.. tp maryam x mo plak dah.. iskh.. geram sggh .. dia bz nak blari sana-sini..

km la ni..tpaksa la masing2 buat bunyi supaya maryam pandang kamera..

pastu terus lari p kt kakak dia..cam sthn x jumpa..budak ni bertuah sggh la..masa ni br pas tuka bj dia.. dah kotor mkn mcm2..

nilah keluarga kecil km.. yg xde pak tam sowang..dia keja daaa..sian dia.. x lm lg tambah sorang cucu mak tok.. lg 1 je insya-Allah.. setakat ni mmg maryam la yg dimanjakan..xde baby lain dah.. maryam asyik kena buli je..ramai yg syg kan dia :) hehehe..jap2 dgr maryam bising.. acu buat adik..along buat adik.. kaki ngadu nih..

lepas bgambar suma ..km p mkn plak kt kedai..huhu mau x gemuks.. mkn je..siap satey, yee mee, kentang goreng.. hahaha...mkn sampai lebam!!! pastu blk tu..x penah2 sy n adik (cu mir) mabuk... cu mir siap muntah lg ..nasib sempat berenti..jlnnya..dasat..mcm ular kena palu.. maybe sy mkn byk sgt kot.. ikshh.. sampai umah mlm tu suma tbungkang..penat + kenyang .. suka la..nanti nak p piknik kt pd plak xpun p mandi kolam je la..lama x bw maryam swimming.. insya-AllahJustify Full

Fraser's Hill

Lepas Fateen&Co pulang km cepat2 bsiap nak p piknik arr..org raya bjalan umah sedara mara km plak sibuk ber piknik..hahahaha.. suka sgt okeh..sejukkkkkkkk dl masa p cameron x syok pasal x sejuk.. kali ni..pehhhhhhhh puas hati... km kejar masa pasal klu nak naik sana kena time ganjil.. so dlm kol 2.30 km gerak sampai gate kol 3.15 camtu..ngam2 la..terus naik jek..

Yeyeye..dah sampai.. mulanya nak jenjalan dl..tp perut sy ni bunyik2 plak.. lapo weh...pasal x sempat mkn.....so km pun berenti kt pondok ni.. ada operasi membakar ayam!!! syok tau.. dah la sejuk..pastu dok dkt api..lega.... org dok lalu lalang tgk je km..siap pin-pin lg kt km.. :)

tiga beradik ni tgh mkn mee goreng..pedas tp maryam mkn byk gak..sosej dia balun 2 btg.. pastu sendawa..maryam gelak2 malu pastu dia kt..illah..(al-hamdulillah) adik tenyang dah... gudgurl..


Kipas lupa bw..nasib ada kipas ni dlm handbag..boleh la..sowi is (buntat)..aku guna kipas ko kasi buat kipas ayam ni n sosej menu utama hari tu..

en.abu amik alih membakar ayam.. sy..p mamam la plak... en abu betoi2 cam org ber piknik.. siap topi bagai..ahaks.. sebenarnya ramai yg sibuk sama nak membakar tp sy x tepek pic derang pun..kejamm sggh..


Maryam yg sgt manja ngan kakak ma dia.. tgk arr siap gurau2..sementara km bz membakar ayam n sosej ..mak tok n kakak layan maryam ...senyum lebar dia..

budak eskimo mana plak sesat nih.. sejuk gila..mak tok bungkus kaki maryam ngan kain batik..stokin pun pakai dah masa nih..nampak telinga capang anakku itu..hahaha

k.mimi & yong ~ naik time ganjil pasal gate open masa tu.. time genap contohnya kol 2ptg jln utk keta yg turun..nak ke puncak cuma ada satu jln...so dia buka selang-seli.. tp selepas kol 8 mlm suka hati la..pasal org kan pasang lampu..n akan lebih bhati2..

Related Posts with Thumbnails